Article image
Härmän Kylpylässä odotetaan vilkasta kesää. Kesäpäivistä onkin hyvä nauttia uudistetulla terassilla, jossa nähdään ilmaisia esiintyjiä lähes jokaisena viikonpäivänä läpi kesän. Lomalaisille kylpylä on myös suosittu tukikohta, josta on kätevä pirskahdella päiväksi tapahtumiin ja muihin kohteisiin.
Kaupallinen yhteistyö

01.06.2023
Tapahtumat ja matkailu

Kesä kutsuu terassille

Teksti: Liina Hautanen
Kuvat: Jenna Koivisto

Kesällä kylpylävieraat viihtyvät yhä enemmän myös ulkona. Aurinkoiset päivät houkuttelevat niin aamukahvittelijat kuin lounastajatkin ulos terassipöytien ääreen. Kesäiltoina on lisäksi luvassa ilmaista livemusiikkia viitenä päivänä viikossa aina elokuun loppuun saakka.

Tämä on jo kolmas kesä putkeen, kun olemme laajentaneet terassiamme. Kesäiltoihin on kovia esiintyjiä tulon päällä ja mikä parasta, terassille ei ole ikinä pääsymaksua. Tänne on helppo myös paikallisten piipahtaa, Härmän Kylpylän myynti- ja markkinointijohtaja Emilia Alasaari iloitsee.

7.6. kesäterassin ottaa haltuun kitaravirtuoosi Timo Luostari duo, lauantaina 10.6. on vuorossa suosittu Susanna Erkinheimo.

Härmän Kylpylä Timo Mäkinen ja Emilia Alasaari
Härmän Kylpylän Timo Mäkinen ja Emilia Alasaari ovat valmiina vilkkaaseen kesäkauteen. Timon hittinä tulee olemaan grillaus. Emilia iloitsee uudistuneesta pihapiiristä. Graffitimaalaus on Vaasan Graffitilandiasta tutuksi tulleiden Aku Siikin & kumppaneiden käsialaa.

– Meillä on trubaduureja, duoja ja muita tosi mukavia esiintyjiä terassilla aina maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Torstaisin on karaoken vuoro, ravintolatoimen kehitysjohtaja Timo Mäkinen kertoo.

Myös grilliä on tarkoitus pitää kuumana välillä.

härmän kylpylän kesäterassi

– Grillimenu on lyönyt itsensä läpi jo golf-kilpailuihin ja kyllä tähän pääterassillekin on jo grillin paikka katseltuna, Mäkinen toteaa tyytyväisenä.

Oikein huonon sään sattuessa terassiohjelma voidaan siirtää ravintola Yölinnun puolelle, mikäli siellä ei ole yksityistilaisuuksia.

Katso karusellikuvat!

Patsaspuisto ilahduttaa kulkijoita

Terassilta on nyt myös mukavat näkymät ympäröivään pihapiiriin.

– Olemme tehneet viihtyisyyden eteen paljon töitä. Mäntymetsikköä on harvennettu ja pihaa kiertävän lenkkeilypolun varrelle on pystytetty kaksikymmentä erilaista moottorisahaveistosta, Alasaari kertoo.

Komeisiin mäntypölleihin veistetyt eläinhahmot ovatkin oikeita katseenvangitsijoita.

Katso karusellikuvat!

Patsaspuiston ideoinut Veli-Matti Mäkinen tilasi teokset monelta eri tekijältä. Mukana on myös paikallisen taiteilijan Petri Riihimäen veistoksia.

Osaa mäntymetsän kaataminen aluksi hirvitti.

– Suunnitelmissa on kuitenkin kehittää ympäristöä puistomaisempaan suuntaan ja lisätä lehtipuita. Meillä ei näkynyt tästä edes golf-kenttä ennen, mikä oli aivan hassua, Alasaari kuvailee.

härmä golf 12 par kenttä
Puukkopitäjässä kun ollaan, Härmä Golfin uudistetulla par12-kentällä metrimerkitkin ovat puukontupen muotoisia. Golf-kisoja on lähes joka viikonloppu ja Mäkisen Timo on jo tilattu niihin grillimestariksi. Grillauksesta onkin tulossa tämän kesän hitti.

Hyvä tukikohta

Härmän Kylpylä toimii hyvänä tukikohtana kesälomalaisille. Yhden yön sijaan varauksia on tehty tänä kesänä paljon kahdelle tai kolmellekin yölle.

– Huvipuistokävijöitä ajatellen olemme suunnitelleet helppoa street food -tyyppistä ruokaa sisältävän buffetin, joka on tarjolla joka päivä aina kymmeneen asti illalla. Huvipuisto- tai muun retkipäivän päätteeksi on mukava tulla valmiiseen pöytään, Mäkinen vinkkaa.

härmän kylpylän kesäterassi

Lähiympäristöä on mukava tutkia myös sähköavusteisten fatbike-polkupyörien päällä. Maastoon mieliville on tarjolla hyviä kangasmaastoja polkuineen, mutta teitä pitkin pääsee helposti pidemmällekin.

– Fatbikeja vuokrataan päivä päivältä enemmän ja niitä näkyy myös kylällä. Viime kesänä osa kävi Annin Marjatarhalla asti, Alasaari kertoo.

härmän kylpylän kesäterassi ja moktail
Anssin Jussin Areenalle aukeaa juhannuksena kuukaudeksi outlet-myymälä. Luvassa on kotimaisia laatubrändejä, kuten Ratia, Aarre, Puuvillatehdas, Moomin light, Eero Aarnio sekä Think Today. Shoppailun jälkeen maistuu pitsa ja hampurilaiset.

Yhteistyössä on voimaa

Ylihärmän perinteinen kesätapahtuma Elotryskööt siirtyy tänä vuonna Härmän kylpylän pihapiiriin.

Tapahtuma järjestetään yhdessä Kauhavan kaupungin kulttuuripalveluiden, Ylihärmän Yrittäjien sekä Ylihärmän reserviläisten kanssa. Luvassa on monenlaista ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille. Grillit ovat kuumana ja bändi soittaa. Paikalle on tarkoitus kutsua myös harrasteajoneuvoja ja jännittävää katseltavaa tarjoilee myös Suomen vahvin reserviläinen -mittelöt.

– Olen ollut yhteydessä meidän lähituottajiimme sekä Reko-myyjiin, josko saataisiin heitäkin innostumaan mukaan, Timo Mäkinen vinkkaa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.7/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset