Article image
Outi Myllymäki tekee talvet töitä Suomeen päin Espanjan auringosta.
13.02.2020
Työelämä ja yrittäjyys

Etätyöt onnistuvat vaikka aurinkoisesta Espanjasta

Teksti: Harri Puhakainen
Kuva: Outi Myllymäen arkisto

Outi Myllymäki nauttii elämästään ja etätyöstään Espanjan auringossa. Aurinko ja lämpö tuovat arkeen oman positiivisen sävynsä.

Kun asiakas soittaa Traficomiin liikenteen erilaisissa asioissa, puhelimeen vastaa asiakaspalvelija Espanjan Fuengirolassa.

Traficom on ulkoistanut puhelinpalvelunsa henkilöstövuokrausyrityksille jo lähes 10 vuoden ajan. Nykyään Baronan 60-henkinen tiimi vastailee Suomessa autoilevien ja veneilevien kysymyksiin ja tiedusteluihin.

– Se hoitaa neuvontapalvelua, johon kuuluu esimerkiksi ajoneuvojen rekisteröinti – ja verotusneuvonta, rekisterin päivitystehtäviä, ajokortteihin ja liikennelupiin liittyvää neuvontaa, Traficomin yksikönpäällikkö Anne-Mari Erkkilä kommentoi.

Kaikkiaan Fuengirolassa Baronalla työskentelee noin 300 ihmistä eri palveluiden puhelinneuvonnassa.

Yrittäjyys onnistuu etänäkin

Pari vuotta etätyötä Etelä-Euroopasta Suomeen tehnyt Outi Myllymäki on ihastunut elämämuutokseensa.

– En aio enää viettää talvia Suomen pimeydessä ja kylmyydessä.

Myllymäki työskentelee viestintäalan yksinyrittäjänä Espanjan Fuengirolasta käsin. Aiemmin hän oli pitkään media-alan yritysten palveluksessa, mutta yrittäjäelämä etänä on toiminut Myllymäen mielestä kohtalaisen hyvin.

– Ainahan sitä voisi olla enemmänkin tekemistä ja asioita. Jaksotan myös työtäni niin, että kun tulen Suomeen, teen enemmän kuin etänä Espanjasta.

Verkkoyhteydet toimivat

Myllymäki tarvitsee yrittäjän etätyössään kaikkein eniten hyvää verkkoyhteyttä.

– Siinä ei ole koko aikana ollut mitään ongelmia. Siinä mielessä minun tekemäni työ on helppoa. Voin tehdä viestintää, puhelinhaastatteluja ja tiedonhankintaa täältä aivan samalla tavalla kuin toimistossa Seinäjoella tai Vaasassa.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Yrittäjän työrytmi eroaa suomalaisen peruspäivätyön kulusta.

– Teen yleensä aamupäivän töitä. Sitten iltapäivän harrastan monipuolisesti liikuntaa ja illalla sitten teen tarvittavat työt.

Myllymäki kehuu Espanjan edullisia elämänkustannuksia.

– Ei arki sinällään eroa niin paljon Suomen arjesta. Sitä ei kannata pelätä. Mutta valo ja lämpö tekevät päivistä mukavimpia.

Työt talveksi lämpimään

Helsingissä ja Tukholmassa työpisteitään pitävä teknologiayhtiö Qvik perusti tammi-maaliskuuksi 20190 etätoimiston Afrikkaan Mauritiukselle. Matkaan lähti kolmasosa lähes 80 työntekijäistä.

– Suurin osa palavereista onnistuu Suomen toimistoaikaan. Meillä oli siellä villa meren rannalla, toimitusjohtaja Lari Tuominen kertoi.

Talvella 2018 Qvik mahdollisti työnteon Thaimaasta ja viime talvena Mauritiukselta. Mauritiuksen etu on Thaimaata pienempi aikaero Suomeen.

– Eniten järjestely on työntekijöiden hyvinvointia. Myös palkitsemista on mukana. Porukka on aika pirteää, kun on tullut takaisin, Tuominen pohti

Lähteet: Barona, Traficom ja Talouselämä

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
etätyö henkilöt

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset