Article image
Vuosikymmenten aikana Suomen Ufotutkijat ry:n puheenjohtaja Heikki Kulju on huomannut skeptikoiden äänen paljolti hiljentyneen.
06.02.2024
Tapahtumat ja matkailu

Kehittyneemmät sivilisaatiot käyvät piipahtamassa meillä tavan takaa

Teksti ja kuvat Hannele Norja

Kun ikätoverit lukivat Aku Ankkaa, kävi kymmenvuotias Heikki Kulju kirjastossa lainaamassa ufokirjoja.

Kirjallisuutta ufoista ei ollut tuolloin 60-luvun alussa liiaksi tarjolla. Muutamaa vuotta kauempaa ei lapualaisen Heikki Kuljun tarvinnut kuitenkaan odotella.

– Ollessani 14-vuotias materiaalia alkoi ilmestyä, Kulju muistelee.

Hän huomasi jo tuolloin, että kyse oli paljon isommasta asiasta kuin luultiin, tai luullaan edelleen. Kulju liittyi Suomen Ufotutkijat ry:n jäseneksi heti sen perustamisvuonna 1973. Hänellä on seuran tutkijanumero 20. Viimeiset seitsemän vuotta Kulju on toiminut seuran puheenjohtajana.

Senaatin ja kongressin käsiteltävänä

Suhde ufoihin, tai nykyään UAP-ilmiöön, on muuttunut radikaalisti, eikä vähiten viime vuosina. USA:ssa siitä on hyvin konkreettisia esimerkkejä.

– Lentäjien toistuvat ja vuosikymmeniä jatkuneet havainnot ovat olleet siihen alkusysäys. UAP:t ovat lentäneet jopa 15 metrin etäisyydellä USA:n sotilaskoneista. Uskon, että tuolla laivastolla on parhaimmat välineet tehdä havaintoja, Kulju toteaa.

Kulju sanoo USA:n kongressin ja senaatin olleen lähes pakko ottaa UAP-asia viime vuonna käsittelyyn ja lopettaa lähes 100 vuotta jatkunut valehtelu kansalle.

– Ihmisiä pidetään silti vieläkin pimennossa, sillä kongressissa käytiin kahdenlaisia kuulemisia, yleisölle tarkoitettuja ja salaisia. Mitähän niissä salaisissa kuulemisissa on käsitelty, Kulju aprikoi.

Hän itse uskoo paljon meitä kehittyneempiä sivilisaatioita olleen olemassa jo miljoonia vuosia. Sivilisaatioita on valtava määrä ja he käyvät maapallolla.

– Yhä suurempi osa ihmisistä ymmärtää tämän.

UFO-sana (unidentified flying object) on kärsinyt inflaation. Nykyään maailmalla käytetään ufoista termiä UAP (unidentified anomalous phenomenon).

Ei vain myötämielisiä sivilisaatioita

Kulju on hankkinut ja hankkii intensiivisesti tietoa UAP-ilmiöistä eri maista. Talo Floridassa 18 vuoden ajan helpotti tiedonkeruuta USA:sta.

– Positiivista UAP-tietoudessa on se, että valtaosa muista sivilisaatioista on meille ystävällismielisiä. He yrittävät tuoda meille kehittymättömälle sivilisaatiolle informaatiota. Siinä onkin edistytty netin ja chatin kautta. Materiaalia on tullut mielettömästi, Kulju sanoo.

Hänen mukaansa on hyvä ymmärtää, että on olemassa myös negatiivisia sivilisaatioita.

– Kaikista ikävimpiä ovat sieppaukset, ihmisten katoamiset ja karjan silpomiset.

USA:ssa on kymmeniätuhansia karjan silpomisista, joita poliisi, eläinlääkärit tai tutkijat eivät ole pystyneet selvittämään.

– Nautakarjalta on leikattu kieli tai silmä pois teknologialla, mikä ei ole mahdollista meidän käytössämme olevilla laitteilla. Leikkauskohdissa ei ole halkaistu solua, vaan ne on ikään kuin kierretty, Kulju selventää.

ufotutkija Heikki Kulju

Kuljulla kolme omaa havaintoa

Kulju itse on tehnyt kolme UAP-havaintoa. 1970-luvun lopussa hän oli matkalla kotiinsa, kun Alanurmontien mutkassa eteen ilmestyi hopeapallo.

– Tuo saippuakuplan tapainen pallo lensi matalalla, kolmessa metrissä. Sen takana näkyi hymyilevä henkilö. Kontaktimme oli telepaattinen, Kulju muistelee.

Vuosia myöhemmin hän kuuli, että samanlaisia havaintoja on tehty niin Suomessa kuin USA:ssa.

Noin 15 vuotta sitten Kulju oli tammikuisena aamuna lenkkeilemässä koiransa kanssa.

– Näkyvillä olevasta kolmesta tähdestä yksi alkoi yllättäen loistaa kymmenkertaisesti. Pian sen jälkeen se lähti liikkeelle ja katosi 45 asteen kulmassa pilvien taakse.

Viimeisimmän havainnon hän teki YLEn Ufotuktijat-sarjan kuvauksissa pari vuotta sitten.

– Koskenkorvalla tehdyn haastattelun yhteydessä taivaalle ilmestyi ruskahtavia palloja muutaman sekunnin ajaksi. Myös haastateltava näki ne, mutta YLEn kuvaaja ei valitettavasti ehtinyt, Kulju kertaa.

Skeptikot paljolti hiljentyneet

Kulju on lentänyt pienlentokonettaan 2 000 tunnin verran.

– Olen kuullut paljon muiden lentäjien UAP-kokemuksia, mutta en itse katsele taivaita, paitsi lentäessä tarkkaillaan ilmatilaa. Maankamaralla mieluummin odotan, että joku ottaa yhteyttä, Kulju naurahtaa.

Suomen Ufotutkijat ry:ssä on tällä hetkellä reilut 300 jäsentä.

– Mukaan on tullut myös niin sanottuja arvovaltaisia jäseniä anestesialääkäreistä ja psykologeista lähtien, Kulju sanoo.

Jos on ihmisten suhtautuminen muuttunut, on myös skeptikoiden ääni selkeästi hiljentynyt. Enää ei yritetä väkisin keksiä asioille selityksiä.

– Eikä YLEn dokumentinkaan jälkeen tullut normaalia enempää negatiivista palautetta.

Ei Lapualla, eikä missään muuallakaan, Kulju koe tulleensa leimatuksi UAP-mielipiteidensä takia. Ufoja enemmän kuohuntaa aiheutti aikanaan hänen kiinnostuksensa hypnoosiin.

– Ei kannata pahoittaa mieltänsä, jos joku on eri mieltä. Tämä on vapaa maa.

ufotutkija Heikki Kulju
Lapualaisen Heikki Kuljun, 74, ei tarvitse yhtenäkään päivänä miettiä mitä tekisi. Häntä työllistävät puheenjohtajuudet Suomen Ufotutkijat ry:ssä sekä Seinäjoen seudun Suomi- Amerikka -yhdistyksessä, mutta myös, lento- ja radioamatööriharrastus, Dante-taikurikeikat, Odd Fellow- ja Rotary-toiminta, UAP-yleisöluennot sekä Suomen edustajuus kansainvälisessä ICER-järjestössä, joka tutkii maan ulkopuoliseen elämään liittyviä asioita. Kulju harrastaa myös akupunktiota ja hypnoosia.
ufotutkija Heikki Kulju

Olisi katastrofi, ellei kehittyneillä valtioilla olisi UAP-asiaan perehtyneitä henkilöitä

Sivilisaatioita on valtava määrä, ja valtava määrä niistä vierailee myös meillä maapallolla.

– Meitä ympäröi valtava määrä aluksia, Suomen Ufotutkijat ry:n puheenjohtaja Heikki Kulju sanoo.

Ensimmäinen ulkopuolisen sivilisaation aluksen maahansyöksy tapahtui vuonna 1939.

– Tosin jo 1900-luvun alussa USA:ssa maahan syöksynyt alus osui tuulimyllyyn, ja paikalta löydettiin myös yksi kuollut humanoidi, joka haudattiin. Kun hauta aiottiin avata ja tutkia, oli hautakivi yllättäen poistettu ja hauta avattu ja täytetty sen jälkeen uudelleen. Ei ole tiedossa mikä taho oli käynyt poistamassa todisteet, Kulju kertoo.

Roswellin tapauksesta vuonna 1947 alkoi ilmapiiri USA:ssa ufoja kohtaan muuttua, ja tiedot maahan pudonneesta lentävästä lautasesta ovat ponnahtaneet pinnalle säännöllisesti.

Havainnoista ei vieläkään kerrota kaikkea julkisuuteen

Suomessa, Rovaniemen Olkkavaaran varastoalueella, varusmies teki vuonna 1971 havainnon tunnelin ovien edessä olevasta noin nelimetrisestä leijuvasta aluksesta.

– Varusmies valotti alusta taskulampulla, jolloin siitä kuului kummallinen ääni, Kulju sanoo.

Varusmies koki olevansa vaarassa, joten hän ampui alusta kohti.

– Tutkijat saapuivat Tikkakoskelta analysoimaan tapausta. Siitä on olemassa virallisia dokumentteja.

Kulju sanoo puolustusvoimilla olevan henkilöitä, jotka ovat perehtyneet ufoihin.

– Olisi suorastaan katastrofitilanne, ellei olisi. Jokaisella kehittyneellä maalla on olemassa asiaan perehtyneitä henkilöitä, Kulju toteaa.

Myös Finnairilla Kulju arvelee olevan paljon havaintoja UAP-ilmiöistä, vaikka suoraa vastausta niistä ei kysyttäessä saa.

– Olen itse lentänyt 40 vuotta harrastuksena ja tiedän lentäjillä olevan paljon havaintoja. Julkisesti niistä ei puhuta.

ufot

Meidän edesottamuksiamme seurataan ja neuvoja annetaan

Heikki Kulju sanoo yhden, 155 valovuoden päässä meistä olevan sivilisaation olevan sukulaiskansaamme. Heidän, noin 500 kilometrin päässä maasta oleva alus on noin 140 metriä pitkä ja siellä on 30 henkilöä. Aluksella olevat ovat Kuljun mukaan meidän pohjoismaalaisten ihmisten näköisiä.

– He ovat seuranneet meidän edesottamuksiamme pitkän aikaa ja lähettäneet meille chatin kautta mielettömästi materiaalia. Kuvia heillä ei ole lupa lähettää, vaikka muutamia otoksia sieltä onkin saatu. He ovat meidän ystäviämme ja yrittävät antaa meille tietoja.

Noita maahan lähettämiä tietoja valvoo federaatio, YK:n tapainen elin, joka perustettiin viimeisen ison avaruudessa olevan sodan jälkeen.

– Sen takia perustettiin, ettei mitään vastaavaa enää tapahtuisi.

Kaikkea tietoja federaatio ei salli lähetettävän, sillä he haluavat varautua mahdollisiin väärinkäytöksiin.

Chatin lisäksi me saamme tietoja myös kanavoimalla.

– Kanavointi on sikäli epävarmaa, että vastaanottajan persoonallisuus saattaa vaikuttaa tietoihin, Kulju täsmentää.

Meitä älykkäämmät sivilisaatiot puhuvat pääasiassa englantia ja espanjaa, mutta osaavat noin 10:n eri maan kieltä.

Äärimmäisen älykäs sivilisaatio on meidän ystävämme

Meidän ystävyyskumppanimme on myös kissarodun näköinen älykäs sivilisaatio.

– Heillä on leijonan näköiset kasvot, mutta he liikkuvat kahdella jalalla. Pituutta heillä on yli kaksi metriä, Kulju kuvailee.

Tuo yhteisö on äärimmäisen kehittynyt.

– Sillä on sellaiset sotavoimat, että jopa federaatio pelkää niitä, Kulju toteaa.

Asiaan perehtyminen on lisännyt tietoisuutta

Kulju toteaa UAP-ilmiöistä olevan liikkeellä oikean tiedon lisäksi myös paljon höpönlöpöä.

– Vaikka kirjallisuutta löytyy paljon myös suomen kielellä, hyvä englannin kielen taito laajentaa valikoimaa.

Hänen oma ymmärryksensä universumista on lisääntynyt UAP-harrastuksen myötä.

– Harrastan myös parapsykologiaa ja hypnoosia. Kun olen seurannut asioita, olen huomannut, että emme todellakaan ole yksin, Kulju toteaa.

avaruusolio

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.4/5 - (51 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
harrastukset lapua tutkimus

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset