Article image
Mallisisustettuja asuntoja voi ostaa myös kalustettuina, ja näin ovat esimerkiksi tehneet asukkaat, jotka ovat muuttaneet ulkomaankomennukselta takaisin Suomeen.
Kaupallinen yhteistyö

23.10.2020
Koti ja asuminen

Mallisisustettu asunto antaa ahaa-elämyksiä

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Jenna Koivisto

Uusien kerrostalojen mallisisustettu asunto auttaa asiakasta hahmottamaan asunnon tilat sekä tunnelman paremmin.

Jotkut ihmiset pystyvät pelkän pohjapiirustuksen nähtyään hahmottamaan asunnon ja sijoittelemaan sinne omassa mielessään kalusteet. Suurin osa ihmisistä kuitenkin kaipaa enemmän. Mallisisustettu asunto auttaa ostajaa näkemään asunnon mahdollisuudet.

Uusiin YIT:n kerrostalokohteisiin mallisisustetaan sekä kalustetaan muutama asunto valmiiksi jo muutama kuukausi ennen kohteen valmistumista.

– Monelle voi olla vaikea hahmottaa, että miten asunnon saisi kalustettua. Usein asiakkaalle tulee siellä ahaa-elämyksiä, että näinhän tämän voisi laittaa, kertoo YIT:n myyntineuvottelija Jaana Dahl.

YIT:n myyntineuvottelija Jaana Dahl kertoo, että mallisisustetut asunnot valmistuvat yleensä muutama
kuukausi ennen kohteen valmistumista.

Mallisisustettuihin asuntoihin pääsee tutustumaan ennakkoon myös verkossa valokuvien sekä videoiden avulla.

– Kun asunto on mallisisustettu, niin asiakas saa ideoita ja inspiraatioita miten asunnon saisi kalustettua omilla huonekaluilla ja millainen tunnelma asunnossa on.  Se avaa silmiä, kun asunnon näkee kokonaan kalustettuna, Dahl toteaa.

Ainutlaatuinen citykoti

YIT:llä on Vaasan keskustan Teatterikortteliin valmistumassa vuoden vaihteessa Romeo-kerrostalo, jossa asuntoja on voinut ihastella paikan päällä jo syyskuulta alkaen.

Romeossa on tarjolla vielä asuntoja yksiöstä aina yli sata neliöiseen ylimmän kerroksen saunalliseen neliöön.

– Mallisisustetusta yksiöstä ja kaksiosta saa selkeän kuvan, ja ne helpottavat hahmottamaan myös muita asuntoja paremmin.

Romeota voi todellakin mainostaa citykotina, sillä Vaasan torille on kivenheitto. Tämän lähemmäksi toria tuskin hetkeen uusia kerrostaloja rakennetaan.

– Romeo kiinnostaa eniten ensiasunnon ostajia ja pariskuntia, joilla ei ole lapsia tai lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa. Asunnon sijainnin vuoksi myös yksityishenkilöt ovat sijoitusmielessä olleet kiinnostuneita kohteesta, Dahl sanoo.

Teatterikortteli on viime vuosina kokenut ison myllerryksen, kun vanhoja rakennuksia on purettu ja parkkialueen tilalle on noussut uusia taloja.

– Kun Romeo ja Vaasanpuistikko 22 valmistuvat, niin kortteli on valmis ja tilanne rauhoittuu, Dahl sanoo.

Mallisisustettu asunto auttaa asiakasta hahmottamaan asunnon mittasuhteet paljon tyhjillään olevaa asuntoa paremmin. Katso kuvakarusellin kuvat!

Postin pakettiautomaatti

Romeon viereen on aiemmin valmistunut viehättävä Julia.

– Rakennuksilla on yhteinen sisäpiha ja se viimeistellään ensi kesän sekä syksyn aikana. Siitä tulee suojaisa ja kiva autoton sisäpiha. Ensimmäisen kerroksen asuntoihin tulee myös oma pieni piha, joka rajataan viherkasvillisuudella. Siellä on kiva istuskella ja juoda vaikka aamukahvit, Dahl toteaa.

Asuntojen parvekkeet lasitetaan samalla tavalla kuin Juliassa ja yhteinen autokellari sijaitsee maan alla.

– Autokellariin tulee kaksi ajoramppia, joista toisesta ajetaan ulos ja toisesta sisään. Autokellarista pääsee suoraan hissillä omaan asuinkerrokseen kuivin jaloin säällä kuin säällä.

Yhteiskäytössä on sauna, kerhotila, kuivaushuone ja Postin pakettiautomaatti, joka on vain Romeon sekä Julian asukkaiden käytössä.

Osassa asunnoissa on oma sauna ja asuntojen värimaailma vaihtelee kerroksittain.

– Kylpyhuoneiden kaakeleiden värisävyt vaihtelevat asuntokerroksittain sekä keittiöiden tasot ovat toisissa asunnoissa tummat ja toisissa vaaleat, Dahl kertoo.

Maisemana Lakeuden Risti

Seinäjoella YIT:llä on tarjolla kaksi uutta kohdetta, jotka molemmat ovat valmistuneet tämän vuoden helmikuussa.

– Aino sijaitsee keskustassa Lakeuden puistoa vastapäätä ja osasta asunnoista näkyy Lakeuden Ristin kellotorni. Kohteesta löytyy muun muassa valokuvia, videoita sekä asuntokohtaiset 360-kuvat meidän verkkosivuiltamme, sanoo YIT:n Seinäjoen myyntineuvottelija Minna Sippola.

Joupissa, Ideaparkin ja keskustan välimaastossa, puolestaan komeilee Festivo, josta löytyy myös kaksi mallisisustettua kotia.

– Komia korttelissa on nyt kuusi kerrostaloa rakennettu ja kuusi on vielä tulossa. Lähellä opiskelupaikkoja sijaitsevassa Festivossa on asuntoja 20-69 neliöön.

YIT rakentaa myös Vaasan Klemettilään uutta kerrostaloa, jonka mallisisustetut asunnot valmistuvat alkuvuodesta. Siellä on tarjolla asuntoja 24,5 neliöisestä yksiöstä 68 neliöiseen kolmioon.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (3 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset