Article image
Wasalinen uusi Aurora Botnia tarjoaa miellyttävän matkustamistavan länteen niin rahti- kuin matkustajaliikenteelle.
Kaupallinen yhteistyö

24.01.2023
Tapahtumat ja matkailu

Ruotsiin laskettelemaan? Wasaline tuo lännen lähelle

Teksti: Hanna Hattar
Kuva: Wasaline, Christoffer Björklund

Talviloman lähestyessä moni miettii sopivaa kohdetta aktiiviselle tekemiselle. Wasaline tuo lahden takaiset mahdollisuudet mukavan lähelle.

Wasaline vie matkustajat naapurimaahan Ruotsiin neljässä tunnissa. Alkuvuoden talvisäissä moni perhe miettiikin jo talvilomaa. Mitä tekemistä lomalle keksisi ja minne lähtisi? Yksi varteenotettava vaihtoehto talvilomalle on lännessä.

Norjan rajalla sijaitsevat Hemavan-Tärnabyn hiihtokeskukset ovat kiehtova kokonaisuus miellyttävän matkan päässä etenkin rannikko-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan asukkaille.  

Puolet matkasta eli reipas neljä tuntia taittuu laivalla, Wasalinen uudella Aurora Botnialla. Tämän jälkeen ajomatkaa jää Ruotsin puolelle noin viiden-kuuden tunnin verran yhden pysähdyksen taktiikalla ja vuodenajasta riippuen.

– Kokonaiskestona matka Hemavanille kilpailee Suomen pohjoisten hiihtokeskusten kanssa. Kun matkasta lähes puolet saa viettää vapaasti laivalla hyvien ruokien, hyttien ja viihteen äärellä, ei ajo Ruotsin puolella muodostu liian rankaksi, tietää Wasalinen intendentti Staffan Store.

Vilkas vuosi 2022

Länteen on Pohjanmaalta aina lähdettykin, mutta erityisesti matkustuksen vilkkaus on näkynyt laivaliikenteessä viimeisen vuoden aikana.

– Uusi moderni laiva kiinnostaa ihmisiä, niin matkustaja- kuin rahtiliikennettä. Moni arvostaa laivan raikasta ilmettä ja laadukasta lähiruokaa, johon panostamme, Store kertoo.

Ruokaa laivalla on tarjolla kolmessa ravintolassa: noutopöytä- ja ala carté -ravintoloissa sekä kahvilassa. Erityisen suosittu vaihtoehdoista on noutopöytäravintolan saaristolaispuffet, jonka tarjonta vaihtuu kahdeksan kertaa vuodessa.

– Moni tulee edestakaiselle päiväristeilylle juuri ruokien takia. Lähiruokamme raaka-aineet hankimme Pohjanmaan ja Västenbottenin alueilta.

Talviloman aikana pienempiä matkustajia Wasalinella viihdyttää laivan oma rakastettu maskotti, Wenni-pyöriäinen. Niin Wenni-risteilyjen kuin kaikkien vuoden muidenkin risteilyjen aikataulut ovat nähtävillä Wasalinen verkkosivuilla.

– Laivamme liikennöi vuoden jokaisena päivänä, mikä tekee länteen lähdöstä helppoa. Talviaikana ajamme 22 vuoroa viikossa, mikä on eniten, mitä olemme koskaan ajaneet, Store kertoo.

Wasalinen Aurora Botnialla on 220 petipaikkaa, noin 50 miellyttävää istumasalonkipaikkaa, sekä runsaasti ravintolapaikkoja. Lapsille laivalla on oma leikkitila. Varttuneempia lapsia kiinnostava käytännön seikka on laivan hurja määrä latauspisteitä. 1100 pistettä tarjoaa latausmahdollisuuden jokaisen pöydän ja sohvan luota aivan käden ulottuvilta.    

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.7/5 - (3 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset