Article image
Yhdessä Ruotsin Korkearannikon kanssa matala Merenkurkun saaristo muodostaa parhaan paikan maailmassa kokea ja ymmärtää viimeisen jääkauden aiheuttamaa maankohoamista.
Kaupallinen yhteistyö

03.06.2021
Tapahtumat ja matkailu

Bussilla Vaasan seudun kohteisiin

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Vasek, Christoffer Björklund, Anna Salmi, Teresa Nurmioja, Timo Annanpalo, Linn Engström ja I-Mediat arkisto

Visit Vaasan kesäbussi vie helposti perille upeisiin maisemiin ja rauhallisiin tunnelmiin mm. Merenkurkun saaristossa.

Merenkurkun matkailu on kehittynyt voimakkaasti viime vuosina. Yksi tärkeä tekijä matkailun lisäämiseksi on matkailukohteiden mahdollisimman helppo saavutettavuus. Visit Vaasan kesäbussi vie matkailijoita alkukesästä Raippaluodon Södra Vallgrundiin tai Björköbyhyn Vaasan ja Mustasaaren alueella ja heinäkuun alusta lähtien myös Bergöseen, Korsnäsiin, Molpeen, Maksamaalle ja Isoonkyröön.

– Nämä Raippaluodon vuorot ovat käteviä, jos aikoo vierailla esimerkiksi kotieläimiä tervehtimässä Aava Kertun Kotitilalla tai vaellusretkellä Svedjehamnin lähistöllä maailmanperintöalueella, kertoo Peter Källberg, bussiliikenteen toteuttamisen takana olevan ACCESS-matkailunedistämishankkeen projektipäällikkö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Visit Vaasan kesäbussi lähtee liikenteeseen Vaskiluodosta ja suuntaa Vaasan keskustan kautta eri käyntikohteisiin. Liput ostetaan ennakkoon Visit Vaasan verkkokaupasta, ja samalla voi tilata lisäpalveluja määränpäästä.

– Sieltä voi tilata piknikkasseja tai muita aterioita, opastusta ja muuta aktiivista tekemistä oman vierailun ajaksi, Källberg iloitsee.

Yrittäjät mukana innolla

Matkailukohteissa toimivat yrittäjät ovat tyytyväisiä palveluun, jossa ei tarvitse välttämättä omaa autoa tai muuta kulkuvälinettä.

– Seudun yrittäjät ovat mielellään lähteneet hankkeeseen mukaan ja tarjoavat erilaisia houkuttelevia tuotteita kohteissa, Källberg sanoo.

Ajantasaisin tieto kohteissa toimivista yrityksistä, bussien reiteistä ja aikatauluista löytyy Visit Vaasan verkkosivuilta.

Näköala merelle on esteetön ja kirkkaalla säällä voi nähdä aina Norrskäriin asti.

– Keskitämme markkinoinnin ja tiedottamisen tästä aiheesta sähköisiin kanaviin, sillä suositukset ja rajoitukset saattavat äkillisesti muuttua, Källberg toteaa.

Maailmaperintöalueen kiinnostavuus on lisääntynyt reippaasti viime vuosina. Sen vuoksi uusi palveluita on pyrittävä tuomaan helpottamaan erityyppisten matkailijoiden vierailuja.

– Tämä on oikein hyvä uutuus kesätarjontaamme, nyt sekä vierailijat että alueella asuvat voivat näppärästi käydä alueen kohteissa. Lisäksi otamme samalla tärkeän askeleen matkalla kohti vastuullisempaa matkailualuetta, toteaa Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson.

Luontopolkuja ja näkötorni

Svedjehamnin ehdoton paikka on 20 metrin korkuinen, puinen Saltkaretin näkötorni. Tornista maisemia ihaillessa voi nähdä alueen erikoiset maankohoumat. Näköala merelle on esteetön ja kirkkaalla säällä voi nähdä aina Norrskäriin asti.

Katso karusellikuvat!

Björkö-Panike -vaellusreitillä saa helposti menemään puoli päivää ja jos haluaa pitää kunnon tauon, koko päivän retki on mielentäyttävä elämys. Reitti alkaa Svedjehamnin vanhasta kalasatamasta hiekkatienä. Itse reitillä maasto on paikoittain kivinen ja epätasainen.

Myös lyhempi, saaristomaisemia esittelevä Bodvattnetin kierros on suosittu. Sen kulkuaika on puolitoista tuntia, ja sen reitti on helpohko aloitteleville, perheille ja ryhmille. Matkalla on mahdollista nähdä luontomaisemien lisäksi ylämaankarjaa.

Kesäbussi vie myös Aava Kertun Kotitilalle

Aava Kertun Kotitila on täyttynyt löytöeläimistä ja kodinvaihtajista. Katso hauskat kuvat kotieläintilalta!

Rahoitus: Työ- ja elinkeinoministeriö, Matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.8/5 - (6 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kesäloma kesätapahtumat lähimatkailu matkailu merenranta vaasa

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset