Article image
Seinäjoen seurakunnan Ruokapankin ruoka-avun koordinaattori Jaana Lähdesmäki ja diakoniajohtaja Otto Savolainen iloitsevat ihmisten halusta auttaa. Ruokapankin joulukeräyksen tuotolla voidaan vuosittain tuoda joulu noin 800 seinäjokelaisen perheen pöytään. kuva Sarah Senf.
Kaupallinen yhteistyö

12.11.2021
Koti ja asuminen

Joulun ihme jokaiseen pöytään

Osallistumalla Ruokapankin joulukeräykseen autat tuomaan joulun lähelle. Keräyksen tuotto kohdistetaan lyhentämättömänä Seinäjoen seurakunnan alueella asuville, apua tarvitseville perheille.

Seinäjoen seurakunnan perinteinen Ruokapankin joulukeräys on taas käynnistynyt. Keräyksen tuotolla annetaan jouluna ruoka-apua Seinäjoen alueella asuville perheille.

– Viime jouluna teimme ennätyksellisen keräystuloksen, 55 000 euroa. Tällä summalla pystyimme jouluna auttamaan lähes 800 taloutta. Lisäksi 530 lasta sai lahjakortin, kertoo ruoka-avun koordinaattori Jaana Lähdesmäki ja kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia.

Ruokapankin joulukeräyksen tuotto kertyy muun muassa yksityisiltä lahjoittajilta, yrityksiltä ja yhdistyksiltä.

– Yhteistyö on toimintamme elinehto. Kiitämme myös tuottajia elintarvikelahjoituksista, joita saamme sekä jouluna että koko vuoden aikana.

Voit auttaa myös tekemällä

Ruokapankin joulukeräyksen tuotto kohdistetaan aina lyhentämättömänä Seinäjoen seurakunnan alueella asuville, apua tarvitseville perheille.

– Jokainen lahjoitus on tärkeä. Jo muutamalla kymmenellä eurolla pystymme hankkimaan joulupöytään kinkun, joululaatikot ja -salaatin, kuvailee Lähdesmäki.

Mikäli lahjoituksen haluaa tehdä tuotteiden muodossa, voi asiasta olla suoraan yhteydessä ruoka-avun koordinaattoriin. Auttaa voi myös tekemällä.

– Ruokapankin toiminta pyörii pitkälti vapaaehtoisvoimin. Apukäsiä tarvitaan erityisesti ruokakassien jakoon aina tiistaisin ja torstaisin.

Ruokapankilla jo 25. toimintavuosi

Seinäjoen seurakunnan Ruokapankki on perustettu vuonna 1996 ja se on 25 toimintavuotensa aikana auttanut jo tuhansia seinäjokelaisia perheitä.

– Kun 1990-luvun lama kosketti koko yhteiskuntaa, koottiin erityinen nälkätyöryhmä, jonka työskentelyn seurauksena useisiin seurakuntiin syntyi ruokapankkeja auttamaan vaikeuksiin joutuneita ihmisiä, kertoo diakoniajohtaja Otto Savolainen.

Savolaisen mukaan Ruokapankkia tarvitaan, koska yhteiskunnassa on rakenteellisia ongelmia, joiden seurauksena useilla ihmisillä on vaikeuksia perustoimeentulon kanssa.

– Moni on joutunut vaikeuksiin työttömyyden johdosta. Asumiskustannukset ovat nousseet ja äkilliset elämäntilanteiden muutokset kuten vaikea sairastuminen tai avioero voivat romahduttaa perheen talouden.

Kun tekee toiselle pienenkin hyvän teon, poikii teko hyvää oloa ja mieltä myös tekijälle.

Kuka tahansa voi tarvita apua

Korona-aika on lisännyt Ruokapankin avun tarvitsijoiden määrää merkittävästi.

– Pandemian myötä toteutetut uudistukset osoittautuivat niin toimiviksi, että teimme niistä uuden käytännön. Jokaiselle avun saajalle varataan nyt oma asiointiaika ja tuotteiden valinnanmahdollisuuksia on lisätty, kertoo Otto Savolainen.

Savolainen painottaa, että ruokapankkitoiminta on yhteiseen hyvän ketjuun liittymistä: kun tekee toiselle pienenkin hyvän teon, antaa aikaansa tai lahjoittaa omastaan, poikii teko hyvää oloa ja mieltä myös tekijälle.

– On hyvä ja tärkeä muistaa, että tietyissä elämäntilanteissa ja -olosuhteissa kuka tahansa voi löytää itsensä avun ja tuen tarvitsijan paikalta. Sama matkalla olemisen mysteeri yhdistää meitä ihmisiä riippumatta siitä, ketä tai missä olemme ja minne matkaamme, pohdiskelee Savolainen.

Ruokapankki

Osallistu Ruokapankin joulukeräykseen

MOBIILIMAKSU | Lataa MobilePay-sovellus älypuhelimesi sovelluskaupasta, AppStoresta tai GooglePlaysta. Lahjoita avaamalla MobilePay, syötä summa ja keräyksen 5-numeroinen lyhytnumero: 63650 (Ruokapankkikeräys Seinäjoen seurakunta). Hyväksy lahjoitus pyyhkäisemällä.

TILISIIRTO | Tilinumero: FI13 5419 0110 000936 (EPOP). Saajaksi: Seinäjoen Seurakunta/Ruokapankki. Viestiksi: ”Lahjoitus Ruokapankille”.

Keräyslupa RA/2021/586. Myönnetty aloituspäivä 6.5.2021.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (3 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset