Article image
Suomen Yrittäjäopiston useimpiin koulutuksiin on suora ja jatkuva haku, opinnot voi siis aloittaa silloin, kun inspiraatio iskee tai itsellä on sopiva hetki. – Rohkeasti vain opintoja kohti, sillä varmasti saat niistä paljon enemmän, kuin ne sinulta ottavat, Santeri Salomaa ja Jenni Kähkönen kannustavat.
Kaupallinen yhteistyö

12.10.2023
Työelämä ja yrittäjyys

Pala palalta valmiiksi

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat: Jenna Koivisto

Suomen Yrittäjäopistolla tunnetaan yrittäjän sielunelämä. Yrittäjät Santeri Salomaa ja Jenni Kähkönen ovat iloisia, että päättivät aloittaa opiskelun.

Töiden ohella opiskelu ottaa oman aikansa, mutta yllättävää kyllä, Suomen Yrittäjäopiston yrittäjävalmennuksiin osallistuneiden mielestä koulutusten parasta antia on ollut juurikin ajan löytyminen.

– Moni sanoo, että koulutuksen myötä on vihdoin saanut aikaa ajatella oman yrityksen asioita, kehittää ja suunnitella tulevaa. Yrittäjä tarvitsee ideoita ja ärsykkeitä muilta yrittäjiltä ja kouluttajilta ja opiskelu antaa monin verroin uutta virtaa ja intoa tekemiseen, Suomen Yrittäjäopiston koulutuspäällikkö Maija Peuhkurinen kertoo.

Suomen Yrittäjäopiston koulutuspäällikkö Maija Peuhkurinen.
Suomen Yrittäjäopiston koulutuspäällikkö Maija Peuhkurinen. Kuva: Tapio Saunamäki.

Kiitosta on saanut myös koulutusten käytännönläheisyys.

– Kouluttajillamme on itselläänkin vahva yrittäjätausta tai pitkä työkokemus opettamastaan aihepiiristä. Koulutamme satoja yrittäjiä vuosittain, joten tiedämme ne haasteet, mitä sieltä nousee.

Täsmäkoulutusta tarpeeseen

Yrittäjyyden ammattitutkinto räätälöidään aina yksilöllisesti kunkin yrittäjän tarpeiden mukaan. Mitään turhaa ei tarvitse opiskella.

– Laajasta kurssivalikoimasta valikoidaan ne kurssit, mitä kukin tarvitsee. Sellaista ei lähdetä kouluttamaan, missä henkilöllä on jo hyvä osaaminen, Peuhkurinen kertoo.

Koulutus sopii sekä yrittäjyytensä alkutaipaleella oleville, että jo pitkään yrittäjinä toimineille. Tärkeässä roolissa on kullekin yksilöllisesti annettava ohjaus.

– Yrittäjyyden ammattitutkinto on mahdollista suorittaa kokonaan verkko-opintoina. Kukaan ei jää silti yksin, sillä koulutukseen linkitetään aina myös ohjaus. Opiskelijoihin pidetään aktiivisesti yhteyttä, tuetaan, tsempataan ja iloitaan yhdessä onnistumista.

yrittäjyyden ammattitutkinto opiskelijat Jenni Kähkönen ja Santeri Salomaa
Jenni Kähkönen ja Santeri Salomaa nauttivat siitä, että opintoja voi suorittaa verkossa silloin kun itselle parhaiten sopii.

Opiskele silloin kun sinulle sopii

Työssäkäyvien voi olla vaikea sitoutua johonkin tiettyyn aikaan, joten verkkokoulutus on aidosti ajasta ja paikasta riippumatonta.

– Myös lähiopetusta on tarjolla halukkaille, sillä pelkkä verkko-opiskelu ei sovi kaikille, Peuhkurinen mainitsee.

Mikro- ja pk-yrittäjien tarpeisiin räätälöidyn Yrittäjän ammattitutkinnon lisäksi yrittäjiä tai yrittäjäksi aikovia opiskelee Yrittäjäopistolla laajasti eri tutkinnoissa. Suosittuja ovat olleet esimerkiksi liiketalouden opintokokonaisuudet sekä Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

Yrittäjäopinnot sopivat myös palkkasuhteessa oleville, sillä työelämä kaipaa yrittäjämäistä asennetta.

”Päivä ja asia kerrallaan”

Digisihteerit Oy:n yrittäjä Jenni Kähkönen opiskelee Yrittäjäopistolla digitaalisen myynnin ja markkinoinnin erikoisammattitutkintoa. Opintoihin on sisällytetty myös liiketoiminnan kehittämiseen liittyviä opintoja.

– Erikoisammattitutkinnot suoritetaan yleensä noin vuodessa, mutta kestoa voi sovittaa omiin aikatauluihin sopivaksi, kuten myös minulla on tehty, marraskuussa valmistuva Kähkönen kertoo.

Jenni Kähkönen Digisihteerit

Kähkösen mielestä opiskelussa on ollut parasta digitaalisuus ja joustavuus.

– Opintoja sai edistää itselle sopivalla ajalla. Eli perheellisenä yrittäjänä lasten nukkumaanmenon jälkeen. Tämä oli oikein sopiva järjestely meille.

Kähkönen on tyytyväinen siihen, että uudet opit on voinut ottaa heti käytäntöön. Myös ajatusten pallottelu opettajien sekä muiden opiskelijoiden kanssa on ollut hyödyllistä.

– Olen päässyt syventämään tietouttani markkinoista sekä kehittämään liikeideaani.

Opintojen rohkaisemana Digisihteereissä on otettu käyttöön erilaisia digitaalisen myynnin ja markkinoinnin keinoja.

– Hyödynnämme yrityksessämme aktiivisesti sosiaalista mediaa sekä erilaisia verkkotyökaluja ja tarjoamme nyt digitaalisen ostopolun kehitystä myös asiakkaillemme, Kähkönen kertoo.

Kähkönen vinkkaa palastelemaan opinnot pieniksi kokonaisuuksiksi.

– Päivä ja asia kerrallaan. On paljon helpompaa edistää opintoja pala kerrallaan päivittäin tai vähintään viikoittain. Ei ainakaan kannata tehdä viikonloppumaratoneja, kokemuksesta tiedän sen huonoksi taktiikaksi. Yrittäjänä on tärkeää kehittää omaa osaamistaan ja Yrittäjäopisto antaa siihen loistavan mahdollisuuden, ei kannata enää jahkailla. Rohkeasti vain opintoja kohti, sillä varmasti saat niistä paljon enemmän, kuin ne ottavat sinulta, Kähkönen kannustaa.

Santeri Salomaa

”Ohjaajan saa aina kiinni”

Videotuotantoyritys Rupia Oy:n yrittäjä Santeri Salomaa on jo aiemmin opiskellut Yrittäjäopistolla Yrittäjän ammattitutkinnon. Nyt työn alla on Liiketoiminnan perustutkinto.

– Opiskeluissa ehdottomasti parasta on se, että voi opiskella silloin kun itselle parhaiten sopii. Myös ohjaus on hoidettu erinomaisesti. Jos tulee jotain kysyttävää niin ohjaajan saa varmasti kiinni, Salomaa kiittelee.

Aiemmin suoritettu Yrittäjän ammattitutkinto antoi vahvan pohjan omalle yrittäjyydelle.

– En olisi varmastikaan edes perustanut omaa yritystä, ellen olisi aikaisemmin yrittäjän ammattitutkintoa suorittanut. Siitä sai hyvän pohjan toiminnan aloittamiseen ja suunnitteluun. Nyt lähdin hakemaan uusia näkökulmia oman yritystoiminnan kehittämiseen, ja niitä olen myös saanut, Salomaa kertoo.

– Liiketoiminnan perustutkintoa suorittaessa on tullut esimerkiksi asiakaspalveluun liittyviä näkökulmia mitä olen yrittänyt soveltaa myös oman yritykseni toimintaan.

Salomaa nostaa esiin Yrittäjäopistolla opiskelemisen helppouden.

– Yrittäjäopistolla pystyy opiskella silloin kun itse ehtii.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (4 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset