Article image
Kaupallinen yhteistyö

13.04.2019
Koti ja asuminen

Sisustusneuvoja auttaa materiaalien valinnassa

Teksti ja kuvat: Harri Puhakainen ja RTV

Sisustusmateriaalit ja eri tuotteiden valikoimat ovat lisääntyneet huimasti kahdessakymmenessä vuodessa. Valinnan vaikeuden iskiessä auttaa sisustusasioihin perehtynyt myyjä.

– Kun itse aloitin alalla vuonna 1998, niin pesuhuoneen laattavalikoimaa oli käytännössä vain kahta eri kokoa ja muutamaa värivaihtoehtoa. Nyt eri sisustusmateriaaleja on niin paljon, että on vaikea pysyä kaikesta edes selvillä, Seinäjoen RTV:n sisustusmyyjä Maarit Takamäki muistelee.

Valinnan runsaus ja myös verkko-ostospaikkojen luomat uudet ostosmahdollisuudet saavat monet ihmiset suorastaan pyörryksiin.

Uutuutena kylpyhuoneen altaissa suomalainen puukomposiitti materiaali sekä upeat värivaihtoehdot.
Uutuutena kylpyhuoneen altaissa suomalainen puukomposiitti materiaali sekä upeat värivaihtoehdot.

– Joillekin sopii hankkia tarvitsemiaan tavaroita monesta eri paikoista. Toiset taas haluavat, että heillä on asioihin perehtynyt ihminen palvelemassa valinnan teossa, RTV:n Pohjanmaan myymälöissä toimiva sisustussuunnittelija Meri Rapo kertoo ihmisten ostoskäyttäytymisestä.

– Yhdessä paikassa asioidessa ei tarvitse kiertää ja käyttää siihen aikaa sekä ei tarvitse aina aloittaa uudestaan kertomalla sisustushankkeestaan ja ajatuksistaan.

Pelkästään lattioiden pinnoituksessa on viime vuosina tullut uusina materiaaleina vinyylikorkki, vinyylilankku ja hydrokorkki.

Kahdenlaisia asiakkaita

Sisustusneuvoja tarvitsevat asiakkaat voisi jakaa karkeasti kahteen eri ryhmään.

– Nuoret rakentajat tekevät joko ensimmäistä ostettua asuntoaan tai omakotitaloa. Nuorilla ei välttämättä ole varaa satsata rahaa niin paljon, mutta he uskaltavat tehdä rohkeammin valintoja ja tekevät paljon itse. Vanhemmat rakentajat ja sisustajat puolestaan haluavat laatua ja pidempiaikaisia ratkaisuja, Rapo ja Takamäki pohtivat.

RTV on panostanut asiakaspalvelussaan sisustussuunnitteluun, jossa ilmaisesta neuvontakäynnistä lähdetään liikkeelle ja jatketaan tarvittaessa maksulliseen palveluun.

– Meillä on Blueprint -ohjelma, johon voidaan sijoittaa kolmiulotteiseen kuvaan eri sisustusmateriaaleja. Siitä sitten näkee miltä materiaali omassa kohteessa näyttää, Rapo valottaa.

Aikaa säästyi

Kolmen hengen perheen uutta pesu- ja saunatilaa remontoinut Ulla Laalo on päässyt koko lopputalven nauttimaan uusista sisustusratkaisujaan.

– Lähdimme remontoimaan vuonna 1993 rakennetun talon tiloja. Ajanpuutteen ja valtavan materiaalivalikoiman vuoksi päätimme kokeilla sisustussuunnittelijan apua.

Laalo on todella tyytyväinen ratkaisuun, paitsi ajan ja hermojen säästämisen vuoksi, mutta myös Meri Rapon ehdottamien materiaalien käytännöllisyyden takia.

– En ehkä itse olisi ensisijaisesti valinnut Merin valitsemaa laattaa, mutta se osoittautuikin toimivaksi erityisesti sen vuoksi, että kalkkiveden tahrat ei näy laatan pinnalla.

RTV:n sisustussuunnittelija Meri Rapo ja  sisustusmyyjä Maarit Takamäki esittelevät tapettimallistoja.
RTV:n sisustussuunnittelija Meri Rapo ja sisustusmyyjä Maarit Takamäki esittelevät tapettimallistoja.

Laalo saunoo käytännössä joka päivä, joten pesutilat suunniteltiin kovaan käyttöön.

– Jos vertaan kuinka paljon olisin käyttänyt aikaa kosteassa tilassa käytettävien eri materiaalin etsimiseen ja valinta, niin nyt selvisimme nopeasti ja helposti.

Rapo kävi kerran tutustumassa ja kuvaamassa kohteen. Sen jälkeen pidettiin yksi tapaaminen ehdotuksen läpikäymiseksi ja lopulliseen, toteutettuun versioon tehtiin yksi pieni muutos.

– Rakentajamme sitten hakivat kaikki materiaalit RTV:ltä ja tekivät meille toiveidemme mukaiset sauna- ja pesutilat.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (1 vote)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
laatat sisustaminen sisustusneuvoja sisutusmateriaalit

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset