Article image
01.06.2023
Koti ja asuminen

Kesän tunnelmallinen keidas

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: iStock

Kodin terassi tai parveke on kesäisin kuin olohuoneen jatke, jossa on ihana viettää aikaa rentoutuen ja nauttien lämmöstä. Pienilläkin sisustuselementeillä voi luoda tilaan kodikasta ja lämmintä tunnelmaa.

rottinki

Rottinki trendaa

Rottinki tuo lämmintä ja boheemia tunnelmaa terassille tai parvekkeelle. Kalusteita ei aina tarvitse ostaa uutena, vaan myös rottinkisia kalusteita voi etsiä kirpputoreilta. Rottingista valmistetaan muun muassa pöytiä, sohvia ja riipputuoleja. Rottinkia voi tuoda sisustukseen myös pienempinä elementteinä, kuten rahin tai kukkatelineen muodossa.

Tunnelmointia

Erilaisilla saviruukuilla ja lyhdyillä; pienillä, isoilla ja värikkäillä, voi tuoda tilaan kerroksellisuutta ja eksoottista tunnelmaa. Lyhtyihin on kiva laittaa kynttilöitä viilenevinä ja pimenevinä iltoina.

rottinki

Uniikit seinäkoristeet

Jos parvekkeella tai terassilla on paljon tyhjää seinäpintaa, voi seinälle ripustaa taulujen lailla erilaisia koristeita. Nyt näkee paljon esimerkiksi koristeellisia peilejä, viuhkoja tai erilaisia seinävaatteita. Seinäkoristeiden valinnassa kannattaa käyttää mielikuvitusta. Koristeiksi kelpaavat myös esimerkiksi vanhat kesähatut.

Vehreyttä tekokasveilla

Kasvit tuovat aina elävyyttä sisustukseen. Parvekkeella tai terassilla voi kuitenkin olla liian kuuma eläville kasveille, jos aurinko pääsee porottamaan koko päivän. Tekokasvit ovat tässä tapauksessa oiva valinta tilaan, johon kaivataan kuitenkin vihreyttä luomaan tunnelmaa. Niistä ei tarvitse kantaa huolta pidempienkään kesäreissujen aikana.

Tekstiileillä lämpöä ja väriä

Viimeisen silauksen ulkotilojen sisustukseen tekee erilaiset tekstiilit. Ne tuovat tilaan lämpöä, väriä ja mukavuutta. Koristetyynyihin voi valita rohkeita värejä oman maun mukaan. Kierrätys kannattaa tässäkin tapauksessa. Sisätiloista voi tuoda vanhoja ja vähän kuluneita tekstiilejä ulkotiloihin, jossa ne saavat taas uuden elämän. Mukavia torkkupeittoja ei kannata unohtaa.

Luonnonkuitumatot

Luonnonkuitumatot, kuten juutti-, sisal-, ja hamppumatot tuovat tilaan pehmeyttä ja luovat boheemia rantatunnelmaa. Luonnonkuitumatot sopivat monenlaiseen sisutukseen ja myös hyvin luonnonläheiseen tilaan. Mattoja on niin pyöreitä kuin neliskulmaisia, pelkistettyjä ja koristeellisia.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.4/5 - (8 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset