Article image
Marjo Lähteenmaalle, Terhi Lautamäelle ja Susanne Taipaleelle kiireisintä tilitoimistossa on tilinpäätösten aikaan keväällä. Syksyllä on koulutusten, markkinoinnin ja rästitöitten purkamisen vuoro.
Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020
Työelämä ja yrittäjyys

Yritysten tukena suurella sydämellä

Teksti ja kuvat: Miianella Herrala

Kuortaneen Kirjanpito Oy on Marjo Lähteenmaan yli 30 vuotta sitten perustama auktorisoitu tilitoimisto Kuortaneella. Se sijaitsee Mäyryn kylässä, aivan Seinäjoentien varressa. Kiinteistö on toiminut aikaisemmin pankkina ja sitä perua tilitoimiston käytössä on myös vankka holvi. Auktorisoitu HT-tilintarkastaja Lähteenmaa aloitti toiminnan kotoa käsin ja siirtyi nykyiseen tilaan 2003.

Kuortane ympäristökuntineen on pienyritysvoittoinen ja pääosa asiakkaittemme yrityksistä työllistää yhdestä viiteen henkilöä. Monet asiakkaistamme ovatkin juuri sopivan eli meidän kokoisiamme, kertoo Marjo Lähteenmaa Kuortaneen Kirjanpito Oy:stä.

Kuortaneen Kirjanpito tarjoaa työpaikan viidelle koulutetulle ammattilaiselle, joilla on yhteensä laskien työkokemusta yli 90 vuotta.

Lähteenmaan yrityksen kulmakiviä onkin juuri monipuolinen osaaminen ja tarjonta.

– Tarjoamme asiakkaille kaikki taloushalinnon palvelut aasta ööhön. Hoidamme kirjanpidon, tilinpäätökset, palkanlaskennan sekä tulorekisteri-ilmoitukset. Kolmenkymmenen vuoden aikana olemme neuvoneet ja auttaneet satoja yrityksiä yritystoiminnan eri vaiheissa; aloittelevista ja pitkään toimineista yrityksistä aina toimintaansa lopettaviin yrityksiin ja omistajien eläköitymiseen liittyviin seikkoihin.

– Parasta tässä työssä ovat ihmiset yritysten takana. Heidän kanssaan on ratkottu yhdessä yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin liittyviä pulmia sekä oltu tarvittaessa yrittäjän olkapäänä vaikeina aikoina. Ihmisten neuvonta ja auttaminen tuntuu erityisen mielekkäältä.

Kirjanpitoa sähköisesti tai paperilla, asiakkaan toiveiden mukaisesti

Kuortaneen Kirjanpito tarjoaa palveluita eri kokoisille yrityksille sen mukaan mitä asiakkaat tarvitsevat. Osa yrityksistä ei ole vielä valmis siirtymään sähköiseen taloushallintoon eikä Lähteenmaa heitä siihen kehotakaan hätiköidysti siirtymään.

– Tarjoamme perinteistä paperikirjanpitoa heille, joille sähköiseen taloushallintoon siirto ei ole sopiva ratkaisu. Kaiken kirjanpitoon liittyvän voi siis toimittaa paperilla. Yksi vaihtoehto on välimuoto, jossa esimerkiksi osan kuiteista voi lähettää sähköpostilla tai jaetun pilvitallennustilan kautta ja osan toimittaa vaikka kirjekuoressa postiluukkuumme. Jotkut yritykset taas haluavat ehdottomasti paperit pois pöydältä ja silloin kaikki taloushallinto hoidetaan sähköisesti. Meiltä saa ihan kädestä pitäen neuvontaa, mikäli sähköisiin järjestelmiin siirtyminen tuntuu mutkikkaalta, vakuuttaa Lähteenmaa.

– Meillä on paljon pitkäaikaisia asiakkuussuhteita, ala perustuu luottamukseen ja asiakkaat pysyvät kun asiat hoidetaan hyvin.

Ketjuuntuminen ei houkuta

Kilpailu tilitoimistoalalla on koventunut ja isot yritykset pyrkivät ostamaan pieniä tilitoimistoja osaksi isompia toimijoita.

– Kuortaneen Kirjanpito Oy on yrittäjävetoinen toimisto eikä halua kuulua mihinkään ketjuun. Sopivan kokoisessa toimistossa langat pysyvät hyvin käsissä. Tieto yhtiön sisällä kulkee esteittä ja asiat hoituvat ilman suuren toimiston hierarkiaa. Asiakkaan ei tarvitse murehtia, koska tilitoimisto pitää huolta asiakkaistaan, Marjo Lähteenmaa selvittää.

Lähteenmaa kehottaa yrittäjiä keskittymään siihen minkä he parhaiten osaavat ja jättämään taloushallinnosta vastaamisen ammattilaisille.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.4/5 - (7 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
naisyrittäjä työelämä yrittäjyys

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset