Article image
Timo Lintala on tyytyväinen, että on saanut 22-vuotiaan poikansa Vili Lintalan mukaan yritykseen. Uusia renkaita on paljon varastossa, tässä moottoripyörärenkaita.
Kaupallinen yhteistyö

27.03.2020
Autot ja liikenne

Rengaskauppaa Seinäjoella kolmannessa polvessa

Teksti: Tarja Riihimäki
Kuvat: Jenna Koivisto

Rengaskauppa on siirtynyt samassa suvussa vaarilta lapsenlapselle. Myyntivalttina on se, että asiantuntijuus on myös periytynyt perheyrityksessä.

Kultaisia, punaisia, mustia, hopeanvärisiä, nämä ovat muutamia vannevaihtoehtoja, joita on Seinäjoen Rengaskeskuksella. Uudet vanteet saavat auton näyttämään tyylikkäältä, mutta ne voivat parantaa myös ajo-ominaisuuksia. Oikean vanteen löytäminen on ammattimaisen tarkkaa hommaa. Nyt halutaan rohkeaa, vähän massasta poikkeavaa vannemuotoilua.

Seinäjoen Rengaskeskus Oy juhli menneenä syksynä 30 vuottaan. Yrityksen vetoon on tarttumassa nyt myyjänä toimiva Vili Lintala, joka on jo liikkeen kolmatta polvea. Hänen isänsä, Timo Lintala toimii tänä päivänä toimitusjohtajana.

Vaari, Juhani Lintala on ollut perustamassa yritystä, jossa on kaikki menneet vuodet ollut myös vahvasti mukana Timo Lintalan veli Hannu Lintala. Kyse on näin perheyrityksestä.

Seinäjoen Rengaskeskus on toiminut Päivölänkadulla perustamisestaan lähtien, mutta vuonna 2004 tavallaan tultiin ”seinän läpi” eli laajennuttiin. Täyden palvelun liikkeen tuotevalikoimiin lukeutuvat moottoripyörien, henkilö- ja pakettiautojen, raskaan kaluston sekä maanrakennuskoneiden renkaiden lisäksi erikoisvanteet.

Vili Lintala
Vili Lintala esitteli erivärisiä vanteita. Kultaiset ja punaiset ovat sellaisia, että asiakas tietää, mitä tulee hakemaan. Heillä on kolmen isoimman maahantuojan vanteet valikoimissaan.

Raskaan kaluston hälytyspalvelu

Kuorma-autojen POINT S-ketjun valtakunnallisessa 24h hälytyspalvelussa ketjuliikkeen asiakas saa avun, jos rengas menee rikki vaikka Sodankylässä. Ketjun liike hoitaa korjauksen ja yritystä laskutetaan siellä, missä autoilija on asiakkaana.

Raskaan kaluston, erityisesti kuorma-autojen, tuotteet ja toiminta ovat kovassa kasvussa. Niiden palveluja on kehitetty voimakkaasti. Pihassa on raskaan kaluston halli, jonka suoralle linjalle pääsee helposti isommallakin yhdistelmällä.

Uusien renkaiden lisäksi pinnoitustuotteet ovat tärkeitä raskaan kaluston tarjonnassa.

Sesonki on pian alkamassa

Lopuillaan oleva talvi on ollut siitä erikoinen, että se on kuluttanut teitä, mutta myös renkaita. Normaalisti keskus työllistää kuusi vakituista asentajaa sekä konttoristin sekä Lintaloiden lisäksi yhden myyjän. Keväällä alkavalla sesongilla tarvitaan lähes saman verran kausityöntekijöitä.

Michelin Quality Dealer-laatujärjestelmä vaatii sen saaneilta yrityksiltä ammattitaitoista henkilökuntaa ja oikeita työvälineitä.

– Syksyllä pystyy sanomaan, että renkaiden vaihto alkaa samana päivänä, kun lunta sataa. Näin keväällä ihmiset seuraavat pitkän ajan säätiedotteita. Sesonki on pääsääntöisesti pääsiäisen ja vapun välillä, Timo Lintala selvittää.

Tuning vanteita
Tuning-vanteilla parannetaan auton ulkonäköä.

Aina kysytään, kitka vai nasta?

Nasta on tällä alueella Vili Lintalan mukaan vielä ykkösjuttu.

– Kitkarenkaan osuus on noin 10 prosenttia.

Tänä talvena ovat tiet olleet pitkälti paljaita. Se on vaikuttanut nastarenkaisiin.

– Nastat ovat saattaneet alkaa kääntyillä ja renkaissa on selviä peruskulutuksen merkkejä.

Lintalat korostivat sitä, että auton renkaat kannattaa valita huolella. He tietävät, millaisia renkaita eri olosuhteet ja ajokilometrit vaativat.

– Paljon ajavien on järkevää ostaa mahdollisimman laadukas rengas. Pitkillä matkoilla parasta laatua oleva premium-rengas ei kuumene yhtä paljon kuin hieman edullisempi rengas. Tällöin säästää polttoainekuluissa ja renkaan kulumisessa, Vili Lintala korostaa.

Parhaan laadun renkaiden kumiseos parantaa renkaan ominaisuuksia.

– Se lyhentää jarrutusmatkaa, tuo pitoa kaarteissa ja pienentää renkaan vierintävastusta, Timo Lintala muistuttaa.

Lyhyeen ajoon tai kaupunkiajoon käy perushyvä rengas, joita niitäkin on tarjolla lukuisia erilaisia. Erityisesti nuoret suosivat nettiä, mutta moni palaa kokemuksensa jälkeen ammattitaitoiseen rengasliikkeeseen.

Rengaskeskuksen rengashotellin suosio kasvaa koko ajan

– Tällä hetkellä meillä on 1100 rengassarjaa. Asiakkaat jättävät alla olevat renkaat säilöön, ja tilalle vaihdetaan rengashotellista toisen ajokauden renkaat, selvitti Vili Lintala hotellin vaivattomuutta.

– Palvelun laatu, nopeus ja siistit toimitilat, luettelivat Lintalat niitä asioita, joilla pärjätään.

Haluaisitko että myös sinun yrityksesi näkyisi Pointissa?

Lue lisää kaupallisena yhteistyönä tekemistämme artikkeleista.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.3/5 - (11 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
rengas rengasliike renkaanvaihto renkaat vanteet

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset