Article image
20.11.2020
Koti ja asuminen

Pullonpalautus siirtyy säkkiaikaan

Uusi palautusautomaatti, johon voi palauttaa kerrallaan jopa yli sata muovipulloa ja tölkkiä.

Elokuussa Vantaalla otettiin käyttöön Suomen ensimmäinen pullonpalautuslaite, johon voi palauttaa säkillisen tölkkejä ja muovipulloja. Laitteeseen voi kaataa juomapakkaukset säkeittäin, eli niitä ei tarvitse syöttää yksi kerrallaan. Kerralla voi palauttaa jopa 100 pulloa tai tölkkiä. Uudistus tekee palauttamisesta jopa viisi kertaa nopeampaa kuin perinteisillä palautusautomaateilla.

Pullonpalautuksen ”suursyömäriksi” kutsuttu laite on saavuttanut suuren suosion kaikilla niillä paikkakunnilla, joissa se on jo otettu käyttöön.

– Kävin tutustumassa Suomen ensimmäiseen laitteeseen heti sen asennuksen jälkeen ja välitön reaktioni oli, että kuinka nopeasti tällainen saadaan meille? Meillä on perinteisesti ollut iso pullonpalautusvolyymi, sillä meillä pääsee autolla lähelle pullonpalautuspistettä.

– Uskon siis, että tämä helpottaa asiakkaan asiointia entisestään. Useimmille pullonpalautus on asia, jonka haluaa hoitaa nopeasti pois alta ja jatkaa matkaa ostoksille, kertoo K-Citymarket Pilkon kauppias Juha Kupiainen Joensuusta.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Innokkaita juomapakkausten kierrättäjiä

Suomessa palautettiin vuoden 2019 aikana huimat 1,9 miljardia juomapakkausta. Pullonpalautus liittyy usein kauppareissuun, jolloin nopeus ja sujuvuus ovat usein valttia.

-Moni arvostaa selvästi nopeaa pullonpalautusta ja sitä, ettei käsiä tarvitse liata. Mitä sujuvampaa pullonpalautus on, sitä useampi osallistuu kierrättämiseen, kertoo TOMRA Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti.

Uutuuslaite kasvattaa palautuspakkausten määriä merkittävästi ja se on saavuttanut suuren suosion sekä kuluttajien, että kauppiaiden keskuudessa

– R1-laitteiden kysyntä on ylittänyt kaikki odotuksemme. Harvoin teknologisiin innovaatioihin suhtaudutaan näin intohimolla, Kangaslahti toteaa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.7/5 - (6 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kierrätys kiertotalous

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset