Article image
Yritysneuvoja Anthony Hannus pystyy auttamaan yrityksiä lähes missä tahansa pulmassa.
Kaupallinen yhteistyö

07.10.2020
Työelämä ja yrittäjyys

Elinkeinokeskus on yrityksen auttaja

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Matti Hautalahti

Kristiinankaupungin elinkeinokeskus tarjoaa yrityksille entistä enemmän, kun korona kurittaa yrityksiä ja asukkaita. Tämän vuoden aikana yrityskontakteja on ehtinyt olla jo 783 kappaletta.

Kristiinankaupungin einkeinokeskus ei anna koronan vaikuttaa lamauttavasti, vaikka ihmisten arki meinaa taas muuttua kotien sisällä oleskeluksi.

– Alueellamme on saatu ensimmäistä kertaa pitkään aikaan väestönkasvua, kun muuttoliike tänne päin on kääntynyt positiiviseksi, elinkeinokeskuksen toimitusjohtaja Angelique Irjala huudahtaa iloisena.

Työtä sen eteen on tehty monipuolisesti jo pitkän aikaa.

– Olemme aktiivisesti mukana oppilaitoksissa kertomassa alueemme mahdollisuuksista. Lukion ja peruskoulun jälkeen nuoremme lähtevät muualle opiskelemaan, mutta informoimme heitä, mitä kaikkea meillä on tarjolla.

Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen toimitusjohtaja Angelique Irjala ja hallituksen puheenjohtaja Heli Nevala ova iloisia alueen yritysten aktiivisuudesta.

Elämämme paras päätös

Kristiinankaupungin elinkeinokeskus on toteuttanut muutaman videon paluumuuttajien ja muiden Kristiinankaupunkiin muuttamisesta kiinnostuneiden henkilöiden informoimiseksi kaupungin eri mahdollisuuksista.

– Elämämme paras päätös -videot näkyvät Youtubessa, ja niistä saa oikein hyvää kuvaa millaista arki ja juhla täällä meillä on, Irjala kertoo.

Videoissa muutamat ihmiset kertovat miksi ovat Kristiinankaupunkiin muuttaneet ja miten elämä sujuu.

 Alueen yritysten kasvaminen on vaikeaa, kun ei löydy riittävästi sopivaa työvoimaa. Tähän videoilla ja muulla työllä haetaan jonkinlaista helpotusta.

– Talentscout-projektissa yritämme houkutella työvoimaa Kristiinankaupunkiin.

Irjala näkee osaavien ihmisten houkuttelemisen tärkeäksi osaksi elinkeinokeskuksen työsarkaa.

– Se on meille ihan ykkkösasia.

Normaalin työn lisäksi eri hankkeet ovat tärkeässä roolissa alueen elinkeinoelämän edistämiseksi.

– Eri hankkeiden kautta pystymme edesauttamaan verkostojen luomista yritysten kesken sekä myös auttamaan heitä löytämään sopivaa työvoimaa ja muita palveluita, elinkeinokeskuksen hallituksen puheenjohtaja Heli Nevala sanoo.

Kristiinankaupungin elinkeinokeskus
Projektityöntekijät Helena Patoranta, Amanda Lund ja Kaisa Mäkinen viihtyvät työssään.

Työskentelypiste yrityksille

Uutena mahdollisuutena yrityksille Irjala kertoo olevan elinkeinotoimiston yhteydessä olevasta Co worker space -tilasta.

– Olemme muuttaneet uusiin tiloihin ja täältä on mahdollista yritysten vuokrata työtilaa itselleen joko lyhytaikaisesti tai jopa vuosi kerrallaan, Irjala selventää.

Työskentelytiloissa on neljä työpistettä, neuvottelutilat sekä heti välittömässä läheisyydessä yrityskeskuksen kaikki palvelut.

– Täällä pääsee pois keittiöpöydän äärestä, saa vaihtaa ajatuksia muiden yrittäjien kanssa ja myöskin hyvää kahviseuraa, Irjala naurahtaa.

Yrityskeskuksen palvelut ovat ilmaisia Kristiinankaupungin asukkaille ja yrittäjille.

Aktiivista viestintää sosiaalisessa mediassa

Poikkeuksellisena aikana on yrityskeskus pyrkinyt aktivoitumaan erityisesti sosiaalisessa mediassa, jotta se tavoittaisi mahdollisimman hyvin alueen yrityksiä.

– Kerromme sosiaalisen median ja uutiskirjeemme kautta mahdollisimman kattavasti yrityksiä koskevista asioista myös tähän pandemiaan liittyen.

– Ja aina voi kysyä meiltä neuvoa, jos tietoa ei muualta löydy tai ehdi etsimään, Irjala kehottaa.

Erityisesti valtion ja kuntien myöntämät tuet koronasta kärsineille yrityksille ovat asioita, joissa on hyvä, kun joku opastaa niiden parissa.

Kristiinankaupungin elinkeinokeskus sosiaalisessa mediassa

Tervetuloa seuraamaan meitä!

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.5/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
elinkeinot työelämä yrittäjyys yritykset yritystoiminta

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset