Article image
Superhahmo-kilpailun finaaliviisikko, Anne-Mari Lönnmark Vimpelistä, Ossi Talvitie Alavudelta, Lauri Ketonen (musikaalin Arne), kisan voittaja Jaakko Tuomela Laihialta, Toni Lahti Ilmajoelta ja Matti Maijala Ylistarosta pääsivöt viime perjantaina nauttimaan yhdessä Niin kuin taivaassa -musikaalista. Esityksen päätteeksi finalisit pääsivät vielä tapaamaan kilpailua inspiroinutta kyläkaupan Arnea musikaalin kulisseissa.
31.10.2023
Tapahtumat ja matkailu

Laihialainen Jaakko Tuomela valittiin Superhahmoksi

Teksti ja kuvat: Jaakko Jokela

Pointin ja Seinäjoen kaupunginteatterin Superhahmo-äänestyksen voittaja julkistettiin perjantaina Niin kuin taivaassa -musikaalin yhteydessä. Eniten ääniä sai laihialainen Jaakko Tuomela. Yli 1400 äänestä Jaakon saalis oli 440 ääntä.

Nuorisoseuratyön lisäksi entinen pesäpalloilija on tehnyt arvokasta työtä sotaveteraanien hyväksi ja laskenut yli 80 havuseppelettä veteraanien haudoille.

Tässä vielä ilmoittajan kuvaus Jaakosta:

”Jaakko on tehnyt pitkän vapaaehtoisuran Laihian Ylipään nuorisoseuran sihteerinä ja monitoimimiehenä. Hän on mukana niin talkoissa kuin näytelmäpiirissä. Jaakko on aina valmis auttamaan ja heittäytyy täysillä yhteisen hyvän vuoksi. Leikkaa seuran nurmikot ja juontaa lasten trullikisat, ottaa aikaa lasten urheilukisoissa ja paistaa makkarat perinteisessä hiihtotapahtumassa. Heti tuli Jaska mieleen, kun Superhahmoa haetaan.”

Onnittelut Jaakko sekä muut neljä upeaa finalistia! 

Katso videolta Jaakon tunnelmat palkinnon luovuttamisen jälkeen:

superhahmo palkinto
Superhahmo-palkinto tehtiin I-Printillä. Kuva: Matti Hautalahti.
Etualalla Niin kuin taivaassa -näyttelijät Lauri Ketonen ja Aki Saarela. Kuva: Jukka Kontkanen, teksti: Seinäjoen kaupunginteatteri.

Syksyn menestysmusikaali esittelee pienen paikkakunnan yhteisöllisyyttä ja persoonia

Seinäjoen kaupunginteatterin syksyn menestysmusikaali Niin kuin taivaassa on täynnä elämäniloa sekä musiikin ja yhteisöllisyyden voimaa. Pienellä paikkakunnalla puhalletaan yhteen hiileen, erilaisista persoonista ja elämän lähtökohdista riippumatta.

Yksi lämminhenkisen musikaalin keskeisistä hahmoista on kyläkaupan Arne, joka tuntee kaikki ja järjestää kaiken – ruokakasseista huussin ikkunoihin. Arnella on myös näppinsä pelissä siinä, että paikallinen kirkkokuoro saa johtajakseen maailmankuulun kapellimestarin. Arne jää yleisölle varmasti mieleen, kaikkine inhimillisine piirteineen.

Esitys kertoo pienestä kyläyhteisöstä, jonka elämä muuttuu, kun maailmalla uraa tehnyt kapellimestari palaa lapsuutensa maisemiin. Suurien tunteiden musikaali käsittelee isoja teemoja tavallisten ihmisten näkökulmasta. Euroviisunikkari Fredrik Kempen säveltämä riemukas ja sielukas musiikki sulattaa yleisön sydämet tässä Pohjoismaisessa menestysmusikaalissa.

Päärooleja tähdittävät musikaaliammattilaiset Peter Nyberg ja Natalil Lintala, ja musikaalin näyttämöllä nähdään yhteensä 42 esiintyjää! Eli 20 näyttelijän lisäksi kulloinkin kaksi lapsinäyttelijää, 10 Sorja- ja Jussit-kuorojen laulajaa sekä 12-henkinen orkesteri, jota esityksissä johtaa Aleksi Laukkonen. Musikaalin ohjaa Tuomas Parkkinen, vastaavana kapellimestarina toimii Eeva Kontu, ja koreografina Jukka Haapalainen.

Niin kuin taivaassa Seinäjoen kaupunginteatterissa 16.9.2023–27.4.2024.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.2/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset