Article image
Uudet Tangokuninkaalliset kruunataan Seinäjoella lauantaina 8. heinäkuuta. Kruunusta mittelevät 10 upeaa finalistia.
29.06.2023
Tapahtumat ja matkailu

Tangofinalistit unelmoivat kruunusta

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Katja Tamminen

Vuoden 2023 Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailu huipentuu finaaliin lauantaina 8. heinäkuuta, jolloin uudet tangokuninkaalliset saavat painaa kruunun päähänsä. Tangokuningas ja -kuningatar valitaan näiden upeiden finalistien joukosta.

  1. Mikä on vahvuutesi tangolaulajana ja miten erotut muista?
  2. Mitä tangokuninkaallisuus merkitsisi sinulle?
  3. Miten valmistaudut laulukilpailun finaaliin?
Tangofinalistit, Katja Felin

Katja Felin, 32, Järvenpää

1. Ehdottomasti monipuolisuus. Olen keikkaillut vuosia ja laulanut monenlaisia genrejä. Olen löytänyt oman ääneni ja käytän sitä aina rohkeasti. Uskallan tehdä asioita isosti ja nautin olla läsnä. Rakastan ihmisten kohtaamista lavan ulkopuolellakin, ja minua on varmasti helppo lähestyä. 

2. Se olisi suuri askel kohti unelmaani. Se, että saisin kiertää ympäri Suomea, kohdata erilaisia ihmisiä ja kertoa tarinoita musiikin kautta, merkitsisi minulle kaikkea.

3. Kovalla harjoittelulla. Minulle tärkeää on löytää oma tulkintani kaikkiin kappaleisiin ja kääntelenkin biisit aina todella ylösalaisin. Myös kärsien kovista vaatekriiseistä ja muista elämääni kuuluvista suurista tunteista.

Tangofinalistit, Kullervo Kauppi

Kullervo Kauppi, 32, Säkylä

1. Vahvuuteni on ehdottomasti tulkinnassa. Minulle on tärkeää saada laulujen tarinat esiin. Lisäksi minulla on laulussani tunnistettava ”oma” sävy ja sointi sekä laaja ääniala, jonka vahvuus korostuu tangoissa.

2. Olisi hienoa päästä vuorostani välittämään tangojen sanomaa ja tunnelmaa, tutustumaan uusiin ihmisiin ja paikkoihin kauniissa kotimaassamme ja totta kai välittää muutakin musiikin ilosanomaa.

3. Laulamalla niin tangoja kuin muutakin musiikkia. Toki pitää muistaa rauhoittua ja ottaa omaa aikaa ennen hektistä, mutta niin kauan odottamaani Tangoviikkoa.

Tangofinalistit, Katja Karisukki

Katja Karisukki, 48, Ypäjä

1. Pitkän kokemuksen tuoma läsnäolo ja tarinankerronta siivittää tänä päivänä omaa tapaani tulkita tangoa. Tekstin takaa löytyy tunne ja tunteen takaa tarina. Tämän tarinan haluan tuoda parhaalla mahdollisella tavalla kuultavaksi. Olen oman tieni kuningatar ja käsikirjoittaja, mihin haluan muitakin rohkaista. Haluan jättää kädenjälkeni suomalaisen esittävän taiteen kenttään.

2. Tangokuninkaallisuus avaa mahdollisuuden avata uusia ovia viihteen kentällä. Lisääntyneiden esiintymistilanteiden lisäksi se mahdollistaa myös aseman vaikuttaa laajemmin tanssilava- sekä tanssimusiikkikulttuuriin. Kehittää, kehittyä ja olla mukana luomassa uutta.

3. Finaaliin valmistaudun tosissani. Arvostan suuresti tuomariston valintaa ja tulen tekemään parhaani. Ajattelen kilpailusta laajemmin. Laulumatkani on alkanut jo kauan sitten ja tulee jatkumaan kauas tulevaisuuteen. Artistius on henkilökuva, ei pelkkä hyvä laulusuoritus.

Tangofinalistit, Jesse Laatikainen

Jesse Laatikainen, 25, Tampere

1. Vahvuutenani on vahva keskittyminen ja omanlainen eläytyminen musiikkiin ja laulamiseen.

2.  –

 3. Valmistaudun finaaliin harjoittelemalla finaalikappalettani karaokelaitteiden kanssa, tutustumalla sen tekstiin ja etsimällä juuri itselleni oikeaa tulkintatapaa.

Tangofinalistit, Miia Laitinen

Miia Laitinen, 29, Oulu/Hailuoto

1. Eläytymiskyky, laaja musiikkiosaaminen, sävykäs ääni ja tanssiharrastus. Kun esiinnyn, minusta tulee laulun henkilö tai tunteva kertoja. Samaistun niin dramaattisiin kuin romanttisiin tarinoihin. Olen opiskellut sekä klassista, popia, jazzia että lattaria. Tangossa saan yhdistää näiden tyylien hienouksia: lyyrisyyttä, rytmikkyyttä, sävykkyyttä ja ilmaisuvoimaa. Tangon ja muiden tanssien harrastajana musiikki myös väreilee kehostani. 

2. Tangokuningattarena pääsisin toimimaan ammatissani ja luomaan uraa laulajana huomattavasti enemmän. Koska rakastan tanssia itsekin, olisi erityisen antoisaa tanssittaa ihmisiä kaikkialla Suomessa. Tango on minulle todellinen kutsumus ja haluan tangoartistiksi. 

3. Laulan paljon myös muita sävelmiä kuin kisatangoja, tanssin paljon ja opettelen kertomaan itsestäni ytimekkäästi. Muissa kisavaiheissa olin haastatteluissa täysi haaveilija. 

Tangofinalistit, Niilo Rantala

Niilo Rantala, 27, Tampere

1. Finalistien joukosta löytyy useita mahtavia persoonallisuuksia ja edukseen erottuvia laulajia. Omiin vahvuuksiini kuuluu musiikillinen monipuolisuus. Olen laulanut viime vuosina monenlaista musiikkia aina tangoista liedeihin ja laulelmamusiikista kupletteihin. Olennaista on tekstilähtöisyys. Olen tehnyt elämäni varrella teatteria sekä säveltänyt runoutta, joten tekstien sisäistäminen on minulle erittäin tärkeää. Se kuultaa läpi tulkinnasta: vaikka kaikkea laulamaansa ei olisi kokenut, täytyy tangon tarina tuntea ja elää. 

2. Se olisi suuri kunnia. Mikäli minut kuninkaaksi kruunattaisiin, kokisin arvokkaaksi velvollisuudekseni kantaa kruunua parhaani mukaan yleisöä palvellen.

3. Harjoittelemalla ahkerasti ja lepäämällä välillä. Kaikelle on paikkansa ja aikansa auringon alla. Laulamisen lisäksi on syytä välillä keskittyä dinosaurusleikkeihin 3-vuotiaan poikani kanssa sekä pysähtyä nauttimaan kesäisestä Suomesta, hyvästä kirjasta ja mukavasta seurasta.

Tangofinalistit, Rosa Narmala

Rosa Narmala, 35, Raisio

1. Tango saa minut syttymään ja on intohimoni. Minulla on vahva tulkintakyky ja persoonallinen erottuva ääni, joka sopii erityisesti tangoon. Vahvuuksiani ovat myös aitous, herkkyys ja innovatiivisuus.

2. Pitkäaikaisen unelmani toteutumista ja mahdollisuutta päästä tekemään työtä, jota rakastan.

3. Pitämällä hyvää huolta äänestäni, kropastani ja mielestäni. Kovaa treeniä lauluopettajan valmennuksella ja täydellistä uppoutumista kisakappaleiden sisälle.

Pasi Flodström

Pasi Flodström, 27, Harjavalta

1. Vahvuuteni tangolaulajana on monipuolisuus. Olen työskennellyt musiikin parissa aina muskarisedästä oopperaan. Uskon, että toisin uutta väkeä tango- ja tanssimusiikin pariin. Erotun muista matalalla, tummalla ja taipuisalla äänellä. Olen ahkera, iloinen ja helposti lähestyttävä laulaja, jolle on tärkeää ihmisten kohtaaminen ja musiikista yhdessä nauttiminen.

2. Tangokuninkaallisuus merkitsisi minulle suuren unelman täyttymistä. Haaveeni tanssilavakeikkailusta taitavien muusikoiden kanssa toteutuisi. Pääsisin tutustumaan tanssikansaan, saisin toteuttaa intohimoani ja oppia paljon uutta. Kantaisin kruunua hymyssä suin kuulijoiden, tanssijoiden sekä tango- ja iskelmämusiikin kunniaksi.

3. Valmistaudun Tangokilpailun finaaliin tangohuumasta nauttien ja ahkerasti laulaen. Häitä soitellen ja tansseissa käyden. Läheisten kanssa grillaillen ja koiran kanssa lenkkeillen. Auringossa makoillen ja jäätelöä herkutellen.

Charlotta Saari

Charlotta Saari, 22, Lapua

1. Vahvuuteni tangolaulajana ovat tulkinta, valovoimaisuus ja vahva persoonallinen ääni, joka taipuu hyvin tangoon. Erotun muista monipuolisuudella, avoimella persoonalla, energisyydelläni ja nuorella raikkaudella. 

2. Tangokuninkaallisuus merkitsisi minulle kauan tavoittelemaani unelmatyötä musiikin ja ihmisten parissa. Tanssilavakulttuurin ylläpitäminen on minulle sydämen asia, ja tangokuninkaallisena pääsisin osaltani vaikuttamaan siihen. 

3. Valmistaudun Tangolaulukilpailun finaaliin tietenkin kilpailukappaleitani ahkerasti harjoitellen, mahdollista tanssilavoille sopivaa ohjelmistoa suunnitellen ja sopivia mekkoja tangomatkalle etsien.

Ville-Markus Vesterinen

Ville-Markus Vesterinen, 22, Uusikaupunki

1. Haluan tuoda Tangoperheeseen uudenlaista kipinää, väriä ja tähteyttä, sillä vanhatkin perinteet tarvitsevat säväyksen uutta. Moderni ja persoonallinen ote kilpailuun tuo Tangokansalle aidon ja herkän tulkinnan lisäksi vilpittömän ja aidon nuoren miehen. Aidot tunteet syttyvät kontaktista yleisön kanssa ja vilpitön olemus esiintymisen tuomasta onnellisuudesta. Haluan olla uusi kasvo upeaan Tangoperheeseen ja tehdä töitä kirkkaimman tähden eteen.

2. Minulle tangokuninkaallisuus on kunnioitettava saavutus. Se ei olisi pelkästään voiton tuomia mahdollisuuksia, vaan oman itsensä voittamista, onnellisuutta ja arvostusta ennen kaikkea itseäni ja muita kohtaan. Voitto tekisi unelmistani totta ja veisi laulajanuraani eteenpäin.

3. Valmistaudun finaaliin niin sanotusti päivä kerrallaan. Treenaan biisejä, kun siltä tuntuu. Rentoudun mökillä, kun taas siltä tuntuu. Liika stressaaminen ja asioista murehtiminen eivät sovi tyyliini. Mitä onnellisempi olen finaalissa, sitä paremmat on mahdollisuudet voittoon.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.8/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset