Article image
Lasten syysmuoti hehkuu ihanissa ruskan väreissä. Voiko kuositkaan tästä enää oikein suloisemmiksi muuttua?
Mainos

28.09.2020
Terveys ja hyvä elämä

Eläinkuoseja, supersankareita ja luomupuuvillaa

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat: Jenna Koivisto

Lasten ja koululaisten syysmuoti hehkuu tänä vuonna ruskan kaikissa väreissä. Uusien mallistojen maanläheisyys ulottuu materiaalivalintoihin asti. Lastenvaatteissa luomupuuvilla alkaa olla enemmänkin jo sääntö kuin poikkeus.

K-Citymarketissa lapsiystävällisyys huomioitiin jo myymäläsuunnittelussa

Seinäjoella Joupin K-Citymarketista on ehtinyt tulla jo monille lastenvaateostosten suosikkipaikka. Hyviä kokemuksia haluttiin hyödyntää myös Ideaparkin K-Citymarketin myymälää suunnitellessa.

– Ostamisen helppous on ollut koko myymäläsuunnittelumme punaisena lankana, tavaratalojohtaja Kari Kiviluoma kertoo.

Lastenvaatteet on lajiteltu kokoluokittain ja hyllyjen päällä olevat senttikokokyltit ohjaavat asiakkaat heti oikeaan osoitteeseen. Myyjät auttavat mielellään oikean koon valitsemisessa ja myös hyllyjen päihin kiinnitetyt kokotaulukot auttavat ostajaa. Ostoksille on helppo kurvailla myös lastenrattaiden tai ostoskärryjen kanssa. Mallistot on lajiteltu vauvanvaatteisiin, pieniin lapsiin, kouluikäisiin ja ulkoiluun.

– Lastenvaatteet, vaipat ja muut lastentarvikkeet, lelut, kengät ja vauvanruoat sijaitsevat kaikki yhden ja saman käytävän varrella. Meiltä löytyy kaikki lapsiperheille, tavaratalojohtaja Kari Kiviluoma kuvailee.

Syys- ja talviulkoiluvalikoimat parhaimmillaan

K-Citymarketin kattavasta lastenvaatevalikoimasta löytyy syysvaatteet ja jalkineet niin arkeen, juhlaan kuin pihaleikkeihinkin.

Valikoimista löytyy laadukkaita merkkituotteita sekä edullisempia vaihtoehtoja, kuten K-Citymarketin oma Mywear-tuotemerkki, jonka syysmallistosta löytyy suloisia luontoaiheita perheen pienimmille. Yksi uusista suosikeista on tanskalainen Guppy.

Tytöille on tullut aikaisempaa enemmän värejä, poikien vaatetuksessa luotetaan syysmuodissakin perinteisiin väreihin. Syksyn värikkäimmät printit löytyvät uudesta Muumi-mallistosta.

Syksyn tuulia ja sateita vastaan K-Citymarketista löytyy hyvä valikoima Reimaa ja Lassieta. Syksyn ulkoilussa Gore-Tex pitää edelleen pintansa.

– Lasten ollessa pieniä en itse heti malttanut ostaa Gore-Texiä, mutta parin flunssan jälkeen ymmärsin, kuinka tärkeää lasten pukeminen on. Arki helpottui kummasti, kun kengät ja ulkovaatteet vaihtuivat kunnon Gore-Texeihin. Myös vaatteiden kestävyys on aivan omaa luokkaansa, Kiviluoma sanoo.

Tanskalaisen Guppyn mallisto on rakennettu lasten ehdoilla ja mukavat vaatteet iloisine kuoseineen pursuavat leikkimieltä.

Lastenvaateliike the Kids & Mothers luottaa luomupuuvillaan

Kids & Mothersin syysmallistoissa on runsaasti ihanan pehmeää luomupuuvillaa. Kokovalikoimaa löytyy aina keskosvauvojen pikkuruisista potkuhousuista kokoon 164 saakka.

Ideaparkin Kids & Mothers on lisäksi yksi harvoista paikoista Suomessa, josta löytyy Gantin lastenvaatteita. Gantia löytyy kokoon 175 asti, joten saattaapa sieltä löytyä sopivia ihanuuksia myös äideille.

– Aika moni luulee, että meillä loppuu taaperoikään vaatteet ja yllättyy iloisesti myymäläämme tullessaan. Nuorten kokojen lisäksi meiltä löytyy myös Mamaliciousin äitiys- ja imetysvaatteita, Kids & Mothersin yrittäjä Satu Vanhanen kertoo.

Syysmallistossa seikkailevat veikeät eläinhahmot.

Syysmallistosta mukavaa päälle puettavaa joka lähtöön ja tyyliin

Nyt arvostetaan orgaanista puuvillaa ja luonnonmateriaaleja. Myös villa on kokenut uuden tulemisen alusvaatteisiin ja asusteisiin sileän ja kutittamattoman merinovillan muodossa.

Syksyn trendinä on murretut sävyt ja erilaisia metsän eläimiä nähdään seikkailemassa sekä tyttöjen että poikien vaatteissa. Suosikeiksi ovat nousseet kotimaisen Metsola-brändin hellyttävät kuosit ja hyvät materiaalit. Toisen kotimaisen brändin, Mainion mallisto hehkuu lämpimissä ruskan sävyissä.

– Hieman edullisempi vaihtoehto on Name It, jossa hinta-laatusuhde on myös tosi hyvin kohdallaan ja värit eivät haalistu pesussa. Tämän syksyn hittejä ovat olleet kukkamekot, Vanhanen kuvailee.

Voimakkaiden värien ja hauskojen kuosien ystävien kannattaa suunnata Villervallan hyllyjen luo. Villervallan syysmallisto on iloinen värikimara.

Kukkakuosit ovat vallanneet myös tyttöjen toppavaatteet poikien syystyylin noudatellessa perinteisimpiä linjoja luonnonläheisin sävyin. Kids & Mothersin ulkovaatemerkkejä ovat MOLO, Name It ja Reima. Lämpimän asukokonaisuuden täydentävät Metsolan ja Mainion mulesing-vapaasta merinovillasta valmistetut kypärälakit ja muut ihanat merinovillaiset asusteet.

lastenvaatteet

Tossuja moneen menoon

Syksyn suosituimmat tossut ovat Slip Stop -sisätossut, jotka käyvät niin rannalle, uimahalliin kuin päiväkotiinkin. Tossut on helppo sujauttaa jalkaan ja pohjassa on hyvä liukueste. Valittavana on monia ihania kuoseja, joista jokaiselle löytyy varmasti mieluisat.  

Kerholaisen kostyymi täydentyy kerhorepulla, joita Kids & Motherista myös löytyy hyvä valikoima.

Henna Adelin suunnittelema oravakuosi pääsi seikkailemaan Metsolan syysmalliston mekkoon.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (5 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
ideapark lapsiperhe muoti seinäjoen ideapark

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset