Article image
Faunattaren Marika Vähämaan Ansa-koira on unkarilainen paimenkoira eli mudi. Ansalle Faunattaren HoitoTupa on tuttu ja mieluisa paikka.
Mainos

18.06.2020
Terveys ja hyvä elämä

Ideaparkissa hemmotellaan myös lemmikkieläimiä

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Jenna Koivisto

Lemmikkieläinliike Faunatar tarjoaa tarvikkeiden, tuotteiden ja lemmikkieläinten lisäksi myös kattavan valikoiman lemmikkien hoitopalveluita.

Suurin osa palveluista on tarkoitettu koirille, mutta Faunattaressa hoidetaan myös esimerkiksi kanien ja marsujen kynsienleikkausta sekä turkinhoitoa.

Kesällä karvanlähtöaikaan tehty pohjavillapesu on oiva apu koiralle.

– Se helpottaa, viilentää ja keventää koiran oloa, kun turkista tulee ilmavampi. Meiltä saa myös turkin alasajoa, mutta pohjavillapesulla saadaan irtokarva pois ja se myös vähentää karvan tiputtelua, kertoo Seinäjoen Ideaparkin Faunattaren Marika Vähämaa.

Lihashuolto tärkeää myös paljon liikkuville koirille

Koirahieronta on tarpeellista läpi vuoden, mutta etenkin kesäisin.

– Kesällä koirien kanssa liikutaan yleensä paljon enemmän ja uidaan, jolloin oikeanlainen lihashuolto on tärkeää, Vähämaa muistuttaa.

Osa koirista saattaa aluksi jännittää hierontatilannetta, mutta usein koira rentoutuu hyvinkin äkkiä, kun huomaa hieronnan tuottaman hyvän olon.

– Meillä kävi yksi vanhempi koira, joka ei pystynyt kunnolla istumaan. Hieronnan jälkeen omistaja ihmetteli, että hänen koiransa istuu, Vähämaa kertoo.

Kynnet kuntoon ja omistaja ostoksille

Hoitojen ajaksi omistaja voi jäädä koiransa kanssa tai lähteä ostoksille Ideaparkiin.

– Jos on kyseessä turkinhoito, niin yleensä asiakas käy ostoksilla odotellessa.

Koiran turkinhoidon yhteydessä voidaan samalla leikata kynnet tai ne voi tulla leikkauttamaan erikseen edulliseen kymmenen euron hintaan.

Faunattaresta saat muun muassa K9 shampoot ja hoitoaineet, joista löytyy jokaiselle turkille sopivat hoitotuotteet – myös Ansa-koiralle.

DIY hemmotteluhoitoa koirille

Faunattaresta on mahdollista varata myös HoitoTupa koiran omatoimiseen hoitamiseen.

– HoitoTuvan voi varata itselleen, jolloin käytössä on pesupaikka, trimmauspöytä, fööni sekä tarvittaessa turkinpesu- ja hoitoaine sekä pyyhkeet. Meillä on myös tarjolla HoitoTupa tutuksi -palvelu, jossa pentu voi käydä tutustumassa paikkoihin, eikä sillä kertaa vielä tehdä mitään hoitoja, Vähämaa kertoo.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
ideapark koirat lemmikit seinäjoen ideapark Seinäjoki

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset