Article image
Liikuntakeskus Wasa Up:in team building -tehtävärata on suosittu ohjelmanumero ryhmille ja yhteisöille.
Kaupallinen yhteistyö

06.10.2022
Työelämä ja yrittäjyys

Ryhmä tiivistyy jännittävien haasteiden edessä

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Jenna Koivisto

Wasa Up on liikuntakeskus, jonka seinien sisäpuolella tapahtuu jännittäviä asioita. Kiipeilyyn ja esteratajuoksuun erikoistunut yritys haastaa hauskalla tavalla niin yksilöt kuin työyhteisöt ja ryhmät.

Liikuntakeskus Wasa Up tietää syksyn olevan kiireistä aikaa yritykselle. Erilaisten ryhmien varaukset täyttävät kalenteria tiivistä tahtia. Työyhteisöille räätälöidyt ohjelmat ovat kysyttyjä, sillä työhyvinvoinnin vahvistaminen kuuluu lähes jokaisen yrityksen syksyn tai kevään ohjelmaan. Vuoden loppua kohden kasvaa myös pikkujoulujen kysyntä. Wasa Up:sta niille tarjoutuu erilaisen ainutlaatuista ohjelmaa.

Kolmen hengen ryhmä pohtii Wasa Up tehtäväradalla saatua rastia
Tehtävien ratkaiseminen ei ole ensi sijassa fyysistä, vaan kysyy ryhmiltä monia taitoja, kuten kuuntelua, havainnointia ja luovaa ongelmanratkaisua.

– Etätyön lisääntyminen vahvistaa tarvetta kasvokkaiselle näkemiselle. Yhteisöjen väki on saattanut levitä laajalle alueelle. Paikalle, jossa voi tiimiytyä, on kysyntää, tietää Wasa Up:in markkinoinnista vastaava Maria Sumuvuori.

Tähän Wasa Up tarjoaa mainion keinon. Liikuntakeskuksen suosituin ohjelmapaketti ryhmille on team building -rata. Kyse on tehtävistä, joita yhteisön jäsenet ratkovat yhdessä aivonystyröitä hieromalla ja erilaisia keinoja keksimällä. Ryhmän jäsenillä on omat vahvuutensa eteen tulleiden haasteiden ratkaisussa.

Kaksi ryhmän jäsentä suorittavat tehtäväradan tehtävää köysiseinässä ja tangossa roikkuen Wasa Up kiipeilysalissa
Vaikutteita radan luonteeseen on saatu brittiläisestä televisioformaatti Taskmasterista (suomeksi Suurmestari) ja yhdysvaltalaisesta tositelevisiosarja The Amazing Racesta.

– Ryhmä laittaa itsensä likoon hauskalla tavalla. Pohditaan, kokeillaan ja nauretaan. Onnistutaan yhdessä, Wasa Up:in toimitusjohtaja Johannes Sumuvuori kuvailee.  

Mallia tehtävärallista ja pakopeleistä

Radan tehtävät ovat Johanneksen ja yrityksen osakkaana toimivan Andeas Närvän käsialaa. Vaikutteita radan luonteeseen on saatu brittiläisestä televisioformaatti Taskmasterista (suomeksi Suurmestari) ja yhdysvaltalaisesta tositelevisiosarja The Amazing Racesta. Myös pelimaailmoista ja pakopeleistä on poimittu elementtejä radalle.

Yksi ryhmän jäsen tavoittelee kädellään ylhäällä renkaassa roikkuvaa palikkaa Wasa Up kiipeilymaailmassa
Myös pelimaailmoista ja pakopeleistä on poimittu elementtejä radalle.

Vaikka liikuntakeskus itsessään tarjoaa puitteet fyysiseen harrastamiseen, tarjoaa ryhmähenkeä kohottava rata yhteisöille monipuolista pulmanratkaisua.

– Fyysinen suorittaminen ei ole tässä se tärkein. Läpäisy vaatii kuuntelua, viestintää, tuen antamista tovereille ja kykyä tehdä luovia ratkaisuja – eli perustaitoja, joita tarvitaan myös elämässä ja työelämässä, Johannes esittelee.

Wasa Up on antanut tehtävän ryhmälle, johon kaksi ryhmän jäsentä miettii ratkaisua ja katsovat ylöspäin kiipeilyseinän vieressä
Pulmia ja pohdintaa.

Wasa Up tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja

Yrityksille suunnattuja ohjelmapaketteja on kuulunut Wasa Up:in tarjontaan siitä lähtien, kun yritys perustettiin syksyllä 2019. Team building -ohjelma kehiteltiin mukaan tarjontaan koronakevään 2020 aikana. Versiota siitä on aika ajoin päivitetty. Seuraava päivitys rastitarjontaan on luvassa seuraavana keväänä.

– Kaikenlaisille työporukoille löytyy vaihtoehtoja rasteiksi ja muuksikin ohjelmaksi. Radan lisäksi suosittuja yritystuotteitamme ovat kokeilupaketit, joissa kokeillaan 1–3 eri lajia, kuten kiipeilyä, joogaa ja esteratajuoksua, Johannes kertoo.

Yksi ryhmän jäsen on valmiina kiipeämään valjaisiin pukeutuneena Wasa Up kiipeilyseinän vieressä
Liikuntakeskus Wasa Up:in seinien sisäpuolella tapahtuu jännittäviä asioita.

Tilaa ja tarjoiluja isoillekin ryhmille

Wasa Up:in saliin mahtuu 60 henkeä kerrallaan, mutta porrastus mahdollistaa ohjelman myös isommille joukoille. Minimissään rasteille vaaditaan kolmen hengen tiimi. Tarjoiluja, kuten pikkupurtavaa, lounasta tai jouluglögit, saadaan järjestettyä paikalle liikuntakeskuksen yhteistyökumppaneiden avulla.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset