Article image
Ismo Uusitalo viihtyy kuntosalilla nelisen kertaa viikossa.
Kaupallinen yhteistyö

24.01.2023
Tapahtumat ja matkailu

Iloa arkeen iltaliikunnasta ja uusista kohtaamisista

Teksti ja kuvat: Liina Hautanen

Uusien asioiden kokeilemisesta saa iloa, joka säilyy pitkään. Härmän Kylpylän oma liikuntakeskus Anssin Jussin Areena tarjoaa hauskoja harrastusvaihtoehtoja niin kertakokeilijoille kuin säännöllisesti liikuntaa harrastaville.

Anssin Jussin Areenan ovi käy tiuhaan tavallisena tiistaipäivänä heti, kun keskus kello 16 aukeaa. Kuukausi- tai vuosikortin ostaneet pääsevät tägillä sisään kello 6 – 23, mutta Areenan ydin, eli Vesa Vehkaojan isännöimä lipunmyyntipiste kahvioineen aukeaa arkisin neljältä.

Lipunmyynnistä harrastajat jakautuvat kukin omiin touhuihinsa. Ensikertalaisia Vehkaoja opastaa kädestä pitäen, näyttää paikat ja ohjaa välineiden käytössä. Kaikkea ei tarvitse olla itsellä, vaan täältä onnistuu niin suksien, sulkapallo- ja tennismailojen, lumikenkien, Kickbike-potkukelkkojen kuin fatbike-pyörienkin vuokraus.

Vesa vehkaoja Anssin Jussin Areena
Anssin Jussin Areenaa isännöivä Vesa Vehkaoja vastaanottaa niin liikuntaryhmät, palloilulajeja harrastavat urheiluseurat, kuntosalikävijät, golfaajat kuin laitevuokraajatkin. Areenan vastaanoton lisäksi hänet tapaa myös kahvion ja kesäisin clubiterassinkin puikoista.

Ohjatut iltaliikuntatunnit alkavat pyöriä iltaviidestä eteenpäin.

– Tällä hetkellä suosituimpia ovat olleet kuntonyrkkeily, kehonhuolto ja tehokiinteytys, itsekin Anssin Jussin Areenalla treenaava Härmän Kylpylän myynti- ja markkinointijohtaja Emilia Alasaari kertoo.

Emilia Alasaari Härmän Kylpylä
Emilia Alasaari testasi jo kuivan maan Zumbaa. Seuraavaksi vuorossa on Aqua Zumba kylpylän altaassa.

Anssin Jussin Areena avoinna kaikille

Kylpylävieraiden lisäksi myös paikalliset ovat löytäneet Anssin Jussin Areenan harrastusmahdollisuudet ja juuri sitä Kylpylän väki toivookin. Vakiokävijöitä tulee myös kauempaa, sillä valikoimissa on lajeja, joita ei muualta löydy.

– Tuntien vetäjiin on tykästytty niin, että treeneihin ollaan valmiita ajamaan kauempaakin. Samoin sisäjuoksuradalla on säännöllisiä kävijöitä Seinäjoelta asti, Alasaari sanoo.

Ylihärmäläinen Ismo Uusitalo treenaa salilla neljä kertaa viikossa. Tänään vuorossa olivat olkapäät ja ojentajat. Hyväntuulisuudesta päätellen treeni sujui hienosti. – Täällä on nyt tosi laadukkaat ja tukevat räkit ja levyissä piisaa, Uusitalo iloitsee juuri uudistetusta kuntosalista.
Anssin Jussin Areena kuntosali

Iltaliikuntatunnit tarjoavat mukavaa vaihtelua

Kuntonyrkkeilyä ohjaavat omista nyrkkeilyuristaan tunnetut Juho Haapoja ja Satu Lehtonen. Myös Juhon ja Sadun ohjaamat toiminnalliset treenit ovat olleet suosittuja. Kolmas iltaliikuntatuntien vetäjä on Piia Korkiamäki, jonka tunneista löytyy jokaiselle varmasti se oma lempilaji. Piian lukujärjestyksestä löytyy kestävyyskuntoa kehittävä Spin-sisäpyöräily, kaloreille kyytiä antavat tehokiinteytystunnit sekä niin liikkujille kuin istumatyöläisillekin tuiki tarpeelliset kehonhuoltotunnit. Hauskoja vaihtoehtoja ovat myös vauhdikkaat Zumba, Aqua Zumba ja Strong Nation -tunnit.

Piia Korkiamäen Spin-sisäpyöräilytunnille oli ilmoittautunut neljän naisen ja yhden miehen innokas ryhmä. Kukaan ei ollut pyörän selässä ensimmäistä kertaa, mutta ohjaaja kiersi silti kaikkien pyörät ja tarjosi apua säädöissä. Sitten musiikki soimaan ja menoksi!

– Piialla on lisenssit tosi monen eri lajin ohjaamiseen ja hänen tuntinsa ovat tosi viimeisteltyjä. Piia antaa selkeät ohjeet, se on sitten enää toteuttajasta kiinni. Itse menin esimerkiksi Zumba-tunnin ihan hauskan kautta, kun en meinannut pysyä perässä. Mutta hauskaa oli. Siinä tulee keskityttyä niin, että kaikki muu unohtuu, Alasaari kuvailee.

Hienoista nimistään huolimatta iltaliikuntatunnit sopivat kaiken kuntoisille.

– Harjoitukset tehdään oman kunnon mukaan, se on se ajatus. Nämä on tarkoitettu ihan kaikelle kansalle, ei pelkästään nuorille tai kuntoutujille eli rohkeasti vain joukkoon. Ohjaajat ovat tosi hyviä ja tottuneita ohjaamaan jos jonkinlaisia ryhmiä, Alasaari kannustaa.

Juho Asuintupa, Jaakko Tuhkasaari ja Miro Vanhamäki tulivat vetämään omatoimista kuntonyrkkeilytreeniään Kortesjärveltä ja Ylihärmästä. Asuintupa ja Vanhamäki keskittyivät alkulämmittelyn ja venyttelyn jälkeen nyrkkeilysäkkeihin, mutta laskuvarjojääkärin pääsykokeisiin tähtäävä Tuhkasaari laittoi painavan näköisen repun selkäänsä ja lähti juoksemaan Areenan ympäri kiertävää sisäjuoksurataa.

Golfia vaikka keskellä talvea

Iltaliikuntatuntien kautta syntyy usein kipinä kokeilla muutakin.

Tbox Kauhavan golfsimulaattori on hauska paitsi pro-golfaajille, myös minigolfaajille ja jos on vähääkään kiinnostunut talvipyöräilystä, niin täällä pääsee kokeilemaan matalalla kynnyksellä sitäkin. Samoin tennis ja sulkapallo ovat kivoja, niissä saa hyvät pelit aikaan jo kahdellakin pelaajalla, Alasaari esittelee.

Isä ja poika, Seppo J. Marttila ja Sami Marttila käyvät pelaamassa golfsimulaattorissa pitkin talvea. – Kesällä käymme useamman kerran viikossa golfkentällä, mutta onhan tämä simulaattorikin mahtava, pääsee talvellakin lyömään, Sami sanoo. Seppo kertoi olleensa aiemmin päivällä hiihtämässä ja kehuneensa siellä, kuinka mukava on, kun saa samalle päivää vielä vaihtaa shortsit jalkaan ja siirtyä kesäharrastuksen pariin.

Eväät mukaan ja retkelle

Anssin Jussin Areenalta lähtee myös tasainen 1,8 km metsähiihtolatu sekä golf-kentän kiertävä 2,5 km pituinen talvikävelyjuntu.

– Niitä saa käyttää vapaasti vaikkei mitään meiltä ostaisikaan, ei muuta kuin junnulle ja ladulle. Pulkkamäen vierestä löytyy laavu, jonne voi tehdä tulet ja syödä eväitä, Alasaari tohdittaa.

Härmän Kylpylän hiihtolatu
Härmän Kylpylästä löytyy lapsiystävällinen latu sekä tietenkin kunnon pulkkamäki. Evääksi voi napata kätevästi donitsit ja kaakaot Junkista. Jos ulkoillessa iskee isompi nälkä, Rolls ja Kotipizza pelastavat tilanteen. Kuva: Härmän Kylpylä

Latu sopii hienosti myös kaikille, joita mäenlasku hirvittää.

– Ladulla on vain yksi mäki ja senkin voi halutessaan kiertää. Ja talvikävelyjunnusta tehtiin tänä vuonna niin leveä, että siinä on hyvin tilaa myös pyöräilijöille ja pulkkailijoille.

Härmän Kylpylän talvikävelyjuntu
Talvikävelyjunnulle pääsee Anssin Jussin Areenan parkkipaikan vierestä, tai aivan hotellin nurkalta Härmämedin parkkipaikalta. Kuva: Härmän Kylpylä

Oletko jo kokeillut vesijumppaa?

Yksi hauskuudellaan ja mukaansatempaavuudellaan iloisesti yllättävä laji on vesijumppa. Vesijumppa tekee hyvää niin jaloille, lonkalle, selälle kuin niska-hartiaseudullekin. Vesi antaa tehokasta harjoitusvastusta koko keholle mutta on kuitenkin elementtinä lempeä. Vesijumppa ja vesijuoksu sopivat useimmille myös silloin, kuin tavallinen liikunta tai juoksu ei syystä tai toisesta onnistu.

Merja Arvola, Pirjo Salo, Anni-Maria Tuuri ja Seija Ahlbäck käyvät Härmän Kylpylässä kerran viikossa. Ohjelmaan sisältyy aina monen videon verran vesijumppaa. Myös useita erilaisia porealtaita sisältävä keidasallas sekä saunat saavat naisilta kiitosta. Usein myös 25 metriä pitkä kuntoallas on kovassa käytössä, samoin altaiden reunoilta löytyvät vesijuoksuvyöt. Katso kuvakarusellin kuvat!

Vesijumppaa tehdään altaan reunalle asennetulla televisiolla pyörivien jumppavideoiden ohjaamana. Käyttäjä valitsee ruudulta haluamansa vesijumppaohjelman. Videoklipit kestävät 10-15 minuuttia ja videon loputtua televisio palaa automaattisesti aloitusnäyttöön, josta jumppaajat voivat valita taas uuden ohjelman. Kosketusnäyttöä voi käyttää kätevästi suoraan altaasta päin.

vesijuoksu Härmän Kylpylä
Vesijuoksu on erinomaista liikuntaa myös silloin, kun molemmat polvet on leikattu.

Hemmottelua minilomasta

Iltaliikuntatuntien ja kylpyläkäyntien lisäksi juuri nyt varataan paljon minilomia tanssi- tai hemmottelupaketeilla.

– Majoituspakettiin kuuluu aina kylpylän ja kuntosalin käyttö. Kevään aikana on lisäksi tulossa Kunnonpäivä-teemapäiviä, missä pääsee testaamaan myös uusia lajeja, Alasaari vinkkaa.

Tansseihin tuleville naisporukoille mukava ohjelmanumero on kosmetologin meikkiopastus.

– Meikit tehdään laadukkaita tuotteita käyttäen ja samalla saa hyvät neuvot, mikä sopii kenellekin, Alasaari kertoo.

Härmän Kylpylän wellness-osastolta saa kosmetologin ja jalkahoitajan hoitojen lisäksi myös hierontoja sekä tietenkin parhaat vinkit ja tuotteet ihonhoitoon ja meikkaukseen, Susanna Luoma esittelee.

Hemmotteluhoidoista myös klassinen hieronta ja stressihoito ovat haluttuja. Hoidot ovat kaikkien varattavissa, eivät pelkästään kylpyläasiakkaille.

– Arkipäivisin hoitoaikoja saa usein hyvin lyhyelläkin varoitusajalla. Jos on vaikka lyhyempi työpäivä tai vapaapäivä, niin kannattaa aina soittaa ja kysyä.

Erityisen tykätty on ollut uusi ekologinen Phytomer Bio-Organic -kasvohoito.

– Sarjassa ei käytetä mitään ylimääräisiä aineita ja se sopii kaikille. Kosmetologi on myös paikalla koko hoidon ajan, ei esimerkiksi vain jätä naamiota kasvoille vaan tekee samalla rentouttavan kasvo- ja silmänympäryshieronnan, Alasaari kertoo.

Ohjatut kesätreenit Anssin Jussin Areenalla

Kesäkauden treenit seuraavasti:

6.6.2023 alkaen

Tiistaisin klo 17.00 45min treeni, Piia

Keskiviikkoisin klo 17.00 45min, Satu ja Juho

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (5 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset