Article image
Lähetyssihteeri Pia Ketola (kuvassa takana vasemmalla), Marjatta Alakarhu, Raija Yli-Kortesniemi, Eija Tuulikki Toikka (edessä vasemmalla) ja Kirsti Mäkelä toivottavat uudet vapaaehtoiset lämpimästi tervetulleiksi Lähetyssopen porukkaan.
Kaupallinen yhteistyö

21.09.2019
Koti ja asuminen

Lähetyssopen lämmin sydän

Teksti: Kirsi Poltto
Kuvat: Sarah Senf

Lähetyssoppi on sijainnut tutussa kävelykadun varren osoitteessa jo yli 20 vuotta. Lähetyssopen myymälän tuotto käytetään Seinäjoen seurakunnan lähetystyöhön.

Seinäjoen alueseurakunnan lähetyssihteeri Pia Ketolan luotsaama Lähetyssoppi on täysin vapaaehtoisvoimin pyörivä myymälä ja vapaaehtoistyön keskus. Myymälä sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa, Matti Visannin kujalla ja on avoinna joka arkipäivä aamukymmenestä iltaviiteen.

Lähetyssoppi on sijainnut tässä tutussa kävelykadun varren osoitteessa jo yli 20 vuotta. Kun myymälä tänä syksynä kesätauon jälkeen taas syyskuun alussa avattiin, avarrettiin näyteikkunanäkymää siten, että liikkeen lämmin tunnelma on entistä paremmin aistittavissa ulos asti.

– Meillä ei ikkunalla ole tavaraa vaan ihmisiä, hymyilee Pia.

Myymälään ikkunasta siivilöityvässä valossa voi kotoisilla keinu- ja nojatuoleilla istuen tehdä käsitöitä, jutella, puntaroida minkä myymälän ihanuuksista ostaisi omakseen tai ihan vain hetkisen hengähtää.

– Lähetyssopen sydän on noin 25 vapaaehtoisen joukko, josta kukin vuorollaan toimii myymälän hoitajana. Ilman heidän pyyteetöntä panostaan toimintamme ei olisi mahdollista.

Kangaspuut ja kahvia

Myymälätilan takana on erillinen pieni soppi työskentelyä varten, siellä sijaitsevilla kangaspuilla kudotaan Lähetyssopessa myynnissä olevat upeat matot.

– Olemme tehneet joskus mattoja myös asiakkaan toiveiden mukaan, tätä mahdollisuutta voi tiedustella suoraan myymälästä. Tehdasmaisiin aikatauluihin ja tuotantoon emme toki voi yltää, koska kaikki Lähetyssopessa myytävät uniikit käsityöt syntyvät vapaaehtoistyönä.

Ja uniikkeja Lähetyssopen tuotteet todella ovat. Kun kotoilu on nyt mitä muodikkainta, niin kukapa meistä voisi vastustaa ihanaa pehmeää pakettia: lämpöisiä villasukkia, lapasia ja myssyjä, huiveja, huopia ja hattuja.

Nainen neuloo
Lähetyssopen väki toivottaa uudet vapaaehtoiset lämpimästi tervetulleiksi porukkaan.

– Nuorten suosimia hittituotteita ovat puolestaan olleet kätevät säärystinsukat sekä upeat Converse-sukat, jotka näyttävät nimensä mukaan ihan tennareilta.

Lähetyssopen runsaudensarvea ei edes kannata yrittää sanoin kuvailla, parasta on pistäytyä itse paikan päällä ihastelemassa taidokkaita käsintehtyjä kortteja ja puuleluja, uninalleja ja Marimekko-kuosisia kauppakasseja.

– Ja lähetyssoppi on Seinäjoen ainut kauppa, josta voi ostaa suosittua, aromikasta Africafe-kahvia, vinkkaa Pia.

Sinunkin apuasi tarvitaan

Lähetyssopen toimintaa voi tukea myös lahjoittamalla sekä valmiita käsitöitä että eri materiaaleja niiden valmistusta varten.

– Otamme mielellämme vastaan muun muassa kudinlankoja ja kankaita sekä matonkudetta. Lahjoitustavaroiden tulee olla uusia ja käyttämättömiä. Ja jos kiinnostuit tulemaan mukaan Lähetyssopen vapaaehtoisrinkiin vaikkapa myyjänä tai käsitöiden tekijänä, tule pistäytymään, olet lämpimästi tervetullut joukkoomme, toivottaa Pia.

Lähetyssopen myymälän tuotto käytetään Seinäjoen seurakunnan lähetystyön tukemiseen. Lähetystyö on seurakunnan tehtävä, joka perustuu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn. Ulkomailla tapahtuvassa lähetystyössä Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat toimivat yhteistyössä kirkon lähetysjärjestöjen kanssa. Seinäjoen seurakunnan nimikkolähetteihin ja heidän työhönsä voi seurakunnan sivuilla.

Lähetyssoppi

Matti Visannin kuja 15 B, Seinäjoki
p. 044 751 0319, (06) 418 4240
Avoinna ma–pe klo 10–17,
elokuun suljettu

Tekemistä käteville käsille

Seinäjoella Käsityöpaja kuukauden 2. ke klo 12, Kismus (rippikoululuokka).
Nurmossa Käsityökamari ti klo 10–14, Hyllykallion srk-koti.
Ylijoen sukka- ja nuttupiiri
pe klo 12–15, Ylijoen kerhotila.
Peräseinäjoella Käsityökahvila
to klo 13, srk-talo.
Ylistarossa Pipopiiri kuukauden
1. ma klo 12, srk-talo, kerhotilat.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
käsityöt myymälä sisustaminen

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset