Article image
BKK Oy tarjoaa kansainvälisiä sisustustrendejä niin sisä- kuin ulkorakentamiseenkin.
Kaupallinen yhteistyö

20.08.2021
Koti ja asuminen

BKK Oy tarjoaa betonia piharakentamiseen

Teksti: Juho Kuorikoski, kuvat: Matti Hautalahti

Pihalaatoituksen voi valaa myös betonista. Kuvioinnissa on vain taivas rajana, eivätkä rikkaruohot puske läpi.

Pihakivetys on perinteisesti mielletty monesta pienestä laatasta koostuvaksi kokonaisuudeksi. Vaihtoehdoksi on tarjottu asfalttia tai puuta, mutta sama onnistuu myös betonilla, kertoo BKK Oy:n toimitusjohtaja Kari Koskinen.

–Pihalle rakennetaan valumuotti, joka raudoitetaan ja täytetään betonilla. Pinta voidaan kuvioida erikoistyökaluilla millaiseksi tahansa.

Kuivumisen jälkeen pihabetonointi on valmis.

–Työ hoituu parissa päivässä, joten piha on nopeasti käyttövalmis, toteaa yrityksen operatiivinen johtaja Lotta Koskinen.

–Pintaa voidaan karhentaa tai siihen voidaan työstää uria, mikäli halutaan jäljitellä pihalaatoitusta. Asiakas voi itse päättää, minkä kokoisia ja näköisiä kuvioita betoniin haluaa. 

Materiaalina toimii betoniasemilta saatava säänkestävä betoni. Väriaineiden avulla sen ulkonäköä voidaan muuttaa.

–Pihalle on mahdollista valaa esimerkiksi mustaa tai punaista betonia. Lisäksi pihabetonointia voidaan koristella erivärisillä kivimateriaaleilla, Lotta Koskinen vinkkaa.

Suomessa on totuttu käyttämään piharakentamisessa asfalttia, pihakivetyksiä ja mursketta. Useassa muussa maassa materiaaliksi valikoituu joko betoni tai värillinen luonnonkivi.

–Me haluamme tarjota näitä kansainvälisiä trendejä ja valtavirrasta poikkeavia ratkaisuja Suomessa, Lotta Koskinen sanoo.

Valetun betonilaatan pinta voidaan kuvioida millaiseksi tahansa.

Ensin maaperätutkimus

Uudiskohteisiin pihabetoni voidaan valaa suoraan, koska maaperä on vaihdettu rakennusvaiheessa uuteen. Vanhemmissa kohteissa on suoritettava ensin maaperätutkimus.

–Tämä on tärkeä osa projektia, jotta laatta pysyy pitkään hyvänä. Pohjat on tehtävä kuntoon ja eristettävä oikein.

BKK Oy tarjoaa asiakkaalle valmiin paketin. Maaperätutkimuksen, kirvesmiestyöt, valun ja kuvioinnin saa yhdestä paikasta.

Pihabetonista voi tehdä myös terasseja tai ulkoportaita. Puulle se on erinomainen vaihtoehto.

–Pieneenkin rivitaloterassiin tarvitaan aika paljon puuta ja työtä ennen kuin se on valmis. Lisäksi terassia on käsiteltävä joka vuosi. Pihabetoni on sen sijaan käytännössä huoltovapaa ja elinikäinen, Kari Koskinen sanoo.

Betoni on kilpailukykyinen ja kustannustehokas rakennusmateriaali.

–Jos verrataan asvalttiin, kalustoa tarvitaan vain murto-osa. Betoni tulee pumppuautolla ja itse työsuoritus on hyvin nopea, sanoo Kari Koskinen.

BKK Oy tarjoaa kansainvälisiä sisustusratkaisuja.

Portaille ja terasseille kestävä pinta

Myös betonisia ulkoportaita tai terasseja voi pinnoittaa kestävästi. Suomen oloissa maalattu tai laatoitettu betonipinta kestää huonosti ulkona.

–Ulkolaatoitus irtoaa helposti. Vaihtoehtona on ulkotiloihin tarkoitettu hartsipinnoite, jonka voi myös karhentaa, jolloin pinta ei jää liukkaaksi.

Hartsipinnoitteen alla käytettävä sulkuaine pitää pinnan paikallaan, eikä se reagoi kosteuteen samoin kuin laatat.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.5/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset