Article image
Hälytysjärjestelmien käytön pitää onnistua niin lapsilta kuin aikuisiltakin.
13.11.2019
Koti ja asuminen

Kodin hälytysjärjestelmä turvaa arkea

Teksti: Raimo Hautanen

Asuntomurtojen määrä on laskenut, mutta kuitenkin yhä useampi asukas haluaa ympärivuorokautista suojaa itselle ja omaisuudelleen.

Hälytysjärjestelmä

Tilastokeskuksen tietojen mukaan asuntomurtojen määrä on laskenut vuodesta 2015 viime vuoteen mennessä jonkin verran. Tästä huolimatta kotien ja vapaa-ajan asuntojen hälytysjärjestelmien suosio on lisääntynyt. Ehkä postilaatikkoihin liimattujen turvayritysten tarrojen kasvanut määrä on vähentänyt asuntomurtoja?

Yhä useampi asukas haluaa ympärivuorokautista suojaa itselle ja omaisuudelleen.

Securitas 24Koti- turvapalvelu pitää sisällään Securitaksen hälytinlaitteiston asennuksen, huollot ja ylläpidon, tiedonsiirtokustannuksen, hälytysten valvonnan Securitaksen hälytyskeskuksessa sekä vartijoiden hälytyskäyntiajot.

– Palvelumme on selkeä kokonaisuus ja myös läpinäkyvästi hinnoiteltu, kertoo Katri Rajamäki Securitas Oy:stä.

– Jo Securitas 24Koti- palvelun peruskokoonpano pitää sisällään murto- ja paloturvan. Laitteistoa voidaan laajentaa, jolloin siihen voidaan liittää muun muassa kosteushälytys. Laitteiston laajennukset eivät vaikuta kuukausiveloitukseen, vaan ainoastaan kertaluonteiseen aloitusmaksuun lisälaitteiden osalta, Rajamäki sanoo.

Laitteistoon on mahdollista lisätä kamerallinen infrapunaliikeilmaisin, joka ottaa hälytyksestä kuvaa. Ulkotilan valvontaan on saatavilla erillisiä kameravalvontajärjestelmiä.

– Vartiointiliikkeen tarrat kodissa kertovat, että koti on suojattu ja toimii siten hyvin ennaltaehkäisevästi. Suojattuihin koteihin tehdään huomattavasti vähemmän murtoja.

– Painotamme asiakkaillemme, että tarroitus kannattaa pitää ”tuoreen” näköisenä ja tarroja kannattaa olla tarpeeksi ja hyvin näkyvillä paikoilla.

Hinta vaihtelee tarpeen mukaan

– Hyvä hälytysjärjestelmä ja kodin turvapalvelu ottavat huomioon perheen yksilölliset tarpeet ja kodin erilaiset riskitekijät. Niinpä Verisure ei asenna koteihin tai pienyrityksiin varsinaisia paketteja, vaan hälytysjärjestelmä räätälöidään aina juuri kyseiseen kotiin tai yritykseen sopivaksi, kertoo toimitusjohtaja Alexander Gräsbeck Verisurelta.

Tästä syystä Verisure tekee aina koti- ja yrityskohtaisen maksuttoman turvakartoituksen, jossa selvitetään kattavasti turvallisuustilanne ja kartoitetaan murto-, palo- ja vesivahinkoriskiin vaikuttavia tekijöitä.

– Hälytysjärjestelmän hinta koostuu asennus- ja liittymismaksuista sekä kuukausimaksusta. Tyypillisin Verisuren asiakas suojaa kotinsa järjestelmällä, jonka asennus- ja liittymismaksu on 1000 euron molemmin puolin.

Yrityksen palvelut ovat voimassa toistaiseksi.

– Kansainvälisesti tunnetun ja ammattimaisesti valvotun turvajärjestelmän ulkokyltit ikkunoissa, ovissa ja myös postilaatikossa ennaltaehkäisevät murtoja. Kun kiinnijoutumisriski on selvästi tavanomaista suurempi, halukkuus tällaiseen kohteeseen murtautumiseen vähenee merkittävästi, muistuttaa Gräsbeck.

Jokainen koti on erilainen

– Jokainen koti on erilainen. Asentajamme tekevät suosituksen sopivasta laitekokonaisuudesta kunkin kodin suojaamiseksi, kertoo markkinointijohtaja Tiina Tanttu Sector Alarmilta.

Aloituspaketti sisältää peruslaitteiston, jota voi täydentää kotiisi parhaiten sopivilla lisäosilla.

– Suomi on edelleen turvallinen maa, vaikka asuntomurtojen määrä on tilastojen mukaan kasvanut. Hälytysjärjestelmä auttaa ennaltaehkäisemään murtoja. Jos murto kuitenkin tapahtuu, hälytys saa sen useimmiten keskeytymään, ja tieto murrosta välittyy saman tien hälytyskeskukseemme ja voimme kutsua viranomaiset paikalle, Tanttu muistuttaa.

– Tärkeää on myös se, mitä murtoyrityksen jälkeen tapahtuu. Palveluumme kuuluu huolehtia siitä, ettei lisävahinkoja pääse syntymään. Huolehdimme esimerkiksi lukkoliikkeen paikalle, jos asukkaat ovat itse poissa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
hälytysjärjestelmä turvajärjestelmä

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset