Article image
Design Engineer Lotta Nyman viihtyy työssään Nordecilla.
Kaupallinen yhteistyö

22.02.2023
Työelämä ja yrittäjyys

100 uutta työntekijää ja kasvu jatkuu

Teksti: Liina Hautanen
Kuva: Nordec

Pohjoismaiden johtavalla teräsrakenteiden kokonaisratkaisujen toimittajalla Nordecilla on kova kasvuvauhti päällä. Uusia osaajia haetaan niin projektipuolelle kuin tuotantoonkin.

Kuudessa eri maassa toimiva Nordec rekrytoi uusia työntekijöitä Vaasaan, Peräseinäjoelle, Alavudelle ja Ylivieskaan. Vaasan konttorilla tarvetta on erityisesti projektiosaamisen ammattilaisille ja suunnittelijoille.

Pelkästään viime vuonna yhtiö rekrytoi 100 uutta työntekijää.

– Meille saa tulla ihan suoraan koulusta tai 20 vuoden kokemuksella. Kaikki ovat yhtä tervetulleita. Talosta löytyy tietoa, jos vain on intoa ja halukuutta oppia, Design Engineer Lotta Nyman kertoo.

Nordecin Vaasan konttorilla työskentelee tällä hetkellä 30 henkilöä, joista noin 10 suunnittelun puolella erilaisissa mitoituksen, mallintamisen ja piirustusten laadinnan tehtävissä.

Nymanin työnkuvaan kuuluu mallintamista, konepaja- ja asennuskuvien laatimista sekä koordinointia eri osapuolten kanssa.

– Meillä on hyvä työympäristö ja useimmiten hauskaa joka päivä. Työt ovat vaihtelevia ja mielenkiintoisia, haasteita ja mahdollisuuksia löytyy sopivasti, Nyman kuvailee.

Kansainvälisessä yrityksessä tiedossa on myös matkustamista.

– Meillä on pitkäaikaisia työsuhteita, hyvä meininki ja kivoja ihmisiä. Siitä kertoo ehkä sekin, että meille on haluttu usein myös palata, jos onkin välillä käyty vähän katsomassa muualla. Tällä hetkellä tuloksestamme valtaosa tulee Ruotsista, joten projektipuolen työntekijämme matkustavat paljon, Chief People & Communications Officer Taina Hasselblad sanoo.

Hitsaajia Peräseinäjoelle ja Ylivieskaan

Peräseinäjoen ja Ylivieskan tehtaille haetaan levyseppähitsaajia. Tehtaalla on useita eri rakennuskohteita valmistuksessa samanaikaisesti, joten luvassa on sekä erilaisten rakenteiden kokoonpanoa että hitsausta. Työtä tehdään kahdessa vuorossa.

– Meillä pääsee mukaan valmistamaan teräsrakenteita erilaisiin merkittäviin rakennuskohteisiin, jotka sijaitsevat Pohjoismaissa. Tehtävässä tulee osata perustaidot MAG-hitsauksesta, tarvittavat hitsausluokat suoritetaan Nordecilla, Plant Manager Tero Aho kertoo.

Työkokemus metallialalta on eduksi, mutta työtehtäviä löytyy myös vastavalmistuneille tai valmistumassa oleville. Peräseinäjoen toimipiste työllistää tällä hetkellä noin 140 henkilöä ja Ylivieska 130 henkilöä.

– Meillä on ikärakenteeltaan monipuolinen ja hyvän tiimihengen omaava ammattilaisporukka. Hakijoiltakin toivomme positiivista asennetta ja halua kehittyä omassa työssään. Meiltä löytyy hyvät ja turvalliset työolosuhteet sekä työkalut, Aho sanoo.

Yhtiöön kuuluu myös lasi-alumiinijulkisivuja ja julkisivuelementtejä valmistava tehdas Alavudella.

Kaikkiin avoinna oleviin tehtäviin on käynnissä jatkuva haku, joten paperit kannattaa laittaa sisään heti.

– Nordecilla jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa työn kehittämiseen. Omaa osaamistaan pääsee kehittämään ammattilaisten tukemana, Aho päättää.

Oletko kiinnostunut olemaan mukana Nordecin kasvun tiellä?

Nordec

Teräsrunkoja, julkisivuja ja siltarakenteita valmistava Nordec työllistää tällä hetkellä noin 650 huippuosaajaa kuudessa eri maassa. Yhtiön liikevaihto oli noin 225 miljoonaa euroa vuonna 2021.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
2.6/5 - (5 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset