Article image
Sandra Holmäng tiesi heti, että haluaa keittiöönsä pähkinäpuiset kaapit. Keittiökaapistot on hankittu Noblessalta.
15.03.2024
Koti ja asuminen

Tervetuloa kylään: Someyrittäjän skandinaavinen sisustus ihastuttaa

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Matti Hautalahti

Vaasan keskustassa sijaitseva kerrostaloasunto on koti Sandra Holmängille ja hänen puolisolleen Jona Nylundille. Tyylikkäästi remontoidussa kodissa vallitsee rauhallinen tunnelma.

Vaasalaisen Sandra Holmängin kotiin astuessa avautuu harmoninen näkymä, jota kehystävät kalanruotokuvioinen tammiparketti ja pähkinäpuiset kaapistot.

Skandinaavinen sisustus
Lämmin tammiparketti ja tumma pähkinäpuu ovat toimiva yhdistelmä ja tekevät sisustuksesta ryhdikkään.

Sama teema jatkuu peremmälle astuttaessa. Sataneliöisen kerrostaloasunnon keittiö on sijoitettu sulavasti eteisen jatkoksi, ja keittiökaapistoihin on valikoitunut sama kaunis pähkinänsävy kuin eteisen kaappeihin. Keittiön kruunaa massiivinen saareke, johon on sijoitettu liesitaso ja pesuallas. Saarekkeen yllä riippuu pyöreä liesituuletin.

─ Kun ostimme asunnon, keittiön tilalla oli kylpyhuone ja keittiö oli nykyisen kylpyhuoneen paikalla. Halusin kodista avaran, joten päätimme muuttaa pohjaratkaisua avoimemmaksi ja siirtää keittiön tähän, Holmäng kertoo.

Skandinaavinen sisustus
Kodin sisustuksen viimeistelevät tarkkaan harkitut yksityiskohdat.

Nyt eteinen, keittiö, olohuone ja ruokailutila ovat kaikki yhtä avaraa tilaa. Ruokailutilaan on rakennettu näyttävä vitriinihylly samasta tummanruskeasta puusta, jota on käytetty muuallakin kodissa, mikä tekee asunnosta yhtenäisen.

Skandinaavinen sisustus
Ellokselta hankittu kattovalaisin kruunaa ruokailutilan kutsuvan tunnelman.

– Tykkään järjestää illanviettoja isommallekin porukalle, kun kaikki mahtuvat samaan tilaan. Se olikin yksi syy, miksi halusin avoimen pohjaratkaisun.

Skandinaavinen sisustus ripauksella romantiikkaa

Ostettuaan asunnon vuonna 2020 Holmäng ja hänen puolisonsa Jona Nylund päättivät remontoida sen lattiasta kattoon.

Läpitalon kolmio
Läpitalon kolmiossa valoa tulvii sisään ympäri vuorokauden.

– Minulla oli heti selkeä visio, millaisen haluan asunnosta. Olemme tehneet kaiken itse sähkö- ja putkitöitä lukuun ottamatta. Minä suunnittelin ja Jona toteutti.

Ensimmäisenä remontissa valmistui Holmängin ja Nylundin makuuhuone. Toisesta huoneesta tehtiin toimisto, joka on samalla myös vaatehuone.

Vaatehuone
Yhdistetty toimisto ja vaatehuone on Sandran työn kannalta olennainen paikka kodissa.

Kylpyhuoneeseen on tulossa vielä toinen avohylly, ja joitain listoja puuttuu sieltä täältä, mutta muuten remontti alkaa olla valmis. Vaikka asunto täytyi remontoida täysin, Holmäng näki siinä heti potentiaalia. Hän kertoo ihastuneensa heti asunnon valoisuuteen.

– Nyt kotimme on meidän tyylinen. Pidän erityisesti keittiöstä ja koko asunnon rauhallisesta tunnelmasta.

Skandinaavinen sisustus
Uskoisitko, että kuvassa on kylpyhuone? Holmäng on sisustanut kylpyhuoneensa verhoilla ja pienillä yksityiskohdilla.

Minulla oli heti selkeä visio, millaisen haluan asunnosta.

Skandinaavinen sisustus
Sandran yksi lempiesineistä kodissa on olohuoneen vaalea nojatuoli. Olohuoneen trendikkäät seinälistat Sandra on tehnyt itse.

Holmäng kuvailee sisustustyyliään skandinaaviseksi ja hieman romanttiseksi. Kodissa näkyy pieniä yksityiskohtia, jotka on mietitty tarkasti.

– Olen hankkinut huonekaluja ja sisustusesineitä muun muassa Ellokselta. Joitain sisustusjuttuja olen ostanut myös kirppareilta ja vintage-kaupoista.

Makuuhuoneen tuoli ja yöpöytä ovat Holmängin itse toteuttamia projekteja.

Sisällöntuottajan ihannekoti

Holmäng tekee työkseen sisällöntuotantoa, yritysyhteistöitä ja UGC-sisältöä. Lisäksi hän on toinen stailausyrityksen omistajista.

─ Olen tehnyt vaikuttajana töitä kokopäiväisesti noin kuusi vuotta. Olin 15-vuotias, kun aloitin bloggaamisen. Kun Instagram perustettiin, aloin tehdä sinne sisältöä. Aika nopeasti tuntui siltä, että tämä on minun juttuni, Holmäng kertoo.

Skandinaavinen sisustus
Sisällöntuottajan kodissa hyvä valaistus ja kaunis sisustus ovat eduksi.

Sisällöntuottajan työhön kuuluu luonnollisesti video- ja valokuvaaminen, joten ympäristön on oltava viimeistelty ja harkittu. Holmängin remontoitu koti tarjoaa siis ihanteellisen ympäristön myös hänen työskentelylleen.

Holmängin ja Nylundin koti sijaitsee aivan Vaasan keskustassa. Alun perin he suunnittelivat myyvänsä remontoidun asunnon kahden vuoden sisällä, mutta nyt he ovat asuneet siellä jo neljä vuotta, eivätkä ole suunnittelemassa muuttoa.

─ Käyn töideni puolesta myös aika paljon Helsingissä, joten tässä on helppo asua, kun juna-asema on niin lähellä. Koen, että saan Helsingissä tarpeeksi isomman kaupungin tuntua. Sitten on aina kiva tulla takaisin Vaasaan, kun täällä on niin rauhallista.

Sandra Holmäng

Kenen kotona?

Asukkaat: Sandra Holmäng ja Jona Nylund.

Koti: Sataneliöinen kerrostalokolmio 1974 valmistuneessa talossa Vaasan keskustassa.

Lempihuonekalu: Olohuoneen vaalea nojatuoli.

Lempipaikka kotona: Keittiö.

Mitä kotonasi ei koskaan nähtäisi: Raitatapettia tai levottomia värejä.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.3/5 - (19 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset