Article image
Kasvihuoneravintola Lind's Kökissä hedelmäpuiden ja muiden eksoottisten kasvien varjossa istumapaikkoja on pääsalissa 84 ja katetulla terassilla 60.
Kaupallinen yhteistyö

29.06.2023
Tapahtumat ja matkailu

Tangovieraat ovat tuttu näky kasvihuoneeseen tehdyssä ravintolassa Närpiössä

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Matti Hautalahti

Viime vuosi oli kasvihuoneravintola Lind’s Kökille historiansa paras. Eksoottisten puiden alla lounasta nautti ennätysmäärä asiakkaita.

Kotimaan matkailu on vahva valtti Närpiön Bäcklideninkylässä sijaitsevalle kasvihuoneravintola Lind´s Kökille. Huhut ravintolan maistuvasta lounaasta ovat kiirineet kauas 18 vuoden aikana. Vuonna 2005 perustettuun ravintolaan kertyy kesäaikana kävijöitä jonoksi asti, mutta ei niin pitkäksi jonoksi, etteikö sisälle pääsisi varttitunnissa istumaan. Hedelmäpuiden ja muiden eksoottisten kasvien varjossa istumapaikkoja on pääsalissa 84 ja katetulla terassilla 60.

Maria Berg ja hänen poikansa viljelevät mansikoita ravintolan takana kohoavissa suurissa kasvihuoneissa.

– Seinäjoen Tangomarkkinoiden aikaan meillä näkee runsaasti tangovieraita ympäri Suomea. Täällä on hyvä poiketa, sillä piha on tilava ja pysäköimään mahtuvat niin matkailu- kuin linja-autotkin, ravintolan perustaja ja omistaja Maria Berg hymyilee.

Lind’s Kökin ravintolassa työskentelee kesäaikana 12 henkilöä. Kaikki ruuat valmistetaan alusta lähtien itse ravintolan keittiössä.

Kasvihuoneeseen perustetussa maankuulussa ruokaravintolassa kaikki ruoka valmistetaan alusta lähtien itse. Tomaatti on luonnollinen raaka-aine, jota Berg käyttää mukana lähes kaikissa ravintolansa ruuissa. Myös kurkkuja ja mansikoita käytetään paljon. Mansikoita Berg ja hänen poikansa viljelevät ravintolan takana kohoavissa suurissa kasvihuoneissa.

Maankuulussa ruokaravintolassa kaikki ruoka valmistetaan alusta lähtien itse

– Vaikka käytämme tomaattia luovasti lähes kaikissa ruuissamme, on noutopöydässämme aina tarjolla myös lihaa ja kalaa, toisin kuin moni luulee, Berg tarkentaa.    

Eksoottiset kasvit ravintolan erikoisuus

Kasvihuoneravintola Lind’s Kök on auki vuoden ympäri. Ilman pöytävarausta ravintolaan voi tulla juhannuksen jälkeisestä viikosta lähtien. Silloin ravintolassa on tarjolla kuuluisa kesälounas seisovasta pöydästä.

Ravintolan tunnelmallinen erikoisuus ovat eksoottiset kasvit.

– Mansikka-valkosipulisalaatti on yksi suosituimpia ruokiamme, vaikka sitä ei nimen perusteella heti uskoisi! Siitä saamme palautetta. Maut sopivat yhteen ja moni suorastaan himoitsee salaattia lounaan yhteydessä. Meillä on paljon asiakkaita, jotka palaavat vuosi vuodelta uudelleen nauttimaan ruuasta ja tunnelmasta.

Ravintolan tunnelmallinen erikoisuus ovat eksoottiset kasvit, jotka tervehtivät tulijaa jo tiensuussa. Palmujen reunustamasta pihapiiristä vierailija tietää tulleensa oikeaan osoitteeseen.

”Banaanipuu oli ensimmäinen eksoottinen kasvi, jonka hankin ravintolaani vuonna 2005”, Maria Berg kertoo.

– Banaanipuu oli ensimmäinen eksoottinen kasvi, jonka hankin ravintolaani vuonna 2005. Sen jälkeen kasvien määrä on lisääntynyt valtavasti. Meillä kasvaa muun muassa appelsiini- ja sitruunapuita, viikuna-, papaija- ja kahvipuita, Berg kertoo.  

Lind´s Kök on ainutlaatuinen ravintola. Lajissaan se on ainoa niin Suomessa, Euroopassa kuin koko maailmassakin.

Ravintolan kaikki kasvit ja kukat ovat syötäviä, mikä oli etenkin toiminnan alkuvaiheessa hyvin ainutlaatuista. Sana ainutlaatuinen kuvaakin närpiöläistä ravintolaa hyvin, sillä se on lajissaan ainoa niin Suomessa, Euroopassa kuin koko maailmassakin.

Kesälounas ilman pöytävarausta

Seisovasta pöydästä 26.6.–13.8., maanantaista lauantaihin klo 11–15 siten, että viimeiset ruokavieraat aloittavat ruokailunsa kello 15. Sunnuntaisin klo 12–15. Ei pöytävarauksia.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.3/5 - (11 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset