Article image
Suvi Jaakkola otti vastaan Kuortaneen valmennuskeskuksessa harjoittelevan Samuel Salmisen, joka oli tullut Pihlajalinnaan näyttämään polveaan.
Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020
Terveys ja hyvä elämä

Pihlajalinna on sairaala kaupungin ytimessä

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Jenna Koivisto

Seinäjoen Keskustorin laidalla sijaitseva Pihlajalinnan lääkärikeskus kätkee sisäänsä paljon enemmän kuin moni ohikulkija voi edes aavistaa.

Seinäjoen Pihlajalinnan vuonna 2018 valmistuneista tiloista löytyvät laajat erikoissairaanhoidon palvelut, kuvantamismahdollisuudet, laboratoriopalvelut, hammasklinikka, fysioterapiapalvelut ja työterveys sekä oma sairaala.

– Meillä on täällä ihanat uudet ja toimivat tilat, jotka sijaitsevat erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä. Puskantieltä pääsee parkkihalliin ja sieltä suoraan hissillä lääkärikeskukseen. Autolla saapuessa ei siis tarvitse etsiä parkkipaikkaa, sanoo Pihlajalinnan Pohjanmaan aluejohtaja Minna Ristiniemi.

Vakituista henkilökuntaa Pihlajalinnan toimipisteessä on noin kaksikymmentä.

pihlajalinna röntgen
Röntgenhoitaja Minna Kari valmistelee magneettikuvauslaitetta seuraavaa potilasta varten.

– Meillä työskentelee noin viisikymmentä lääkäriä, ja meiltä löytyy lähes kaikki erikoislääkäripalvelut. Jos potilas tulee esimerkiksi ortopedin vastaanotolle, niin meiltä saa tarvittaessa myös ultraäänet sekä natiivi- ja magneettikuvat, Ristiniemi kertoo.

Pihlajalinnan lääkärikeskus sijaitsee Seinäjoen uuden Keskustorin reunalla.

Leikkaussalit viimeisen päälle

Pihlajalinnan Seinäjoen toimipisteessä on oma sairaala ja päiväkirurgian osasto.

– Sairaalaosastolla on myös mahdollisuus yöpyä leikkauksen jälkeen, huomauttaa Pihlajalinnan palvelupäällikkö Jaana Perälä-Haapa-aho.

pihlajalinna vuodeosasto
Sairaalassa on vuodepaikat kahdeksalle ja leikkaussali sijaitsee ihan vieressä.

Sairaalassa on kahdeksan vuodepaikkaa, keittiö ja rentoutumistila lepotuoleineen. Leikkaussalit sijaitsevat vuodepaikkojen välittömässä läheisyydessä.

– Sairaalaosastolla työskentelee neljän sairaanhoitajan kokenut tiimi. Leikkaussalissa tehdään pääasiassa päiväkirurgisia toimenpiteitä. Toimenpiteitä tehdään seuraavilla erikoisaloilla: ortopedia, käsi-, vatsaelin-, plastiikka-ja verisuonikirurgia sekä gynekologia. Myös korvalääkärit tekevät toimenpiteitä muun muassa lasten tärykalvojen putkituksia, kertoo Perälä-Haapa-aho.

Lääkärikeskuksen tiloissa sijaitsee myös hammasklinikka.

– Usein työterveysasiakkaidemme sopimukseen kuuluu ensimmäinen hammastarkastus maksutta. Helpottaa myös asiakasta, kun kaikki palvelut ovat samassa paikassa, Ristiniemi kertoo.

Seinäjoen keskustassa sijaitsevassa Pihlajalinnassa on oma sairaala ja päiväkirurgian osasto. Hammaslääkärissä potilas voi rentoutua katsellen omaa suosikkiohjelmaa kattotelevisiosta.

Pihlajalinna on kotimainen konserni

Pihlajalinna on kotimainen konserni, jolla on toimipisteitä Helsingistä Rovaniemelle.

-Tarvittaessa voimme konsultoida erikoislääkäreitä ympäri Suomen, tai spesialisti voi jalkautua vaikka Helsingistä meille leikkaamaan, Ristiniemi toteaa.

Laboratoriotestitkin onnistuvat Pihlajalinnan tiloissa.

– Teemme myös koronatestejä. Asiakas ajaa Puskantien kautta parkkipaikalle, jossa hoitaja käy ottamassa testin suoraan autosta, jolloin potilaan ei tarvitse nousta ollenkaan ulos.

Lääkärikeskuksen sisustuksessa on käytetty sopivasti värejä sekä ääntä vaimetavia materiaaleja.

Urheilijan asialla

Pihlajalinnalla on yhteistyösopimus Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemian kanssa. Tämä sopimus takaa akatemiaurheilijoille suoran hoitopolun Pihlajalinnaan.

– Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemia keskittää Seinäjoella toteuttavat urheilijan terveystarkastukset Pihlajalinna Seinäjoelle, Ristiniemi kertoo.

Pihlajalinna tarjoaa akatemiaurheilijoille räätälöityjä, ennaltaehkäiseviä palveluja sekä urheiluvammojen hoitoon erikoistuneita palveluja.

Minna Ristiniemi ja Jaana Perälä-Haapa-aho ovat tyytyväisiä uusiin käytännöllisiin tiloihin.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (7 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
Seinäjoki terveys

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset