Article image
Uudisrakentamisessa asuinneliöt halutaan tehokkaaseen käyttöön ja siksi hukkaneliöitä vältetään mahdollisuuksien mukaan.
Kaupallinen yhteistyö

21.03.2020
Koti ja asuminen

Keskusta-asuminen on aina trendikästä

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Jenna Koivisto ja Taru Valkama

Keskusta-asuminen on suosittua suhdanteista riippumatta ja asunnot käyvät kaupaksi.

Vaasan ja Seinäjoen keskustaan on noussut kerrostaloja tiuhaan tahtiin viime vuosina. Kauppa käy, ja uudet asukkaat nauttivat keskusta-asumisen eduista. Hyvin suunnitellut ja modernilla tekniikalla varustetut asunnot vaimentavat ulkopuolista liikenteenmelua melko tehokkaasti ja uudet asumisen palvelut tuovat asukkaan arkeen uusia ulottuvuuksia.

Miksi kannattaa ostaa asunto uudesta rakenteilla olevasta kohteesta?

– Uudessa talossa on moderni tekniikka ja asuminen on hyvin vaivatonta erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille, Vaasan YIT:n myyntineuvottelija Jaana Dahl perustelee.

Rakentamismääräykset ovat vuosikymmenien saatossa muuttuneet ja tiukentuneet ja uudenlainen tekniikka mahdollistaa vanhoille taloille tuntematonta asumisviihtyvyyttä.

Tällä hetkellä YIT:llä on yksi pilottihanke Vaasan Klemettilässä, Asunto Oy Vaasan Myllykatu 14, johon tulee kattolämmitys ja -viilennysjärjestelmä.

– Tällä järjestelmällä voidaan viilentää asuntoa muutamalla asteella, työpäällikkö Kai Tuurimäki valaisee.

Toinen yhtä hyvä puoli uudiskohteessa on eri kokoisten asuntojen ja monenlaisten pohjaratkaisujen variaatiot.

– Silloin voi helpommin myös valita asunnon mieleisestään ilmansuunnasta. Siinä vaiheessa pääsee myös vaikuttamaan materiaaleihin, eikä tarvitse asuntoa ostaessa alkaa miettimään minkälaista remonttia siihen pitää tehdä, Dahl kiteyttää.

Jaana Dahl, Kai Tuurimäki ja Tiina Manninen
Jaana Dahl, Kai Tuurimäki ja Tiina Manninen tutustuvat erilaisiin lattian sisustusvaihtoehtoihin YIT:n materiaalivalintatilassa. Kuva: Taru Valkama

Entä jos haluan yksilöllisiä tuotteita tai ratkaisuja asuntooni?

– Kun on hyvissä ajoin liikkeellä rakennustöiden alkuvaiheessa, meidän kauttamme on mahdollista tehdä asuntoon yksilöllisiä muutostöitä. YIT hankkii ja asentaa kaikki asiakkaan tilaamat tuotteet yrityksistä, jotka mm. toimivat tilaajavastuulakia noudattaen, sanoo asiakaspalveluinsinööri Tiina Manninen.

Tarkat laatuedellytykset tuotteiden ja myös toimittajien osalta suojaavat kaikkia taloyhtiön asukkaita ja asuntojen omistajia myös asumisaikana ja pitkälle tulevaisuuteen.

Ajoissa asialla

Vaasaan aivan ydinkeskustaan Pitkällekadulle rakennettava Romeo valmistuu jouluksi.

– Ostaja voi tehdä sekä hintaan kuuluvat ja lisähintaiset materiaalivalintansa kätevästi YIT Studio materiaalivalintaohjelmamme kautta tai kruksimalla valinnat kaupan yhteydessä saamaansa esitteeseen, neuvoo Manninen.

– Pääsääntönä on, että kaluste- ja runkomuutokset pitää tehdä aiemmin kuin pintamateriaalien valinnat, Tuurinmäki muistuttaa.

Minna Sippola ihastelee uusien asuntojen valoisia tiloja ja tehokkaita ja käytännöllisiä neliöitä.

YIT palvelee eikä unohda asiakasta

YIT panostaa siihen, että asunnon ostajia ei jätetä yksin ostovaiheessa tai kaupan jälkeen ”vaativien” materiaalivalintapäätösten keskelle.

– Asuntomyyntimme tukee asiakasta tärkeän ostopäätöksen eri vaiheissa ja etsimme yhdessä vaihtoehdon, joka on asiakkaalle sopivin, kertoo Dahl.

Uudisraknetamisessa asuinneliöt halutaan tehokkaaseen käyttöön.

YIT:n tavoitteena on, että jokainen asiakas ehtii tehdä materiaalivalintansa annettujen aikataulujen puitteessa.

– Tarpeen mukaan muistutan asiasta vaikka useamman kerran, Manninen naurahtaa.

YIT aloittaa uuden kohteen rakentamisen, kun noin puolet asunnoista on varattu.

Suurin osa uusista asiakkaista on tyytyväisiä YIT:n sisustusarkkitehdin valitsemiin väriteemoihin, jotka kuuluvat hintaan. Laajoja muutoksia tehdään myös paljon.

– Monesti pystyn auttamaan asiakasta löytämään ratkaisun, jota hän ei ole ajatellut, mutta josta tuleekin oikein onnistunut, Manninen toteaa.

Kerrostalo huone

Tehokkaita neliöitä

Uudisrakentamisessa asuinneliöt halutaan tehokkaaseen ja asumisystävälliseen käyttöön.

– Siksi käytämme paljon aikaa kohteidemme yksityiskohtien hiomiseen suunnitteluvaiheessa. Sekä asuntojen että yleisten tilojen osalta.

Pyörävarastot ovat tehneet uuden tulemisen pienen suvantovaiheen jälkeen.

– Romeossa on asukkaiden yhteiskäytössä kerhotila ja taloyhtiön sauna, jotka asukas voi varata omaan käyttöönsä tarpeen mukaan, Dahl havainnollistaa moderneja kerrostaloasumisen trendejä.

Asukkaiden käyttäytyminen on muuttunut nopeasti. Autopaikkojen kysyntä on vähentynyt ja ekologisuus sekä pyörällä liikkuminen on lisääntynyt.

Vaasan rakenteilla olevissa kohteissa on molemmissa viisi autopaikkaa, jotka ovat varustettu sähköauton latauksen mahdollistavalla sähköinfralla.

Uutuuspalveluja

Osassa YIT:n kohteissa sekä Vaasassa että Seinäjoella on myös asumista helpottava uutuuspalvelu, kun talojen aulassa on Smartpost-pakettiautomaatti esimerkiksi verkko-ostosten toimituksia varten.

– Asukkailla on helppo joko lähettää tai noutaa paketti omassa talossaan, Seinäjoen YIT:n Juha Pellonpää selventää.

Uutta on myös YIT:n oma palvelutori, jonka kautta palvelun ostaneet asiakkaat voivat helposti tilata erilaisia kotiin liittyviä palveluita, kuten esimerkiksi siivouspalveluita.

Minna Sippola pakettiautomaatilla
Ainon alakerrassa oleva Smartpostpakettiautomaatti tuo Minna Sippolan mukaan lisää asumismukavuutta.
Juha Pellonpää ja Minna Sippola ovat tyytyväisiä siihen, että Ainossa asumismukavuutta on todella mietitty.

Kirkon ja hallinnon keskiössä

Paraatipaikalla on mukava asua. Seinäjoelle jo valmistunut YIT:n rakentama Aino on aivan kehittyvän kaupungin ytimessä. Kaikki on lähellä, mikä tekee asumisesta helppoa. Kaupungin hallinto on kivenheiton päässä, Lakeuden Risti näköetäisyydellä, rautatieasema kävelymatkan päässä ja muut palvelut myös muutaman minuutin patikoinnin säteellä.

Pitkään Seinäjoella asunut YIT:n työpäällikkö Juha Pellonpää arvostaa Ainon loistavaa sijaintia Lakeuden Puiston ja ydinkeskustan läheisyydessä.

– Tätä paremmalle sijainnille asuntokohdetta on vaikea kuvitella Pellonpää vakuuttaa.

Ainossa asumismukavuutta on todella mietitty. Jopa roskat saa vietyä astumatta ulos räntäsateeseen.

-Monet uusista asukkaista ovat muuttaneet Ainoon joko maaseudulta tai omakotitaloista lasten muutettu kotoa pois. He ovat soitelleet muuton jälkeen ja iloinneet uusista, valoisista ja valmiista tiloista, Seinäjoen myyntineuvottelija Minna Sippola naurahtaa.
Komiakortteli täyttyy ajatuksella

Komiakorttelissa on pystyssä jo kuusi taloa. Lähivuosina kortteliin nousee vielä kuusi uutta taloa. Siellä myös YIT:n vastavalmistunut Festivo tarjoaa avaria asuntoja ja valoisia neliöitä.

– Näkee, että arkkitehdillä on ollut ajatusta kun nämä talot ovat kuitenkin aika lähellä toisiaan. Silti kaikissa asunnoissa on hyvä ikkunanäkymä talojen välistä myös muualle kuin vastapäiseen taloon, Pellonpää katselee upeita kuudennen kerroksen näkymiä.

YIT suosii materiaaleina kotimaisia tuottajia, mutta ihan kaikki ei ole Suomessa valmistettua.

– Käsittelemme niin isoja massoja tavaraa, että yksi erittäin tärkeä tekijä on tuotteiden laadun lisäksi myös toimitusvarmuus, Pellonpää avartaa suuren rakentajan rakennusprosessia.

Juha Pellonpää
Juha Pellonpää kehuu Ainon keskeistä sijaintia.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.7/5 - (3 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
asuminen kerrostalo

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset