Article image
Rengasliike tarjoaa palvelua autoille ja autoilijoille
Kaupallinen yhteistyö

05.09.2019
Autot ja liikenne

Rengasliike Kauhajoella hemmottelee autoja

Teksti ja kuvat: Tarja Riihimäki

Rengasliikkeen palvelut tekevät autolle hyvää! Suupohjan Akku ja Rengas Oy hemmottelee autoja ja miksei autoilijaakin, sillä turvallisinta ja edullisinta on ajaa hyvillä renkailla.

Tätä hemmottelutyötä on ensi vuonna 25 vuotta tehnyt tämä Kauhajoen Lustilantiellä oleva liike, jonka yrittäjälle Raimo Kohtamäelle parasta ovat renkaat ja tietysti akutkin, joita yrityksessä renkaiden ohella myydään joka lähtöön.

– Renkaat kehittyvät koko ajan. Joka vuosi tulee jotain uutta, sanoi Kohtamäki.

Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana renkaat ovat parantuneet melkoisesti. Yksi parantava tekijä on vierivastus. Rengas pyörii auton alla kevyesti ja on samalla polttoainetaloudellinen. Renkaiden runko on parantunut tosi paljon.

Hyvät renkaat säästävät polttoainekuluissa.

Ei niin hyvää, ettei vähän huonoakin. Renkaat ovat entistä herkempiä sorateiden kiville. Kivi menee helposti renkaasta läpi.

Rengasliike on tänä päivänä myös hotelli, jonne varastoidaan niin kesä- kuin talvirenkaat. Monissa paikoissa ei ole varastointimahdollisuuksia.

Asiakkaat työn suola

Liikkeessä on pieni nurkkaus, missä voi odotella renkaiden vaihtoa. Siellä vaihdetaan myös kuulumisia. Muutoinkin Suupohjan Akussa ja Renkaassa tuntuu olevan lupsakka meininki. Kun kahdeksasta työntekijästä viisi on ollut mukana alusta lähtien, he tuntevat toisensa.

Työntekijöiltä saa myös asiantuntevaa opastusta rengasasioissa. Tiskin takana palvelee ja myy Hanna Keitaanranta, joka on miesvaltaisessa työyhteisössä naisena harvinainen. Häneltä sujuu tarvittaessa myös renkaiden vaihdot.

Pääasiassa liikkeessä hoidetaan autot ja traktorit sekä kuormaajat sekä luonnollisesti pienkalusto. Varastosta löytyy hyvin monenlaista rengasta ja vannetta. Niitä tullaan hakemaan kaueampaakin.

Suupohjan Akku ja Rengas Oy:ssä on renkaita, mistä valita.

Verkkokauppa tulossa

Verkossa myytävät renkaat ovat vähän erihintaisia kuin meillä ammattimiesten asentamina, selvitti yrittäjä.

Kun yrityksen nimessä on akku ja rengas, ne kulkevat käsi kädessä tasavahvoina. Lisäksi mukana ovat hydrauliikkatarvikkeet sekä kiilahihnat.

Nykyään hoidetaan myös raskaan kaluston renkaiden pinnoitusta, jota tehdään omien asiakkaiden lisäksi muutamalle muullekin rengasliikkeelle.

Suupohjan Akku ja Rengas Oy kuuluu First-stop-ketjuun. Se on maailman suurimman rengasvalmistajan Bridgestonen Corporation Euroopan kattava itsenäisten rengasliikkeiden muodostama yhteistyökonsepti. Ketjusta saadaan tuotteet ensimmäisinä ja pystytään kilpailemaan hinnalla. Lisäksi on koulutusta.

Nastat vai kitkat

Useat haluavat nastarenkaat, mutta kitkarenkaat ovat nekin hyvä vaihtoehto. Kohtamäki laski, että suunnnilleen 20 prosenttia menee kitkarenkaita. Ne voi vaihtaa alle jo syyskuun lopulla.
Alkusyksy on vielä kesärenkaiden vaihtoa uusiin. Kohta alkavat sateet ja myös rengasratsiat. Monet renkaat ovat aika sileitä, kun ne tulevat vaihtoon
Hinta-laatusuhteita on monenlaista, joka kukkarolle sopivia. Eurooppalaisetkin ovat ryhtyneet valmistamaan edullisia renkaita.
Kun musta jää uhkaa ja lunta sataa, alkaa rengasliikkeen kiireisin aika. Se on pian.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.2/5 - (5 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
kauhajoki renkaanvaihto renkaat

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset