Article image
Mirjami Rönnlund ja Henri Ruokokoski kertovat, että Kuortaneen Urheiluopistolla pääsee opiskelun lisäksi harrastamaan paljon liikuntaa ja kokeilemaan uusia lajeja.
Kaupallinen yhteistyö

16.02.2024
Työelämä ja yrittäjyys

Uusi ura liikunta-alan ammattilaisena ja moniosaajana

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Jenna Koivisto

Opiskelu ei katso ikää, vaan opiskelemaan voi lähteä aikuisiälläkin. Kuortaneen Urheiluopistolla opiskelu on käytännönläheistä ja monipuolista.

Lapualainen Mirjami Rönnlund, 38, opiskelee Kuortaneen Urheiluopistolla toista vuotta liikuntaneuvojaksi. Kampaamoyrittäjänä työskennellyt Rönnlund joutui jättämään kampaajan työt terveydellisistä syistä ja päätti lähteä opiskelemaan uutta ammattia. Ilmoitus Kuortaneen Urheiluopiston liikunnanohjauksen perustutkinnosta tuli Rönnlundia vastaan, ja kiinnostus heräsi heti.

– Ensin ajattelin, että pitäisi olla tavoitteellinen urheilija hakeakseen. Äitini kuitenkin rohkaisi minua kokeilemaan, ja niin hain, menin pääsykokeisiin ja pääsin opiskelemaan. Ei siis tarvitse olla urheilija tai huippuliikkuja, vaan hakea voi omana itsenään, Rönnlund painottaa.

Katso kuvakarusellin kuvat!

Kolmen lapsen äitinä Rönnlund kokee, että on saanut yhdistettyä koulun ja perhearjen erittäin hyvin. Arkipäivinä on lähiopiskelua opistolla, mutta iltaisin ja viikonloppuisin jää hyvin aikaa perheelle.

– Minun lisäkseni ryhmässämme on kaksi äitiä ja yksi isä. Ryhmän nuorin opiskelija on 20-vuotias, ja minä olen vanhin. Meillä on todella tiivis porukka ja hyvä yhteishenki, Rönnlund kertoo tyytyväisenä. – Voin ehdottomasti suositella Kuortaneen Urheiluopistoa. Olen opiskeluiden aikana ylittänyt itseni niin monta kertaa ja löytänyt itsestäni aivan uusia puolia ja taitoja.

Täällä on loistavat puitteet erilaisille vapaa-ajan aktiviteeteille.

Tyytyväisiä opiskelijoita

Kuortaneen Urheiluopistolla opiskelu on käytännönläheistä, mistä Rönnlund on pitänyt. Käytännön opiskelu on ollut mieluista myös jyväskyläläiselle Henri Ruokokoskelle, 48, joka opiskelee Kuortaneen Urheiluopistolla urheiluhierojaksi.

IT-alalla yli kaksikymmentä vuotta työskennellyt Ruokokoski pohti viitisen vuotta alanvaihtoa, ja lopulta hän päätti hyvien suositusten perusteella opiskella Kuortaneen Urheiluopiston hieronnan ammattitutkinnon, joka on laajuudeltaan 150 opintopistettä. Koulutus kestää elokuusta toukokuuhun.

Aikuisopiskelijat kuntosalilla Kuortaneen Urheiluopistossa. Liikunta-ala
Kuortaneen Urheiluopistolla on paljon käytännönläheistä opiskelua.

Viikot Ruokokoski asuu Kuortaneen Urheiluopiston asuntolassa, joka sisältyy koulutuksen omavastuuhintaan, kuten myös puolihoitoruokailut. Liikuntaneuvojakoulutus puolestaan on opiskelijalle maksuton sisältäen majoituksen sekä täysihoitoruokailut.

– Täällä on loistavat puitteet erilaisille vapaa-ajan aktiviteeteille. Iltaisin urheilemme, saunomme ja vietämme yhdessä urheiluopistoelämää, Ruokokoski kertoo.

– Olen ollut tyytyväinen ja tulisin ehdottomasti uudelleen, jos pitäisi nyt uudestaan valita, hän lisää.

Urheilijoiden linja

Kuortaneen Urheiluopiston uusi 180 opintopisteen urheilija-valmentaja LPT (liikunnanohjauksen perustutkinto) linja on tarkoitettu tavoitteellisille urheilijoille ja valmentajan ammatista kiinnostuneille henkilöille.

– Koulutus räätälöidään täysin urheilijan ehdoilla, jotta tavoitteellinen urheilu olisi mahdollista opintojen aikana, Kuortaneen Urheiluopiston opettaja Jussi Immonen kertoo.

– Opiskelun lisäksi lukujärjestyksestä on varattu ajat harjoituksille, jotka järjestämme Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemian kanssa.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset