Article image
Kaupallinen yhteistyö

26.01.2024
Tapahtumat ja matkailu

Modernilla laivalla Ruotsiin laskettelemaan

Teksti: Pointin toimitus
Kuva: Wasaline, Christoffer Björklund

Talviloma lähestyy ja monessa perheessä mietitään jo sopivaa kohdetta aktiiviselle tekemiselle. Merenlahden toiselta puolelta vaihtoehtoja löytyy useita.

Alkuvuoden talvisäissä moni on jo saanut suksiensa pohjaan lumituntumaa. Vaikka säät ovat vaihdelleet ihanteellisen ja loskaisen välillä, on talviloma jo perheiden mielissä ja sille sopivat kohteet pohdinnassa. Yksi varteenotettava vaihtoehto talvilomalle on lännessä.

Norjan rajalla sijaitsevat Hemavan-Tärnabyn hiihtokeskukset ovat kiehtova kokonaisuus miellyttävän matkan päässä etenkin rannikko-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan asukkaille.

Puolet matkasta eli reipas neljä tuntia taittuu laivalla Wasalinen Aurora Botnialla. Tämän jälkeen ajomatkaa jää Ruotsin puolelle noin viiden-kuuden tunnin verran yhden pysähdyksen taktiikalla.

– Kokonaiskestona matka Hemavanille kilpailee Suomen pohjoisten hiihtokeskusten kanssa. Kun matkasta lähes puolet saa viettää vapaasti laivalla hyvien ruokien, hyttien ja viihteen äärellä, ei ajo Ruotsin puolella muodostu liian rankaksi, tietää Wasalinen intendentti Staffan Store.

Länteen on Pohjanmaalta aina lähdettykin, mutta erityisesti matkustaminen on vilkastunut Aurora Botnian aikakaudella. Laiva aloitti liikennöinnin Vaasan ja Uumajan välillä elokuussa 2021.

– Moderni ja ympäristöystävällinen laiva kiinnostaa ihmisiä, niin matkustaja- kuin rahtiliikennettä. Moni arvostaa laivan raikasta ilmettä ja laadukasta lähiruokaa, johon panostamme, Store kertoo.

Uusi ravintola avautuu

Ruokaa laivalla on tarjolla kolmessa ravintolassa, joista yksi on juuri uudistumassa. À la carte -ravintolan paikalle avataan 8. helmikuuta uusi ravintola. Monen matkailijan kohokohta, Saaristolaispöytä, jatkaa runsaine noutopöytineen entiseen malliin, kuten kotiruokaa ja pikkusuolaista tarjoava kahvilakin.

– Moni tulee edestakaiselle päiväristeilylle juuri ruokien takia. Lähiruokamme raaka-aineet hankimme Pohjanmaan ja Västerbottenin alueilta.

Talviloman aikana pienempiä matkustajia Wasalinella viihdyttää laivan oma rakastettu maskotti, Wenni-pyöriäinen. Niin Wenniristeilyjen kuin kevään muidenkin teemaristeilyjen aikataulut ovat nähtävillä Wasalinen verkkosivuilla.

– Laivamme liikennöi lähes vuoden jokaisena päivänä, mikä tekee länteen lähdöstä helppoa. Talviaikanakin ajamme vähintään kaksi vuoroa päivässä.

Wasalinen Aurora Botnialla on 220 petipaikkaa, noin 50 miellyttävää istumasalonkipaikkaa, sekä runsaasti ravintolapaikkoja. Laivan myymälää laajennettiin vuodenvaihteessa telakkakäynnin yhteydessä. Lapsille löytyy oma leikkihuone, jonka jännittävistä uudistuksista varustamo kertoo talviloman lähestyessä. Varttuneempia lapsia kiinnostava käytännön seikka on laivan hurja määrä latauspisteitä. 1100 pistettä tarjoaa latausmahdollisuuden jokaisen pöydän ja sohvan luota aivan käden ulottuvilta.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.5/5 - (10 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset