Article image
Seinäjoen Konerengas on vuodesta 1986 toiminut kone- ja työkalualan erikoisliike. Laajasta tuotevalikoimastamme löytyy koneet ja työkalut maatalouteen, puutarhan ja metsänhoitoon, rakentamiseen ja tee itse harrastamiseen.
Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020
Työelämä ja yrittäjyys

Työkoneet alan ammattilaiselta

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat ja video: Matti Hautalahti

Yli kolme vuosikymmentä alalla toiminut Seinäjoen Konerengas on palveleva konekauppa. Yrityksen suora puhelinnumero löytyy helposti ja nopeaa vastaamista puhelimeen pidetään yrityksessä kunnia-asiana.

Moni tunnistaa valtatie 19 varressa sijaitsevan liikkeen pihassa seisovasta näyttävästä traktoririvistöstä. Sisäpuolelta löytyvän pienkone-, varaosa ja tarvikemyymälän laajuus sen sijaan yllättää yhä monet.

– Ammattiväki meidät jo tietää ja tuntee, mutta monesti ensimmäistä kertaa sisään tuleva asiakas yllättyy positiivisesti siitä, kuinka laajat tuotevalikoimat meillä täällä onkaan, yrityksen perustaja Antti Paavola sanoo.

– Meiltä löytyy kaikki saman katon alta, myös huoltopalvelut, Jukka Holappa ja Antti Paavola kertovat.

Tee se itse -harrastajan unelmakauppa

Seinäjoen Konerengas on kone- ja työkalualan erikoisliike. Laajasta tuotevalikoimasta löytyy koneet ja työkalut maatalouteen, puutarhan ja metsänhoitoon, rakentamiseen ja tee itse harrastamiseen.

Suurin asiakaskunta on erilaiset urakoitsijat, mutta myös kuluttajien kannattaa hyödyntää ammattiliikkeen asiantuntemusta. Konerenkaan myyjät neuvovat mielellään eri laitteiden ominaisuuksissa ja valitsevat yhdessä asiakkaan kanssa hänen tarpeisiinsa parhaiten sopivat työkalut. Myös huolto pelaa. Seinäjoen Konerenkaalla tehdään niin pienkonehuoltoa kuin raskaan kaluston huolto- ja korjaustöitä.

Pienkonehuolto on Tomi Saaren valtakuntaa.

Työkoneiden ollessa kyseessä aika on rahaa. Nopea varaosien saatavuus sekä korjaamopalvelut ovat ensiarvoisen tärkeitä.

– Varaosien saatavuus on tärkeää sekä se, että saamme koneet korjattua nopealla aikataululla. Jos jotain puuttuu omasta hyllystä, varaosat saadaan kyllä Euroopan varastolta tosi hyvin. Jos teemme tilauksen tänään kello 14 mennessä, ovat ne meillä täällä jo huomenna aamusta kello 8.00 – 9.00 pintaan, Paavola kertoo.

Huoltomies kasaa, testaa ja säätää työkoneet valmiiksi

Puutarhan ja metsänhoitoon Konerenkaalta löytyy kattavat työkonevalikoimat Husqvarna, Ego Power+ ja Klippo –merkeiltä. Käyttöönotto on tehty asiakkaalle helpoksi.

– Kaikki uudetkin koneet koekäytetään ja laitetaan säädöt kohdalleen, joten laite on heti käyttövalmis. Sitä palvelua ei kaikkialta saa, Paavola kertoo. 

Moottorisahojen ja raivaussahojen käyttäjille löytyy myös tärkeät turvavarusteet.

Ruohonleikkureista suosituimpia ovat robottiruohonleikkurit, mutta myös työnnettäville, vedettäville ja ajettaville malleille on yhä tarvetta. Trimmereitä, pensasleikkureita, oksasahoja ja puhaltimia löytyy sekä akku- että polttomoottorikäyttöisinä.

Seinäjoen Konerengas reppuakku
Husqvarnan ergonimisilla valjailla varustettu reppuakku istuu hyvin selkään.

– Akkukäyttöisiä trimmereitä ja puhaltimia menee tällä hetkellä paljon kiinteistönhuoltoyrityksille, kunnille ja seurakunnille. Ne ovat polttomoottorikäyttöisiä kevyempiä, äänettömiä, hajuttomia ja kaikin puolin käyttäjäystävällisempiä. Akun vaihtaminen on helppoa ja vara-akut kulkevat kätevästi mukana esimerkiksi akkuvyössä, toimitusjohtaja Jukka Holappa esittelee.

Seinäjoen Konerengas robottileikkuri
Robottileikkureista vähintään 90 prosenttia myydään tänä päivänä asennettuina. Konerenkaan väki neuvoo mielellään sopivan koneen valinnassa.

Työkoneet omaksi myös osamaksulla

Ensikertalaiselle esimerkiksi raivaus- tai moottorisahan ostaminen on iso päätös. Työkoneen ostamisessa on tärkeää, että laite istuu omaan käteen ja sen käyttäminen tuntuu turvalliselta.

Ostopäätöstä helpottamaan Seinäjoen Konerengas on varannut demokoneita, joita voi vuokrata edullisesti vuorokaudeksi. Vuokrahinta hyvitetään, jos asiakas päättää hankkia koneen.

– Moni saattaa epäillä akkujen tehoa, joten demokoneilla niitäkin pääsee kokeilemaan, Holappa kannustaa.

Kun työkoneen ostaa, kannattaa ostaa kerralla kunnollinen.

– Useat hyödyntävät mahdollisuutta ostaa osamaksulla. Arvioisin, että yli puolet ruohonleikkureista, sahoista ja muista pienkoneista ostetaan tänä päivänä osamaksulla, Paavola laskee.

Osamaksu mahdollistaa monelle myös isomman työkalusatsin ostamisen kerralla.

Seinäjoen Konerengas
Hikokin uutuus on akkukäyttöinen raudoituskone, josta löytyy sekä taivutus- että katkaisutoiminnot.

Vilkasta vaihtokone- ja verkkokauppaa

Vaihtokonekauppaa tehdään sekä raskaan kaluston että pienkoneiden parissa. 

– Pienkoneista erityisesti käytetyt ruohonleikkurit liikkuvat hyvin. Käytetyt koneet myydään aina huollettuina, Holappa kertoo.

Asiakkaita palvellaan myös verkossa ja verkkokaupasta on tullut entistä suositumpi.

Piha ei ole porttien takana ja asiakkaat arvostavat sitä, että pääsevät katsomaan konevalikoimaan iltaisin ja viikonloppuisin. New Holland T6. 180 on myydyin traktorimalli tällä hetkellä.

IKH jälleenmyyjän työkalut ja varaosat

Konerengas on myös IKH jälleenmyyjä. Varastosta löytyy kattava valikoima sekä alkuperäisvaraosia että IKH:n tarvikevaraosia. Akkutyökaluja löytyy joka lähtöön ja Milwaukeen punainen linja sekä Hikokin vihreä linja näyttelevätkin isoa osaa myymälässä.

– Akun kestävyydet ovat parantuneet huomattavasti ja latausajat nopeutuneet. Kummallakin merkillä on omat kannattajansa, Paavola esittelee.

– Isot rälläkät ovat yhä roikkakoneita, niissä ei tahdo teho riittää akuilla. Muuten roikkakoneet kyllä vähenevät koko ajan. Jopa kuorma-auton pyöränpultit aukeavat jo kevyesti akkuruuvinvääntimellä.

Työvaatepuolelta löytyvät Helly Hansen ja Patron sekä Sievin turvajalkineet. Myymälän perältä aukeaa vielä uusi maailmansa. Siellä rakennus- ja sähköpuolen tarvikkeet, kiinnitystarvikkeet sekä traktori- ja työkonepuolen tarvikkeet valtaavat hyllymetrit.

Samasta liikkeestä löytyy myös suojavarusteet ja työvaatteet joka lähtöön. Stretch-työhousut joustavat takaosasta joka suuntaan. – Kun ne kerran jalkaansa laittaa, niin ei enää muuta huoli, Johanna Männistö kertoo. Konerenkaalta löytyy koneet myös perheen pienimmille. Katso kuvakaruselli!

Katso video!

Seinäjoen Konerengas robottileikkuri ja Holappa

Robottileikkurit asennus- ja huoltopalveluiden kanssa

Husqvarnan Automover robottileikkurit ovat saapuneet myymälään. Uudet mallit eivät korkeuseroja hätkähdä, sillä ne nousevat sujuvasti jopa 70 asteista rinnettä.

Suurin osa robottileikkureista toimitetaan asennettuina. Moni asiakas ostaa samalla myös huoltopalvelun sekä talvisäilytyksen robottileikkurilleen.

– Robottileikkuri tuodaan meille syksyllä leikkuukauden loputtua. Teemme tarvittavat huollot ja puhdistuksen talvisäilytystä varten, tarjoamme lämpimän talvisäilytystilan ja lataamme akkuja talvella. Kevään tullen asiakas noutaa huolletun robottileikkurin takaisin töihin, pienkonehuollosta vastaava Tomi Saari kertoo.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (4 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset