Article image
Kaupallinen yhteistyö

01.06.2023
Tapahtumat ja matkailu

Maailman ympäristöystävällisin kesäristeily

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Wasaline

Mikäs sen mukavampaa kuin lähteä kauniina kesäpäivänä risteilylle. Vielä parempi, jos ympäristökin kiittää.

Wasalinen kohta kaksi vuotta täyttävä matkustaja-autolautta Aurora Botnia seilaa kesälläkin useana päivänä viikossa Merenkurkun kauniissa maisemissa.

Kesäpäivä sujuu risteilyllä mukavasti merellisissä tunnelmissa, ja Uumajan mahtavat ostosmahdollisuudet ovat vain kolmen ja puolen tunnin päässä.

Laivamatkan aikana Aurora Botnialla saa nauttia muun muassa uudistetun saaristolaispöydän maukkaista antimista. Maaliskuussa valmistuneessa remontissa buffet-ravintolaan lisättiin itsepalveluhanat oluelle ja viinille asiakastoiveiden mukaan.

Wasaline, Peter Ståhlberg, kesäristeily
Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg

— Toivomme, että uudistuksen myötä saaristolaispöydän asiakaskokemus on entistäkin parempi, sanoo Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg.

Matkustajaluvut ovat olleet Ståhlbergin mukaan ennätyksellisiä joka kuukausi, ja tulevan kesän varaustilanne näyttää todella hyvältä.

— Risteilyille on tulossa paljon sekä suomalaisia että ruotsalaisia. Monet pohjalaiset ovat huomanneet, että Ruotsissa on tällä hetkellä paljon edullisempaa, ja lisäksi laajempi ostovalikoima kuin Suomessa. Voisi sanoa, että Ruotsissa saa automaattisesti 10 prosentin alennuksen kaikesta.

Harppauksia ympäristön eteen

Wasalinella katsotaan tulevaisuuteen ja panostetaan ympäristöystävällisyyteen. Vuoden aikana Wasaline on vähentänyt 23 prosenttia CO²-päästöjä viime vuoteen verrattuna.

Ståhlberg kertoo, että tänä vuonna tavoitteena on vähentää päästöjä vielä kahdeksan prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

— Vanhaan laivaan, Wasa Expressiin, verrattuna olemme vähentäneet päästöjä yli 60 prosenttia. Tavoitteenamme on olla päästöttömiä vuoden 2030 tienoilla, ja se on hyvin mahdollista.

Aurora Botnian uuden teknologian myötä Wasaline on päässyt ympäristöasioissa hurjaa vauhtia eteenpäin.

— Kun laiva rakennettiin kaksi vuotta sitten syksyllä, ei tiedetty sodan mullistuksista tai EU:n päästökauppavaatimuksista, mutta onneksi meillä on sellainen laiva, joka pystyy muuntautumaan esimerkiksi vaihtoehtoisiin polttoaineisiin.

Ståhlberg nimittää Aurora Botniaa maailman ympäristöystävällisimmäksi matkustaja-alukseksi. Tittelinsä laiva on ansainnut, sillä toimia on todella tehty ympäristön eteen.

— Satamassa olemme täysin päästövapaita ja kytkeydymme automaattisesti vihreään sähköön. Aluksemme tärkein polttoaine on nesteytetty maakaasu, LNG, mutta meillä on valmius käyttää myös biokaasua polttoaineena. Lisäksi laiva voi ajaa akkuenergialla.

Wasaline on saanut kiitosta esimerkillisestä ympäristötyöstään erilaisilla kunniamaininnoilla ja palkinnoilla. Ståhlberg kertoo, että yritys on huomattu myös kansainvälisesti, ja isoista varustamoista on käyty tutustumassa Wasalinen toimintaan ottaen siitä mallia.

Wasaline, Catarina Fant, kesäristeily
Wasalinen brändi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Catarina Fant

Suuria muutoksia

Wasaline aikoo panostaa merenkulun kestävään kehitykseen vielä entistä enemmän toteuttamalla organisaatiomuutoksen.

Ståhlberg kertoo, että Catarina Fant on nimitetty Wasalinen brändi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtajaksi. Fantin päivittäiset markkinoinnin työtehtävät vaihtuvat ympäristöystävällisyyden ja kestävän kehityksen edistämiseen.

— Haluamme Aurora Botnian olevan maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta paitsi nyt, myös tulevaisuudessa. Organisaatiomuutoksella varmistamme, että olemme ympäristöä koskevissa kehityshankkeissa eturintamassa ja saamme viestittyä työmme tulokset matkustajillemme ja sidosryhmillemme.

Ståhlbergin mukaan Wasalinella käännetään jokainen kivi joka päivä ja joka tunti ilmaston eteen.

— Näemme, että tämä on ainut mahdollisuus. Jokaisen täytyy olla talkoissa mukana ja nopealla aikataululla, Ståhlberg sanoo.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.4/5 - (8 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset