Article image
Asiakas saa mallista ja leasingyhtiöstä riippuen pyörän käyttöönsä joko heti tai muutaman päivän varoajalla. Iikka Mäkelällä on myös vastaus usein esitettyyn kysymykseen: Leasing-pyörällä voi ajaa muitakin kuin työmatkapyöräilyjä.
Kaupallinen yhteistyö

21.09.2023
Työelämä ja yrittäjyys

Työsuhdepyöräksi käy kaiken malliset pyörät

Teksti Hannele Norja
Kuvat Jenna Koivisto

Cycli oli tilanteen tasalla, kun mahdollisuus työsuhdepyöräetuun astui voimaan vuonna 2021. Nyt hieman yli puolet käyttää etua ostaakseen sähköpyörän, loput ostavat sähköttömän.

Myyjä Iikka Mäkelä Cyclistä täsmentää, että työsuhdepyöräetua voi käyttää minkälaisen pyörän ostoon tahansa. Mallin voi valita halvimmasta maksimihintaiseen, harrastepyörästä työmatkapyörään. Rajoituksia ei ole.

Me neuvottelemme asiakkaan kanssa hänen tarpeisiinsa sopivan ja järkevimmän vaihtoehdon. Meiltä saa apua myös oston jälkeen, vaikka erikoisosien hankinnassa, Mäkelä lisää.

Hän sanoo työsuhdepyöräetuun tarttuneen kaikenikäiset, niin aktiiviharrastajat kuin vähemmän pyöräilevät. Sähköpyörissä suosituimpia ovat tällä hetkellä katu- tai maastomallit. Sähköttömissä myydään eniten maastopyöriä.

Sorateille tarkoitetut gravel-pyörät ovat myös suosittuja, Mäkelä toteaa.

Vältä kevään ruuhka

Uusia pyörämalleja julkaistaan pitkin syksyä, mutta pyöräilijöillä on tapana alkaa heräillä vasta asfaltin pilkottaessa lumen alta.

Meiltä saa pyöriä ympäri vuoden, ja kiireisimmän sesongin ulkopuolella pystymme palvelemaan kiireettömämmin.

Ala on viime vuosina mennyt huimasti eteenpäin, joten Cyclin henkilökunta kouluttautuu säännöllisesti eri valmistajien kursseilla.

Me olemme ammattilaisia ja pystymme auttamaan koko prosessin eri vaiheissa. Me pysymme aallonharjalla, Mäkelä vakuuttaa.

työsuhdepyöräetu on tuttu seinäjokelaiselle Cyclille

Näin työsuhdepyöräetu toimii

Työsuhdepyörä on pyörä, jonka työnantaja hankkii työntekijänsä käyttöön. Työsuhdepyöräetu voidaan pidättää palkasta tai se voidaan tarjota myös palkan lisäksi.

Leasingsopimus räätälöidään kullekin yritykselle erikseen ja tarpeiden mukaan. Leasingyhtiön yritys valitsee itse.

Leasingyhtiöiden nettisivuilta löytyy laskureita, mitkä helpottavat edun arviointia omaan tulotasoon.

Vuosittaiselle pyörän huollolle on vahva suositus.

Jos sopimus mahdollistaa, kannattaa huolto sisällyttää pyörän ostoon kiinteiden varusteiden, nastarenkaiden, lokasuojien, kypärän, lukon ja valojen, lisäksi. Pakkoa ei ole, mutta järkevä vaihtoehto se on, Mäkelä toteaa.

Cycli operoi kaikkien leasingyhtiöiden kanssa. Esittelytilaisuuksia he järjestävät niin yrityksissä kuin kivijalkamyymälöissään.

Cyclissä kannustetaan yrityksiä lähtemään rohkeasti mukaan tarjoamaan tätä terveyttä edistävään etua.

Viimeisimpänä hyvänä esimerkkinä mukaan on lähtenyt Seinäjoen kaupunki.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.6/5 - (9 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset