Article image
Riikka Hakala ompeli tarkasti osia alihankintatyönä. Softness Oy tarvitsisi parikin ompelijaa lisää sekä verhoilijan.
Kaupallinen yhteistyö

21.09.2019
Koti ja asuminen

Sänky mittatilaustyönä – miksei sohvakin

Teksti: Tarja Riihimäki
Kuvat: Matti Hautalahti

Teuvalainen Softness Oy on laajentanut tuotantoaan. Tehdas on siitä erikoinen, että se pystyy tekemään asiakkaiden mallin ja mittojen mukaan niin sohva kuin sänkykin.

Uusinta uutta on patjoihin ja tyynyihin Energiar-materiaali, jonka pitäisi edistää hyvinvointia, muun muassa verenkiertoa. Sohvakalustoista on kymmenkunta eri mallia. Lisäksi valmistetaan sänkyjä: jenkkisänkyjä, runkopatjoja ja joustinpatjoja sekä petauspatjoja.

Kun kuuntelee, mitä kaikkea tehtaan toimitusjohtaja Pasi Säntti tekee, hän vaikuttaa varsinaiselta monitoimimieheltä. Häneltä sujuu lähes työ kuin työ markkinoinnista myyntiin, sohvien valmistukseen ja kuljetukseen.

Hänen isänsä Seppo Säntti aloitti sohvien valmistamisen aivan 70-luvun alussa kotona ja vaikuttaa vieläkin eläkkeelläollessaan tehtaan toimintaan. Nykyinen vetäjä Pasi on ollut nuoresta mukana ja kauppamiehenä silloin, kun yrityksellä oli Vantaalla myymälä. Lisäksi hän on ollut näyttelymyynneissä eri puolilla Suomea.

Softness Oy on nykynimellään toiminut vuodesta 1988. Parhaillaan Softness Oy:llä on johtaja mukaan lukien kolme työntekijää, mutta lisää tarvitaan. Ompelija on juuri jäänyt eläkkeelle. Verhoilija vaihtoi töitä.

– Nyt haetaan uutta ompelijaa ja verhoilijaa. Työpaikkoja olisi, kun vain löytyisi tekijöitä, sanoi Säntti.

Tehtaanmyymälästä suoraan

Moni teuvalainenkaan ei tiedä sitä, että huonekalutehdas on samalla tehtaanmyymälä, josta voi tulla ostamaan suoraan niin sohvia kuin sänkyjäkin. Luonnollisesti voi saapua myös tilaamaan räätälöityä kalustetta, josta yksi esimerkki on nelinistuttava nahkainen sohva.

Samalla tontilla on ollut aikaisemmin muutakin toimintaa. Vanha halli paloi vuonna 2000, ja uusi, nykyinen halli valmistui 2002. Tulipalo oli kova isku, ja oli työ nousta uudelleen, mutta noustu on.

Tämän vuoden maaliskuussa Softness Oy oli Teuvan Yrittäjien kuukauden yrittäjä. Siitä näkyy kunniakirja tehtaan pöydällä.

Isossa, yhtenäisessä tehdassalissa näkyy sohvia ja niiden malleja vieri vieressä. On kaksinistuttavaa, kolministututtavaa ja vuodesohvaa, joita tehdään lähinnä tilauksesta.

Valittavana on päällisenä niin nahkaa kuin kangastakin. Molempia menee yhtä lailla.

– Olemme pyrkineet siihen, että sohvat ja niiden materiaalit ovat laadukkaita ja hyviä istua. Mallit ovat miellyttyäviä käyttää ja rungot kestäviä. Rngoille on kymmenen vuoden takuu.

Softness Oy:n johtaja Pasi Säntti esitteli pikkutuoleja, jotka ovat olleet erityisesti joulun aikaan suosittuja.

Uutta ovat sängyt

Sohvien valmstuksen rinnalle ovat uutena tulleet sängyt, jotka lähtevät Unilla-nimellä. Niitä on eri korkeuksia.

Sänkyjä on ryhdytty tekemään tämän vuoden alusta. Yhdessä heidän tekemässään sängynpäädyssä loistavat aidot kristallit. Rungot tulevat alihankintana.

Säntin mukaan jälleenmyyjiä kiinnostavat sängyt. Sohvien lailla tässäkin ajatuksena on ollut, että tehdään hyvä ja laadukas sänky hyvillä materiaaleilla.

Parhaimmassa mallissa on yhdeksän vyöhykkeen pussijousisto. Joustoja ja jousituksia löytyy painon mukaan. On vaikkapa aktiivijousistoa. Runkoja on nukkujan mieltymyksen mukaan. Suunnitelmissa on myös moottorisänky.

Aivan uutta on Energiar-petarit ja tyynyt. Siinä materiaali säteilee takaisin infrapunasäteilyä. Saksasta tulevat patjojen materiaalit, ja sieltä on myös tämä uutuus.

Pikku hiljaa tieto on kiirinyt, että Softness Oy valmistaa sohvien lisäksi myös sänkyjä. Sohvat pysyvät kuitenkin vielä päätuotteena.

Tehdas valmistaa myös erilaisia raheja. Ihan kaikkia ei tehdä itse, sillä puuosia tulee yhteistyökumppaneilta, jota on muun muassa lähisuvussa.

Ruokaryhmän ja sohvan voi ostaa samalla kaupalla. Hallin perällä seisoo käytettyjä sohvia, jotka kiinnostavat halpuutensa vuoksi muun muassa opiskelijoita.

Tänä päivänä tuotteet menevät 97-prosenttisesti jälleenmyyjille koko Suomeen. Pasi Säntti tekee usein pitkiä kuljetuskierroksia ympäri maata.

Enemmänkin myytäisiin tehtaalta suoraan. Lähellä ei ole kovin monia jälleenmyyjiä.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
huonekalut mittatilaustyö patja sänky sohva

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset