Article image
Maatiaiskissa Reino viettää kissanpäiviä tyylikkäiden tarvikkeiden tarjotessa virikettä sen arkeen. Koira on ollut lemmikkitarvikkeiden suurkuluttaja, mutta nyt panostetaan yhä enemmän kissojen aktivointiin ja huolehtimiseen, kertoo Miia Lahti.
Kaupallinen yhteistyö

21.09.2019
Koti ja asuminen

Lemmikin varusteiden halutaan olevan kestävää designia

Teksti: Johanna Koskiahde
Kuvat: Jenna Koivisto

Lemmikin varusteet ovat näkyvä osa kodin sisustusta ja muotoilulla on merkittävä rooli lemmikkitarvikkeiden suunnittelussa. Vaikka tuotteen ulkomuoto on asiakkaille tärkeää, ykköskriteeri on useimmiten käytännöllisyys.

Lemmikin tarpeisiin hankitaan varusteita pedeistä kiipeilypuihin. Omistajat ovat myös valmiita maksamaan laadukkaista tuotteista, sillä ne ovat usein keskeinen osa kodin sisustusta. Enemmistö lemmikkitarvikeliikkeen asiakkaista on koiranomistajia, mutta kissojen määrän lisääntyminen näkyy asiakaskunnassa.

– Kissojen hoitoon, ruokintaan ja aktivointiin halutaan panostaa nyt ihan kuten koirienkin. Kissoille suunnattuja tarvikkeita on tarjolla entistä enemmän, sanoo Miia Lahti Kotieläintarvike.fi:stä.

Hiekkalaatikon muotokieli mukailee ajan trendejä.

Kotieläintarvike.fi on Seinäjoella jo 25 vuotta toiminut maatila-, ratsu- ja lemmikkitarvikkeiden erikoisliike, jonka valikoimissa on yli 17 000 kotieläimille suunnattua tuotetta.

– Vahvuutemme on se, että pystymme tuomaan uutuudet asiakkaiden saataville nopeammin kuin isot ketjut. Kaikki tuotteet löytyvät myös verkkokaupastamme. Uusi asiakas kokee usein melkoisen yllätyksen nähdessään liikkeemme lemmikkitarvikevalikoiman laajuuden, naurahtaa Lahti.

Käytännöllisyyttä haetaan

Kaunis ulkomuoto ja käytännöllisyys ovat haluttu yhdistelmä lemmikkitarvikkeissa. Kodissa usein näkyvällä paikalla olevan pedin materiaali ja rakenne kannattaa valita siten, että sen säännöllinen puhdistaminen on helppoa ja pinta kestää kynsin ja hampain riepottelun. Suosittuja ovat luonnonmukaiset materiaalit, kuten puuvilla tai villa sekä erityisesti lemmikkikäyttöön kehitetyt vettä ja likaa hylkivät kangasmateriaalit.

– Erikoispedeistä lämpöpedit palvelevat erityisesti vanhoja, nivelsairaita koiria. Kesän helteillä taas helpotusta lemmikille tuo viilentävä peti, Lahti kertoo.

Värikkäitä kotieläintarvikkeita esillä
Lemmikkitarvikkeiden värikäs valikoima kattaa kaikki tarve-esineet koirille, kissoille ja jyrsijöille.

Laadukkaat tuotteet suojaavat kotia

Kissatalouden vakiovarusteisiin kuuluvat kiipeilypuut ja raapimistolpat. Eläimen luontaista raapimisviettiä voidaan suunnata haluttuun kohteeseen kissanminttutipoilla ja pois suojeltavista kohteista tuoksuttomalla karkotteella.

– Kiipeilypuun voi sijoittaa seinälle tai lattialle. Niiden materiaalit ovat bambua, huopaa ja karvaa. Värivaihtoehtoja on neutraaleista kirkkaisiin ja malleja matalista kattoon asti ulottuviin, selvittää Lahti.

Kissojen hiekkalaatikot ovat parhaimmillaan tehokkailla hajusuodattimilla varustettuja käymälöitä, joiden täytemateriaaliksi on valittavissa hiekan ohella ruoho- tai puupellettivalmiste.

Hiekkalaatikon muotokieli mukailee ajan trendejä.

Keittiösisustamiseen puolestaan saa persoonallisuutta valitsemalla lemmikille käsintehdyn keraamisen ruoka-astian.

Tarpeisiin vastataan

Toiminnallisten tarpeiden lisäksi omistajien haasteena ovat lemmikkien lisääntyneet allergiat ja yliherkkyydet. Yhä useampi omistaja joutuu etsimään helpotusta lemmikin oloon erikoisruokavalioista.

– Allergiaruokien ja kotimaisen raakaruoan sekä luonnonmukaisten ravintolisien kysyntä on kasvanut. Liian prosessoitu ruoka on monen ongelman taustalla, arvio Lahti.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.5/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kodin pinnat lemmikit lemmikkien varusteet sisustaminen

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset