Article image
-Kaikki vihreän sävyt vaaleasta myrkynvihreään, curry ja laventeli, siinä tämän syksyn värejä, kertoi sisustussuunnittelu tuulahellevin Tuula Lehtola.
12.10.2019

Rohkeassa sisustuksessa kukat kukkivat tummalla pohjalla

Teksti ja kuvat: Miianella Herrala

Rohkea sisustaminen on tulossa trendikkääksi. Vuosia jatkunut skandinaavinen tyyli eli valkoisen ja harmaan voittokulku on tulossa tiensä päähän Ruskean sävyt, beige ja salvian vihreä ovat tämän syksyn värejä.

Kuulostavatko tumman ruskeat keittiön kaapistot tunkkaiselta? Ne ovat kuitenkin tekemässä paluuta yhdistettynä vaaleisiin pintoihin.

Sisustussuunnittelija Tuula Lehtola Alajärveltä vahvistaa havainnot ja lisää, että rajutkin printtikuosit kankaissa ja tapeteissa ovat nyt pinnalla.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

– Kukkaprintit voimakkaan vihreällä tai mustalla pohjalla, nyt on tosiaan rohkean sisustuksen aika. Aidot ja luonnonläheiset materiaalit kuten villa, pellava ja nahka ovat nousussa.

– Pastelliväritkin pitävät pintansa, mutta voimakkaampina kuin ennen. Verhot voivat olla myös hyvin keveät ja ilmavat ja vastakohtana vierellä paksulla sametilla verhoiltu tuoli tai tyyny.

Viherseinästä viherviidakkoon

Toimistotiloissa käytetyt viherseinät ovat saaneet sijaa myös yksityisasunnoissa.

Yksinäistä fiikusta tai anopinkieltä on jo häpeä jättää nurkkaan pölyttymään, vaan viherkasvien virkistävän vaikutuksen saa parhaiten esille asettelemalla niitä näyttäviin ryhmiin.

– Kasvit hyötyvät toistensa läheisyydestä muodostamalla mikroilmaston. Peikonlehden sukulainen Monkey Mask sekä eucalyptus ovat nyt huonekasvien hittejä. Ruukuissa ja vaaseissa on betonia ja mummolan aikaiset rottinkitasot ja kukkapöydät ovat huudossa, samoin kaikki puusta tehdyt esineet, kertoo Kukkasalonki Kastanjan Eila Lakaniemi Vimpelistä.

– Viherkasviasetelmaan lisätään myös luonnollisia tai värjättyjä heiniä.

Viherkasveja
Eucalyptus, edessä oleva matala juoru ja anopinkieli muodostavat kauniin asetelman.
Menninkäisenlehti
Peikonlehden sukulainen Monstera Adansonii Monkey Mask on nyt yksi tämän hetken huonekasvien hiteistä.

Kierrätykseen lähtevät myös kasvit

Runsaan ja lähes viidakkomaisen kasvien määrän vaikuttavuutta voi tutkailla netistä hengästyttävillä #letsjungalize-kuvilla.

Monessa kodissa on seinäpinta-alaa, joka soveltuu viherkasvien ripustukseen. Kasveja voi asetella eri tasoihin sekä makrameetekniikalla tehtyihin amppeleihin.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että paksulehtiset kasvit kestävät enemmän valoa kuin ohutlehtiset. Jopa kylpyhuoneeseen voi sijoittaa kosteudesta nauttivan ilmasaniaisen.

Pienessä asunnossa katseen voi kiinnittää yksikin kasvi, esimerkiksi kirjavalehtinen maija. Viherkasvien lisääntyminen sisustuksessa saattaa johtua luonnollisten sävyjen paluusta sisustukseen ja ekologisen elämäntavan noususta.

– Viherkasveja voi jakaa pistokkaina, se on viherkierrätystä.

Viherkasveja asetelmassa
Rehevät viherkasviasetelmat yhdistettynä puuhun ja rottinkiin ovat kotia rauhoittava elementti. Myös tekokukat ja kasvit tulevat aitojen rinnalle ja virkistävät sisustusta kuten nämä muoviset kaunottaret.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
sisustaminen trendi värit

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset