Article image
Inka Herralalle on tärkeää, että yrittäjäjärjestön kautta löytyy nopeasti apua käytännön asioihin.
Kaupallinen yhteistyö

06.05.2021
Työelämä ja yrittäjyys

Parannamme yrittäjän arkea

Teksti ja kuva: Noora Mykkänen

Yrittäjien jäsenenä yrittäjän ei tarvitse kantaa kaikesta itse huolta. Saat tukea, neuvontaa ja palveluita yrityksen koko elinkaarelle, niin nosteessa kuin laskun uhatessa.

Saat ajankohtaisinta tietoa elinkeinoelämästä, lainsäädännöstä ja julkiselta sektorilta. Ajamme yrittäjän asiaa tehokkaasti eteenpäin niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti.

Yrittäjien omaa järjestöä tarvitaan, jotta yrittäjät voivat keskittyä yrittämiseen, eikä heidän tarvitse käyttää aikaa etujensa ajamiseen yrittäjä kerrallaan. Yrittäjien luottamushenkilöt ja työntekijät tekevät sen jäsenyrittäjien puolesta.

Yrittäjäjärjestön tehtävä on kertoa päättäjille, mitä uudistuksia pitää tehdä tai olla tekemättä, jotta yritykset pystyvät toimimaan mahdollisimman hyvin. Kun päätöksissä otetaan huomioon yritysten tarpeet, se on kaikkien muidenkin etu, sillä yrittäjät tarjoavat palveluita, tuotteita, työpaikkoja ja verotuloja, joita me kaikki tarvitsemme.

Innostamme yrittäjiä ja puhumme asioista, jotka koskettavat heidän arkeaan. Kerromme yrittäjyydestä rehellisesti – onnistumisista ja vaikeuksista. Järjestö on olemassa jäsentä varten, eikä jäsen järjestöä varten.

”Turvallinen olo siitä, että joku pitää meidän yrittäjien puolia”

InKauneuden yrittäjä Inka Herrala on kuulunut Yrittäjiin yrityksensä alkumetreiltä asti. Hänen mukaansa jäsenyyden parasta antia ovat Yrittäjien kautta saadut verkostot, jotka tarjoavat jokaiselle yrittäjälle mahdollisuuden tehdä bisnestä.

– Itse koen Yrittäjien jäsenyydessä suurimmaksi asiaksi verkostot, jotka olen saanut heidän kauttaan. Olen saanut ihan valtavan määrän tuttuja, uusia ystäviä ja ennen kaikkea henkistä tukea toisilta yrittäjiltä. Tämän yrittäjien oman yhteisön voimavara on nimenomaan se, että kaikki jäsenet ovat yrittäjiä, Herrala kertoo.

Lappajärveläinen Herrala avasi juuri toisen toimipisteen Seinäjoelle Ideaparkiin.

– Tosi paljon helpompi oli lähteä laajentamaan toimintaa tänne Seinäjoelle, kun oli niin paljon tuttuja ja vahvat verkostot jo valmiina, Herrala kiittelee.

Verkostojen lisäksi jäsenedut- ja palvelut ovat Herralan mielestä järkevä syy kuulua Yrittäjiin. Jäsenetujen myötä esimerkiksi vakuutuksista saa ihan rahanarvoisia etuja sekä jäsenille maksuton neuvontapuhelin puolestaan tarjoaa matalan kynnyksen apua vaikkapa laki-, vero- tai työsuhdekoukeroihin.

Meillä on ammattilaiset valvomassa yrittäjien etua ja itse saan keskittyä luottavaisin mielin työntekoon.

Inka Herrala, InKauneuden yrittäjä

– Yrittäjän kannalta se on äärimmäisen hyvä juttu, että neuvontapuhelimen kautta saa nopeasti yhteyden vaikkapa lakimieheen ja voi kysäistä apua. Ja kun apua kysyy tarpeeksi ajoissa, niin välttää sen, ettei kysymys muutu ongelmaksi, Herrala toteaa.

Tärkeä syy jäsenyydelle on Herralan mukaan myös se, että Yrittäjät pitävät yrittäjien puolta ja ajavat heidän etujaan.

– Yrittäjien jäsenmaksu on pieni hinta siitä, että meillä on ammattilaiset valvomassa yrittäjien etua ja itse saan keskittyä luottavaisin mielin työntekoon. Minulla on turvallinen olo siitä, että joku pitää ihan valtakunnan tasolla asti meidän yrittäjien puolia, Herrala päättää.

osku pienimäki

Visuaalinen tarinankerronta on Oskulle ”se juttu”

Teksti: Hippi Hovi, Kuva: Pienimaki Company Oy

Vaasalainen Osku Pienimäki aloitti omien sanojensa mukaan oman stoorinsa kirjottamisen, kun Kummelin Matti Näsä -hahmo teki 11-vuotiaaseen suuren vaikutuksen. Hän päätti spontaanisti ottaa osaa Talent Suomen esikarsintoihin ja 2009 vuoden finaalissa hän oli mukana tekemässä Nelosen katsojaennätystä. Ala kuitenkin jäi, kun intohimo hahmoon katosi.

Vuosia myöhemmin kamerasta tuli Oskulle enemmän kuin harrastus ja ensimmäisen toiminimen hän perusti vuonna 2016. Seuraava askel yrittäjätarinassa saavutetaan tulevana kesänä, kun Vaasan Silmukkatielle valmistuu uusi studio, jossa Osku keskittyy kolmen muun alan ammattilaisen kanssa mainosvideotuotantojen tekemiseen.

– Tarinoiden kuuleminen, näkeminen ja kirjoittaminen ovat aina olleet iso osa omaa itseäni. Kaupalliseen ja moderniin otteeseen kun vielä yhdistää visuaalisen tarinankerrontataidon, kokonaiskuvan hallitsemisen ja intohimoisen otteen – ollaan taiteen ääressä, Osku summaa.

Yrittäjäjärjestöstä buustia bisnekseen

Osku liittyi heti yrittäjäuransa alkutaipaleella Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien nuorten yrittäjien verkostoon, koska halusi oppia tuntemaan muita paikallisia yrittäjiä.

– Verkostoitumisen kautta olen saanut uusia asiakkaita, mutta jäsenyys on tarkoittanut lopulta myös paljon muutakin, kuten hienoja elämyksiä, laadukkaita koulutuksia ja tärkeää edunvalvontaa. Tietenkin yrittäjän täytyy muistaa myös virkistäytyä – ja siihenkin yrittäjäjärjestö kannustaa, Osku kiteyttää.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset