Article image
Nykyaikainen toiminnallisen liikunnan keskus tarjoaa hauskaa tekemistä koko perheelle. Perhejäsenyyden suosio onkin yllättänyt Wasa Up:in toimitusjohtaja Johannes Sumuvuoren ja markkinoinnista vastaavan Maria Sumuvuoren.
Kaupallinen yhteistyö

02.06.2022
Tapahtumat ja matkailu

Askel kerrallaan kohti korkeuksia

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Jenna Koivisto

”Mitä tänään tehdään?”. Kuulostaako tutulta? Kesäloma on alkanut ja koululaisperheissä tekemistä tulisi olla tarjolla vino pino. Jos sää sattuu olemaan sateinen, sitä huutavampi pula on mielekkäästä puuhasta. Vaasalainen liikuntakeskus Wasa Up tarjoaa tekemistä, joka haastaa sopivalla tavalla, tarjoaa katon pään päälle ja innostaa liikkumaan, ehkä myös perheen aikuiset.

Vaasalaisen liikuntakeskus Wasa Up:in sisähalli tarjoaa mahdollisuuden kiipeilyyn ja esteratajuoksuun eli OCR:ään (obstacle course racing). Hallista löytyy myös kuntosalilaitteita, sali ryhmäliikuntatunneille, sohvaryhmiä ja mahdollisuus nautiskella kuppi kahvia.

– Meille on koko perheen helppo tulla. Kiipeilyä voi tulla kokeilemaan ilman ajanvarausta ja varusteita. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Aina kun asiakaspalvelumme on avoinna, opastamme alkuun ja meiltä saa varusteet kaikkeen tekemiseen, kertoo Wasa Up:in toimitusjohtaja Johannes Sumuvuori.

Kenkien valinta ja sovitus.

Kiipeilyssä liikkeelle lähdetään varusteiden pukemisesta, johon kuuluvat kengät ja valjaat. Ohjaaja tarkistaa valjaiden istuvuuden ja opastaa alkuun radalla.

Monenlaisia ratoja tarjolla

Keskuksesta löytyy useita erilaisia ratoja kiipeilyyn, joissa vaativuusasteet vaihtelevat. Aloittelija voi kokeilla boulderointia, jossa kiipeily tapahtuu patjojen päällä matalilla korkeuksilla ilman varmistusvälineitä, sekä seinäkiipeilyä, jossa varmistus tapahtuu automaattisesti laitteen avulla. Harrastajille on tarjolla myös ylä- ja alaköysikiipeilyä, jotka ovat mahdollisia suoritettujen kurssien jälkeen.

Valjaat päälle ja kiipeily voi alkaa.

Meille on koko perheen helppo tulla.

– Moni ajattelee edelleen, että kyseessä on extremelaji, jossa tarvitaan paljon käsiä itsensä vetämiseen ylöspäin. Tämä ei pidä paikkaansa. Kiipeily on monipuolista liikuntaa, joka kehittää keskivartalovoimaa. Modernin sisäkiipeilyn juttu on juuri siinä, että kynnys aloittamiseen on oikeasti matala. Tapaan sanoa, että jos pääset tikkaita ylös, niin onnistut myös kiipeilyssä, Johannes kertoo.

Vaasan oma sisäkiipeilykeskus

Wasa Up aloitti toimintansa nykyisissä tiloissaan Vaasan Rantakatu 2:ssa syksyllä 2019. Seitsemän osakkaan pyörittämä yritys oli perustajilleen pitkäaikainen unelma, joka kävi toteen ideoiden yhdistyessä.

– Vaasa oli Suomen suurista kaupungeista ainoa, josta puuttui sisäkiipeilykeskus. Halusimme perustaa eurooppalaisia kiipeilykeskuksia muistuttavan paikan, jossa on miellyttävät puitteet ja hauskaa tekemistä koko perheelle.
Kiipeilyn ja OCR:n lisäksi liikuntakeskus tarjoaa myös ryhmäliikuntatunteja, joiden ohjelmaan kuuluu muun muassa joogaa, kehonhuoltotunteja eli mobilityä sekä erilaisia kiipeilyyn valmistavia tekniikkatunteja. Wasa Up:in jäsenille tunnit ovat ilmaisia.

– Jäsenyys on varteen otettava vaihtoehto, jos kiipeilystä innostuu. Jäsenet saavat avaimen kiipeilyhalliin, jonne he voivat tulla myös aukioloaikojen ulkopuolella, Wasa Upin markkinoinnista vastaava Maria Sumuvuori vinkkaa.

Wasa Up – toiminnallisen liikunnan keskus

Kenelle?
Kiipeily ja OCR sopivat kaikille, mutta kiipeilyä suositellaan noin 6–60-vuotiaille. Aktiviteetit sopivat hyvin myös ryhmien ohjelmaksi, kuten polttareille, syntymäpäiville ja yritysten tykypäiville.

Missä?
Liikuntakeskus sijaitsee Vaasassa Rantakatu 2:ssa. Samassa rakennuksessa toimii myös Åbo Akademi. Rakennuksen edessä on tilava parkkipaikka, jossa on ilmaista pysäköidä.

Milloin?
Liikuntakeskus on auki maanantaista perjantaihin kello 15–21 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin kello 12–18.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (5 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset