Article image
Kaupallinen yhteistyö

13.04.2019
Koti ja asuminen

Uusia asuntoja valmistuu kasvavalle Seinäjoelle

Teksti ja kuva: Jussi Mustikkamaa
Havainnekuvat: Rakennus Haavisto Oy

Uudet asunnot Seinäjoella herättävät kiinnostusta. Varsinkin perhekoon asunnoilla on kova kysyntä. Rakennus Haavisto Oy rakennuttaa uusia kohteita kasvavaan maakuntakeskukseen.

Yrittäjät Petri ja Jere Haavisto rakennuttavat uudiskohteita Seinäjoen suuntaan. Tällä hetkellä valmistumassa on Kärkeen rivitalon ja luhtitalon kokonaisuus. Hyllykalliolle on nousussa uusi kiinteistömuotoinen paritalo.

Kärkeen valmistuu Bährintie kahteen yhteensä kuudentoista asunnon kohde. Ennakkoon on loppuunmyyty kaikki kaksiot ja jäljellä on enää yksi neliö rivitalosta ja kaksi kolmiota luhtitalosta.

– Kärjessä on tarkoitus olla valmista kesäkuun ensimmäinen päivä, jolloin on muuttopäivä asukkailla, Jere Haavisto kertoo.

Hyllykallion Lylyntielle omalle tontille valmistuva tyylikäs paritalo on sekin muuttovalmis kesän aikana.

– Kaksi yhden kerroksen asuntoa, kummassakin 100,5 neliötä, Hyllykallion hyvien palveluiden, liikuntamahdollisuuksien ja koulun ääressä, Petri Haavisto kuvailee kohdetta.

Paritalon asunnoissa on avarasti korotettu sisäkatto olohuoneen sekä keittiön kohdalla, ja asuntoihin tulee myös isot, lasitetut terassit.

Havainnekuva luhtitalosta
Bährinkadulle Kärkeen nousee kokonaisuus, jossa on rivitalo ja luhtitalo. Luhtitaloon tulee ulkohissi, joka tuo taloon esteetöntä kulkemista.

Hissillinen luhtitalo

Bährintien luhtitalo on siitä poikkeuksellinen kahden kerroksen luhtitalo, että sinne tulee käyttöön ulkohissi, jolla pääsee kulkemaan esteettömästi rakennuksen toiseen kerrokseen.

– Olemme suunnittelussa halunneet panostaa siihen, että luhtitalossa on käytännöllisiä ja toimivia asuntoja, Jere Haavisto sanoo.

Rakennus Haavisto haluaa rakennuttaa kohteistaan laadukkaita ja edustavia asuntoja, jotka kiinnostavat ostajia.

– Pyrimme välttämään asunnoissa hukkaneliöitä. Kaappitilaa pitää olla paljon, ja kaapit pitää upottaa omaan loveensa, Petri Haavisto sanoo.

Suunnittelussa lähdetään liikkeelle myös avarien pesutilojen ja riittävän kokoisten kodinhoitotilojen suunnittelusta. Kohteissa on myös kiinteä led-valaistus, joten muuta valaistusta ei välttämättä asunnoissa ole tarvetta käyttää.

– Suunnittelu lähtee liikkeelle siitä, että asunnon pitää olla toimiva. Ihan kuin itselle suunnittelisimme, Petri Haavisto lisää.

Petri ja Jere Haavisto asuvat itsekin oman yrityksensä rakennuttamissa kodeissa.

Rakennus Haavisto Oy ostaa tontit, suunnittelee kohteet, rakennuttaa ja tekee tarvittavat lupapaperityöt. Asiakas ostaa kohteen siis avaimet käteen-periaattella. Omaa on myös asuntomyynti.

Omaa myyntiä

Haavistokodit.fi on nettiosoite, josta löytyy Rakennus Haavisto Oy:n rakennuttamat myyntikohteet.
Haluamme näin kasvattaa oman myynnin osuutta, Jere Haavisto kertoo.
Asuntoja ostetaan omaan asumiseen, mutta uusia asuntoja ostavat myös sijoittajat.
Kärkeen valmistuvat asunnot ovat potentiaalisia sijoituskohteita, suhteessa vaikka keskustan kerrostalokohteisiin, Petri Haavisto sanoo.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
rakentaminen Seinäjoki uusi asunto

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset