Article image
Vaasan joulunavaustapahtumassa on myynnissä monenlaisia kauniita käsitöitä. Kuva: Mikael Matikainen.
17.11.2022
Tapahtumat ja matkailu

Joulutunnelmaa etsimässä – katso lista joulutapahtumista

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Tapahtumajärjestäjät

Joululaulut soivat, glögi höyryää ja jouluvalot tuikkivat. Joulutunnelmaa ja joulunodotuksen iloa voi lähteä etsimään alueen joulutapahtumista.

Vaasa

Vaasan Joulunavaus 19.–20.11., Vaasa
Tänä vuonna Vaasan torin täyttää joulutunnelmalla kaksipäiväinen joulunavaus. Luvassa on elävää musiikkia, höyryävää glögiä ja joulunodotuksen iloa. Joulunavauksen yhteydessä järjestetään kaksipäiväiset Vaasan Joulumarkkinat. Lauantaina klo 11 esiintyvät Onkilahden yhtenäiskoulun Tiernapojat. Sunnuntaina elävästä musiikista saadaan nauttia Siru Airistolan esittämänä klo 11, 13 ja 15. Perheen pienimmät pääsevät nauttimaan ilmaisesta hevoskarusellista. Joulunavauksessa vierailevat Aava Kertun Kotitilan eläimet sekä Finnbyn tallin ponit.
Linkki tapahtumasivuille

Vaasan joulunavaustapahtuma. Kuva: Mikael Matikainen.

Vaasan Joulumarkkinat 19.–20.11. la klo 10–18 ja su klo 10–16, Vaasa
Vaasan perinteiset Joulumarkkinat Vaasan kauppatorilla. Lähde hakemaan joulutunnelmaa kojujen jouluherkuista, lahjaideoista ja elämyksistä! Joulumarkkinat ovat osa Vaasan kaksipäiväistä joulunavausta.
Linkki tapahtumasivuille

Vaasan joulunavaustapahtuma. Kuva: Mikael Matikainen.

Vaasan Kissatalon Joulumyyjäiset 27.11. klo 11–16, Vaasa
Aloita joulunodotus kissamaisissa tunnelmissa! Vaasan Kissatalo järjestää jokavuotiset joulumyyjäiset Palosaaren Järjestötalolla. Myynnissä muun muassa herkullista liha- ja lohikeittoa, vohveleita, arpoja, kalentereita ja muita ihania myyntituotteita.

Vaasan Kissatalon joulumyyjäisten tuotto menee kissojen hyväksi.

Julfiilis 3.–11.12., Vaasa
Vaasan kasarmilla järjestetään vuosittainen Julfiilis-tapahtuma, jonka tunnelma on suoraan kuin joulun ihmemaasta. Ohjelmassa on päivittäin paikallisten kuorojen ja muusikoiden esityksiä, käsityöpajoja ja nukketeatteria. Tapahtumassa pääsee ihailemaan myös maatilan eläimiä sekä nauttimaan kuumasta glögistä ja herkullisesta ruuasta. Käsityömarkkinoilta voi ostaa joululahjoiksi paikallisten taiteilijoiden ja suunnittelijoiden laatutuotteita. Julfiiliksessä viihtyy koko perhe!
Linkki tapahtumasivuille

Katso kuvat Vaasan kasarmilla järjestettävästä Julfiilis-tapahtumasta!
Gerby Uf joulumarkkinat

Gerby NS Joulumyyjäiset 20.11. klo 11–15, Vaasa
Joulumyyjäiset Gerbyn nuorisoseuralla. Lähde tekemään löytöjä kirpputoripöydiltä ja nauttimaan joulun tunnelmasta kahvilan herkkujen kera!
Linkki tapahtumasivuille

Naisten joulumessut Vaasa
Naisten joulumessut järjestetään itsenäisyyspäivänä 6.12.

Naisten joulumessut 6.12. klo 10–15, Vaasa
Vasa Svenska Kvinnoklubb järjestää suositut Naisten joulumessut itsenäisyyspäivänä Vaasan ammattioppilaitos Vamian Hansa Campuksella. Messuilla on myynnissä aitoja kädentaidon tuotteita ja lähituotettuja herkkuja. Kahvilassa on tarjolla riisipuuroa ja joulutorttuja kahvin tai teen kera. Varaathan kahvilan herkkuja varten käteistä mukaan.
Linkki tapahtumasivuille

Seinäjoki

Seinäjoen Joulunavaus 19.11. klo 13–18, Seinäjoki
Seinäjoen Joulunavaus järjestetään tänä vuonna Keskustorin uudella toripaviljongilla. Luvassa muun muassa live-musiikkia, joulupukin vierailua, kaupungin joulutervehdys ja paljon muuta joulutunnelmaa kohottavaa ohjelmaa. Joulunavauksen kruunaa pääesiintyjä Jesse Kaikuranta.
Linkki tapahtumasivuille

Kalevan Navetassa järjestetään Muu-joulu lauantaina 26.11. Kuvat: Katariina Vestergård.

Muu-joulu 26.11. klo 10–16, Seinäjoki
Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Muu-joulu tapahtuma, josta olisi tarkoitus tulla jatkuva perinne. Muu-joulussa on luvassa jouluista ohjelmaa, kädentaitajien jouluiset myyjäiset, kädentaitotyöpajoja, talomuusikoiden esityksiä, näyttelyopastuksia ja paljon muuta. Äärellä kuppi + kattila pystyttää tapahtuman ajaksi glögibaarin.
Linkki tapahtumasivuille

muu-joulu
Kuva: Katariina Vestergård.

Piirin Joulunavaus 27.11. klo 13–18, Seinäjoki
Piirin joulunavaus ja joulurauhanjulistus Piirin alueella. Tapahtumassa voi muun muassa tehdä löytöjä myyjäisissä, seikkailla tonttupolulla, syödä maittavaa lounasta ja nauttia Jonna Pirttijoen haitarikonsertista. Tapahtuma päättyy koko perheen perinteiseen lyhtykulkueeseen, joka alkaa Seuralasta ja päättyy Piirin kirkolle kirkonkellojen soidessa. Lähde virittäytymään joulutunnelmaan!
Linkki tapahtumasivuille

Maa- ja kotitalousnaisten Jouluiset Maalaismarkkinat järjestetään Seinäjoella Torikeskuksessa 3.-4.12.

Jouluiset Maalaismarkkinat 3.–4.12 la klo 10–16 ja su klo 11–16, Seinäjoki
Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät Jouluiset Maalaismarkkinat Seinäjoen tunnelmallisessa Torikeskuksessa. Myyntipöydät levittyvät katutasoon, 2. kerrokseen ja pihalle. Myynnissä on muun muassa käsitöitä, leivonnaisia, säilykkeitä, hunajaa ja juustoa. Lapsia markkinoilla viihdyttää askartelupiste, jossa pienet kädet pääsevät taiteilemaan.
Linkki tapahtumasivuille

Seinäjoen Areenan Joulumarkkinat 10.–11.12., Seinäjoki
Seinäjoen Areenan koko perheen Joulumarkkinoilla pääset virittäytymään aitoon markkinatunnelmaan. Markkinat tuovat yhteen alkutuottajat, käsityöläiset ja erikoistuotteiden myyjät. Tarjolla on mielenkiintoisia tuotteita, ja veden kielelle saavat maakuntien maukkaat ruokaherkut. Suun makeaksi saa myös makeiskauppiaiden kojuilla ja lettukahveilla. Onhan tarjolla myös perinteistä grillimakkaraa.
Linkki tapahtumasivuille

Ilmajoki

Ilmajoen joulunavaus 25.11. Klo 18 Ilmajoen torilla
Linkki tapahtumasivuille

Joulumyyjäiset Munakan nuorisoseuralla su 4.12. klo 11-14
Myynnissä mm. käsitöitä, leivonnaisia ja koruja. Kahvila ja arpajaiset. Myös joulupukki on luvannut saapua tapahtumaan. Lahjatoiveet voi jättää pukin postilaatikkoon.
Linkki tapahtumasivuille

Isokyrö

Isonkyrön perinteinen joulunavaus 25.11. klo 18-20
Isonkyrön perinteinen joulunavaus järjestetään tänä vuonna Ratin pihapiirissä.
Linkki tapahtumasivuille

Mustasaari

Stundarsin joulumarkkinat 27.11 klo 11-15
Stundarsin hillopossuja, kahvia/teetä/mehua, sekä makkaraa. Kahvila Cirkas ja kauppa avoinna, tarjolla mm. glögiä ja kaakaota, sekä keittobuffet ravintola Hemmerillä.VisitVaasa ja Stundars tarjoavat ilmaisen bussikuljetuksen markkinoille ja takaisin Vaasaan! Bussi lähtee klo 10.30, 11.30 ja 12.30 Vaasan kaupungintalolta. Bussi palaa takaisin Vaasaan klo 12, 13 ja 14 Sulvalta, Sulvan keskustan pysäkiltä, Sulvantie 2013.
Linkki tapahtumasivuille

Joulunhämyistä patikointia 18.12. klo 16–18, Mustasaari
Joulunhämyistä patikointia Sommarön linnakkeella Södra Vallgrundissa. Polku on 1,6 kilometriä pitkä, ja sen varrella on tunnelmallisia ulkotulia. Taukopaikoilla on tarjolla lämmintä mehua ja grillimakkaraa. Paikalla on suloisia Aava Kertun Kotitilan eläimiä, ja tapahtumassa vierailee myös joulupukki. Södra Vallgrundin kyläyhdistys ja nuorisoseura paistavat munkkeja myyntiin vartiotuvalla.
Linkki tapahtumasivuille

Lapua

Vanhan Paukun Joulunavausmessut 19.–20.11., Lapua
Lapuan Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa järjestetään perinteiset koko perheen joulunavausmessut. Joulutunnelmaa on tarjolla niin sisä- kuin ulkotiloissa. Myyjiä messuille saapuu läheltä ja kaukaa. Lähde tekemään jouluisia ostoksia, hakemaan inspiraatiota joulukoristeluihin ja iloitsemaan joulunodotuksesta!
Linkki tapahtumasivuille

Vieralimme viime vuonna Vanhan Paukun joulumarkkinoilla. Katso jutusta, millaista tunnelmallisilla markkinoilla oli.

Kurikka

Jurvan Joulunavaus 25.11. klo 17–20, Jurva (Kurikka)
Jurvan Yrittäjät ry järjestää perinteisen Joulunavauksen Hotelli Jurvan pihalla. Myyntikojut avautuvat klo 17 ja illan ohjelma alkaa klo 18. Joulunavauksessa vierailee joulupukki ja lapsille on järjestetty ohjelmaa. Yrittäjät tarjoavat kävijöille kuumaa glögiä.
Linkki tapahtumasivuille

Kuva Kurikan joulunavaustapahtumasta.

Jalasjärven Joulunavaus 26.11. klo 15–17, Jalasjärvi (Kurikka)
Jalasjärven Kirkonkylän kehittämiskööri järjestää Joulunavauksen Lamminjärven ranta-alueella. Joulunavauksessa pääsee kiertelemään myyntikojulta toiselle ja ihailemaan hevoskulkuetta. Lapsille on järjestetty ohjelmaa, ja paikalla on tietenkin kaikkien rakastama joulupukki.
Linkki tapahtumasivuille

Kurikan Joulunavaus 26.11. klo 14–17, Kurikka
Kurikan Kauppiasforumin ja Kurikan Yrittäjien järjestämässä Joulunavauksessa ohjelmaa riittää koko perheelle. Ohjelmassa muun muassa talutusratsastusta ja poniajelua. Kurikan kaupunki tarjoaa herkullista riisipuuroa kanelisokerin kera. Joulunavauksessa pääsee myös tapaamaan joulupukin.
Linkki tapahtumasivuille

Kuva Kurikan joulunavaustapahtumasta.

Kauhava

Ylihärmän joulutori
Ylihärmän joulukadunavaustapahtuma ja joulutori järjestetään perjantaina 25.11.

Ylihärmän joulunavaus ja joulutori perjantaina 25.11.
Ylihärmän Yrittäjät kutsuvat kaikki joulukadunavaukseen perjantaina 25.11. Päivän aikana kylänraitin varrella olevissa liikkeissä ja kaupoissa on tarjoilua, tarjouksia ja arvontoja.

Katso tunnelmakuvia Ylihärmän joulutorilta. Kuvat: Liina Hautanen.

Ylihärmän joulunavaus huipentuu klo 15 aukevaan joulutoriin. Torilla jaetaan perinteinen Yrittäjien tarjoama joulupuuro sekä glögiä. Myös Ylihärmän Joulu -lehteä jaetaan joulutorilla. Joulutorille on ilmoittautunut mukava määrä myyjiä ja myyntipöydiltä tulee löytymään niin joulukoristeita, leivonnaisia kuin korituotteittakin. Joulutori myyntipöytineen jatkuu iltaan niin pitkään kuin ihmisiä on liikkeellä ja myyjät tarkenee. Mukaan on kutsuttu myös ukrainalaisia, jotka tuovat omia tuotteitaan myyntiin torille.

Linkki tapahtumasivuille

Kauhavan joulunavaus
Kauhavan joulunavaustapahtuma järjestetään lauantaina 26.11.

Kauhavan Joulunavaus 26.11. klo 10–13, Kauhava
Kauhavan Yrittäjät järjestävät joulunavaustapahtuman Kauhavan torilla. Lähde nauttimaan jouluisista torimyyjäisistä! Lämmikkeeksi on tarjolla joulupuuroa ja glögiä. Tapahtumassa vierailee joulupukki.
Linkki tapahtumasivuille

Kortesjärven Joulunavaus 2.12. klo 18–00, Kortesjärvi
Kortesjärven Yrittäjien järjestämä joulunavaustapahtuma Kortesjärven torilla. Täällä voit aloittaa joulunodotuksen ihaillen joulukuusimetsään syttyviä valoja, syöden maukasta joulupuuroa ja siemaillen kuumaa glögiä. Joulunavauksessa pääset tapaamaan joulupukin.

RoadHouse PowerParkin jouluiset käsityömarkkinat järjestetään tänä vuonna lauantaina 3.12.

Jouluiset käsityömarkkinat 3.12. klo 11–15, Alahärmä
Tunnelmalliset Jouluiset käsityömarkkinat Powerparkin RoadHouse-kauppakeskuksessa. Markkinoilla on ihania käsityöläiskojuja, joista voit tehdä upeita löytöjä joululahjapaketteihin ja hankkia suussa sulavia herkkuja joulupöytään. Nälän yllättäessä voit nauttia Powerparkin leipomo Voilán maukkaista jouluherkuista ja Boulevard Bistron herkullisesta lounaasta. Markkinoiden ajan paikalla on kaikkien rakastama joulupukki. Lapsille iloa riittää myös piparien koristelusta.
Linkki tapahtumasivuille

Iisakin Joulumarkkinat Kauhavalla
Iisakin Joulumarkkinat Kauhavalla

Iisakin Joulumarkkinat 8.12. klo 17–20, Kauhava
Iisakki Järvenpään puukkotehtaan järjestämät joulumarkkinat puukkotehtaan pihassa. Markkinoilla yhteistyössä Käsityökaupunki Kauhava. Myyjiksi markkinoille saapuu erityisesti kauhavalaisia kädentaitajia: käsityöyrityksiä ja -harrastajia. Ohjelmassa on muun muassa poniratsastusta ja huikea tulishow.
Linkki tapahtumasivuille

Iisakin Joulumarkkinat Kauhavalla
IIsakin joulumarkkinat Kauhavalla Iisakki-Järvenpään puukkotehtaan pihapiirissä.

Veteli

Talonpojan Navetan joulumarkkinat 9.–10.12. pe klo 17–20 ja la klo 10–14, Veteli
Talonpojan Navetta järjestää kaksipäiväiset Joulumarkkinat vanhan maatilan tunnelmallisessa ympäristössä. Markkinoilla myynnissä muun muassa jouluisia käsitöitä, leivonnaisia ja ovikransseja. Emäntäkoulun puutarhalla voi käydä ostamassa upeita joulukukkia. Navettakahvilassa on tarjolla lämmintä juotavaa ja syötävää.
Linkki tapahtumasivuille

Talonpojan Navetan joulumarkkinat
Talonpojan Navetan joulumarkkinat järjestetään 9.–10.12. Vetelissä.

Vöyri

Norrvallan joulumarkkinat 26.11. klo 11–15, Vöyri
Norrvallan joulumarkkinat järjestetään Vöyrin urheiluhallissa. Lähde hakemaan inspiraatiota ja ideoita joululahjoihin ja nauttimaan joulumarkkinoiden ihanasta tunnelmasta!
Linkki tapahtumasivuille

Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Pietarsaari

Joulu Etelänummella 10.12. klo 10–15, Pietarsaari
Joulu Etelänummella -tapahtumasta on tullut vuosittainen perinne, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2000. Lähde kiertelemään tunnelmallisten lyhtyjen loisteessa pitkin Etelänummea, kurkkaa korttelin sisäpihoihin tai tutustu museo Malmin talon rakennuksiin! Museon Joulutupa ja vuoden 1950 maalaiskauppa vievät kävijänsä menneisiin aikoihin. Kahvilassa on tarjolla herkkuja, ja Liljan sisäpihalta löydät vieriviereen pystytetyt markkinakojut. Myynnissä on erilaisia käsitöitä, design-tuotteita ja järjestäjä After Eightin omia joulutuotteita.
Linkki tapahtumasivuille

Rosenlundin joulumarkkinat 15.12. klo 16-20, Pietarsaari

Uusikaarlepyy

Munsalan joulumarkkinat 10.12. klo 12–16, Uusikaarlepyy
Munsalan joulumarkkinoilla on myynnissä muun muassa käsitöitä, leivonnaisia ja kosmetiikkaa. Kahvilasta voi ostaa riisipuuroa, voileipiä ja kahvia. Markkinoilla pääset näkemään myös joulupukin.
Linkki tapahtumasivuille

Maalahti

Bygdegårdenin Joulunavaus ja Joulumarkkinat 26.11. klo 11–15, Maalahti
Maalahden nuorisoseura järjestää perinteiset joulunavajaiset ja joulumarkkinat Bygdegårdenilla. Tarjolla on riisipuuroa, ja mantelin löytäneelle on luvassa palkintona jouluinen herkkukori. Ohjelmassa on poniratsastusta yhteistyössä Maalahden hevosyhdistyksen kanssa. Tapahtumassa myös glögitarjoilua ja tunnelmallinen joulukatu.
Linkki tapahtumasivuille

Kristiinankaupunki

Merikaupungin joulukodit 3.12. klo 12–18, Kristiinankaupunki
Lähde hakemaan satumaista joulutunnelmaa Merikaupungin joulukodit -tapahtumasta! Pääset tutustumaan historiallisen keskusta-alueen puutalokorttelin koteihin, niiden joulusisustukseen ja jouluperinteisiin. Kodeissa voi olla tarjolla omia myytäviä tuotteita ja kulttuuritarjontaa. Tapahtuma tutustuttaa kävijänsä merenkulkukaupungin kulttuuriperintöön ja siihen, miten se on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Tarjolla on historian havinaa, ja joulutunnelman tarttuminen on taattua.
Linkki tapahtumasivuille

Kokkola

Koko Perheen Joulumyyjäiset 26.11. klo 9–15, Kokkola
Perinteiset Koko Perheen Joulumyyjäiset Kokkolan Työväentalolla. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 17. kerran. Joulumyyjäiset tarjoavat erittäin laajan ja kattavan valikoiman koko maakunnan pienyrittäjien ja yhdistysten tuotevalikoimista. Myynnissä on muun muassa piparkakkumuotteja, lammastilan taljatuotteita ja joulukoristeita. Strömsöstä tuttu Owe Salmela on myyjäisissä mukana.
Linkki tapahtumasivuille

Tullipakkahuoneen joulumessut
Tunnelmalliset Joulumessut idyllisessä miljöössä Kokkolan Tullipakkahuoneella.

Tullipakkahuoneen Joulumessut 3.–4.12. klo 10–16, Kokkola
Tunnelmalliset Joulumessut idyllisessä miljöössä Kokkolan Tullipakkahuoneella. Messuille saapuu noin 50 myyjää eri puolilta Suomea. Myynnissä on muun muassa sisustustuotteita, käsitöitä, lastenvaatteita, keramiikkaa sekä ihania jouluherkkuja. Lauantaina ohjelmassa on Risto-poron rapsuttelua ja joulupukin vierailua. Sunnuntaina on mahdollista päästä poni- ja hevosajelulle Aino-ponilla ja Bertta-hevosella. Messuilla on koko viikonlopun riisipuurolounas.
Linkki tapahtumasivuille

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.8/5 - (5 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset