Article image
Kuvassa tapahtuman järjestelyissä tiiviisti mukana olevat Esa Liinamaa, Jouni Välimaa, Markku Lumio, Mikko Kiviluoma ja Juha Kärnä.
01.06.2022
Tapahtumat ja matkailu

Power Cup alkaa ensi viikolla

Teksti: Liina Hautanen
Kuva: Power Cup

Lasten ja nuorten lentopalloturnaus Power Cup pelataan PowerParkissa Alahärmässä 9.–12.6.2022.

Maailman suurimmassa lasten ja nuorten lentopalloturnauksessa on mukana lähes 680 joukkuetta, joista 30 tulee ulkomailta. Power Cup on Suomen Lentopalloliiton, paikallisseurojen, Kauhavan kaupungin ja PowerParkin yhteinen voimannäyte.

Power Cup rantautuu joka vuosi eri kaupunkiin. Tapahtumalla on jo 30-vuotinen perinne. Tänä vuonna turnaus pelataan 9.-12.6. Kauhavalla PowerParkissa.

Tapahtuman järjestäjät ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Kauhavan kaupungin kanssa. Alueen koulut on valjastettu majoituskäyttöön tapahtuman ajaksi ja myös koulujen keittiöt ovat vieraspelaajien ja huoltajien aamu- ja iltapalakäytössä. Kaupunki on tukenut järjestäviä seuroja myös palkkaamalla puoleksi vuodeksi paikallispäällikön, joka mahdollistaa tapahtuman onnistumisen.

Kauhavan kaupungin henkilökuntaa onkin tavattavissa Power Torilla koko tapahtuman ajan. Power Cupin taloudellinen merkitys on alueelle suuri, sillä 9. – 12.6. välisenä aikana tapahtumassa vierailee keskimäärin 9000 kävijää päivässä.

Neljän urheiluseuran ja PowerParkin yhteinen talkoorutistus

Suurtapahtuma järjestetään neljän paikallisen urheiluseuran yhteistyönä. Järjestäviä seuroja ovat Kauhavan Wisa, Kortesjärven Järvi-Veikot, Ylihärmän Junkkarit ja Alahärmän Kisa. Merkittävä rooli on myös tapahtumajärjestelyissä mukana olevalla PowerParkilla.

– Yhteistyö seurojen ja kaupungin välillä on sujunut saumattomasti Power Cupin hakemuksen jättämisestä lähtien. Seurat toimivat myös yhteistyössä PowerParkin kanssa, joka tarjoaa tapahtumalle mahtavat puitteet. Tällaista tapahtumaa ei olla aikaisemmin nähty. Tulemme järjestämään turvallisen ja mieleenpainuvan yleisötapahtuman PowerParkissa, toteaa Power Cupin paikallispäällikkö Juha Kärnä Alahärmän Kisasta. 

Käsillä ovat tapahtuman rakennusviikot, jonka aikana mm. tapahtuma-alueen pelikentät, ruokailupaikat, tapahtuma-areena ja Power Tori laitetaan kuntoon.

– Ilman yhteistyökumppaneiden tukea niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti, sekä vapaaehtoisten antamaa työpanosta, ei tapahtumaa pystyttäisi järjestämään Kauhavalla, Kärnä muistuttaa.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Nuoret ovat itse saaneet olla mukana ideoimassa oheisohjelmaa

Tänä vuonna turnausten lisäksi lapsille ja nuorille on luvassa paljon muutakin ohjelmaa. Yksi nuorten odotetuin hetki on pelien lisäksi PowerParkissa järjestettävät powerilaisten huvipuistoillat. Torstaina pääsemme viettämään avajaisia, jossa lavan ottaa haltuun nuorten toivoma VIIVI.

Jaffa Juicy kisafestareilla mukana ovat somevaikuttajat Rajala, Daniel Ahola, Räpfaija, Anni Marjomaa ja Nuppu Oinas. Nämä TikTokista tutut kasvot heittäytyvät powerilaisten mukaan erilaisiin kisoihin. Lisäksi DJ viihdyttää iltaa musiikilla. Tapahtumiin on vierailijoille vapaa pääsy.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset