Article image
Lasten yhteisesiintyminen vanhemmille ja ympäröivälle yhteiskunnalle Seinäjoen kaupungin alakoulujen KiTeNet-vanhempainillassa 22. syyskuuta 2022. KiTeNet tarkoittaa ”Kiusaamisesta Terveeseen Nettikäytökseen".
09.02.2023
Tapahtumat ja matkailu

Hyväntekeväisyyttä musiikin kautta

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Seinäjoen Leijonat

Seinäjoen Leijonat järjestävät Turvaa lapsen elämä -hyväntekeväisyyskonsertin Lakeuden Ristissä sunnuntaina 12. helmikuuta. Hyväntekeväisyyden kohteena ovat syöpälapset ja -perheet.

Lakeuden Ristissä tehdään sunnuntaina hyvää nauttimalla elävästä musiikista. Turvaa lapsen elämä -hyväntekeväisyyskonsertti päästään vihdoin järjestämään koronan aiheuttamien peruuntumisten jälkeen.

Seinäjoen Leijonien viestintävastaava Juha Koivisto kertoo, että konsertti on Seinäjoen oman alueen Leijonien suurin ponnistus tänä vuonna.

– Konsertin merkitys on poikkeuksellisen suuri. Saliin mahtuu paljon isoja sydämiä sekä hyvää tahtoa ja mieltä.

Pääesiintyjänä konsertissa nähdään itsekin syövän kärsinyt ja torjunut Arja Koriseva. Hän esittää rakkaimpia virsiä ja muita sävelmiä Seinäjoen kaupunginorkesterin säestämänä. Lisäksi konsertissa saadaan nauttia Armit-tyttökuoron sulosoinnuista Pirjo Kotkaniemen johdolla.

Erityisopettaja, Lion (Leijona) Johanna Arho-Forsblom.

Seinäjoen Leijonat hyvän asialla

Seinäjoen Leijonat koostuvat Seinäjoen alueella toimivista kahdeksasta Lions-klubista. Klubien 200 jäsentä päättivät yhdistää voimansa reilu kaksi vuotta sitten ja panostaa yhteisiin hyväntekeväisyyshankkeisiin.

Lions-aatteen toi Suomeen seinäjokelainen Arne Ritari vuonna 1950, jolloin myös Suomen ensimmäinen Lions-klubi, LC Helsinki perustettiin.

Kansainvälinen Lions Club International on perustettu yli 100 vuotta sitten, vuonna 1917. Lions-järjestö on maailman suurin vapaaehtoinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö.

Suomessa Lions-jäseniä on noin 18 tuhatta ja klubeja yli 800. Maailmanlaajuisesti klubeja on yli 48 tuhatta, joissa jäseniä on yhteensä noin 1,4 miljoonaa.

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Avun kohteena pienimmät ja heikoimmat

Kansainvälinen Lions-järjestö otti lasten syövän yhdeksi painopistealueekseen. Kampanjassa ovat mukana myös kaikki Suomen Lions-klubit.

– Kampanjan valtakunnallinen tavoite on kerätä 100 tuhatta euroa, josta konserttimme osuus vielä puuttuu, Koivisto lisää.

Konsertin tuotoista 60 prosenttia ohjataan Lasten Kummien kautta lastensyöpien tutkimukseen ja hoidon kehitykseen TAYSille.

Loput 40 prosenttia ohjataan Seinäjoen klubien kautta alueen Syöpäyhdistyksen perhetukiyhdistys Eppulit ry:lle sekä lasten ja nuorten hyvinvointiin.

– Oma alueemme (F-piiri) esitti klubeillensa heti kaudella 2018–2019, että syöpälapsipotilaat ovat tärkeän taloudellisen, toiminnallisen ja henkisen tuen kohteina.

Tavoite syöpälapsien auttamisesta toteutuu vihdoin sunnuntain hyväntekeväisyyskonsertin myötä.

– Toivomme ja odotamme seinäjokelaisten ja ympäristön ihmisten hyvää tahtoa ja runsasta osallistumista sunnuntain konserttiimme. Tehdään yhdessä hyvää!

Seinäjoen kaupungin hyvinvointipäällikkö Henna Rantasaari.

Turvaa lapsen elämä -hyväntekeväisyyskonsertti

Missä: Lakeuden Risti, Koulukatu 24, Seinäjoki

Milloin: sunnuntaina 12. helmikuuta kello 18.00

Liput: Lippuja saa etukäteen Seinäjoen Leijonilta ja Lippu.fi -sivustolta. Ennen konserttia lippuja saa Lakeuden Ristin aulan lipunmyynnistä. Lipun hinta on 30 euroa.

Järjestäjä: Seinäjoen Leijonat

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (7 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset