Article image
Tampereen Härmälänsydäntä aletaan rakentamaan keväällä 2019 ja se toteutetaan Lakean Sydänpuu-konseptilla.
Kaupallinen yhteistyö

13.03.2019
Koti ja asuminen

Puukerrostalo on ekologinen vaihtoehto asumiseen

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Lakea

Puukerrostalo on ekologinen ja sen ilmanlaatu on hyvä. Vaasassa ensimmäinen puukerrostalo nousee Melaniemeen.

Lakean ensimmäinen puukerrostalo Vaasassa nousee kuusikerroksisena Melaniemeen. Talon suunnittelee kansainvälisesti palkittu arkkitehti Marco Casagrande.

– Tämä on erittäin spesiaali kohde ja Marco ei ole tänne alueelle paljon suunnitellut. Nyt on tarjolla jotain sellaista, mitä ei ole aiemmin meidän markkinaan tarjottu, hehkuttaa Lakean asuntomyyjä Katariina Heinua.

Lakea on rakennuttanut useita puukerrostaloja ympäri Suomen. Lakean Jyväskylän puukerrostalokokonaisuus Puukuokka on palkittu arkkitehtuurin Finlandia-palkinnolla sekä Vuoden parhaat ARA-neliöt 2019 -palkinnolla.

Puukerrostalo on ekologinen ja esteettisesti kaunis vaihtoehto.

– Kun menee puukerrostalon sisälle, niin puun aistii ja tunnelma on tosi lämmin sekä kiva. Ilmanlaatu puukerrostalossa on tosi hyvä, kun materiaali on niin hengittävä. Puutaloissa akustiikka on myös erittäin miellyttävä, Heinua sanoo.

Lakea on rakennuttanut useita puukerrostaloja ympäri Suomen muun muassa Jyväskylään Puukuokan ja Seinäjoelle Pruukinrantaan Tuohen.

Lakean Sydänpuu-konseptin perusideana on, että talo on muutoin puurakenteinen, mutta märkätilat ovat betonia. Betoniset märkätila-moduulit asennetaan taloon ensin, ja näiden moduulien ympärille asennetaan puuelementit. Innovaatio parantaa rakentamisturvallisuutta ja tekee rakentamisesta tasalaatuista sääoloista huolimatta.

Melaniemen puukerrostalo sijaitsee luonnon helmassa, mutta kuitenkin lähellä palveluja ja työpaikkoja. Vaasan keskustaan ajaa kymmenessä minuutissa, Runsorin työpaikat ovat lähellä ja ABB:n alue ihan vieressä.

Huutoniemen palvelut, koulut sekä päiväkodit löytyvät lähietäisyydeltä, joten asunnot sopivat niin perheille, pariskunnille kuin sijoittajillekin.

– Sijainti on loistava ja ympäristö luonnon keskellä, joten puukerrostalo istuu siihen tontille hyvin. Ikkunoista näkyy metsäinen maisema ja kaupunki piirtyy hieman kauempana, Heinua maalailee.

Taloon tulee monipuolinen asuntojakauma ja kohteen ennakkomarkkinointi alkaa keväällä 2019.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
ekologisuus kerrostalo puukerrostalo vaasa

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset