Article image
Kaupallinen yhteistyö

02.06.2022
Tapahtumat ja matkailu

Kauppoja kuin tähtiä taivaalla

Teksti: Hannele Norja
Kuvat: Jenna Koivisto

Pikkukaloista pastellikyniin ja pokkareista bambitrikoisiin. Onko Seinäjoen tarjonnassa vain avaruus rajana?

Seinäjoelle saavutaan kaupantekoon parinsadan kilometrin säteeltä. Ostospäivästä voi tehdä koko perheen yhteisen lomapäivän, tai vaikka kokonaisen lomamatkan.

Erikoisuuksia ei perheen yhteisistä ostospaikoista puutu. Seinäjoki on kokoaan reippaasti merkittävämpi kauppakaupunki – niin määrällisesti kuin laadullisesti.

Sarjismesta Seinäjoki

Sarjismesta

Monenmoista kesälukemista riittää kaikille! Sarjakuvien lisäksi Sarjismestassa on tarjolla kirjoja, pokkareita, vanhoja aikakauslehtiä sekä nuortenkirjoja ja -lehtiä. Vaakamestarinkadulla ei tarvitse pysäköinnistä huolehtia. Vastapäätä olevalla pesäpallokentän parkkipaikalla on liikkeen aukioloaikoina aina tilaa.

Verkossa olevat Sarjismestan tuotteet löytyvät huutonetin sivuilta.

www.sarjismesta.fi

Mainelakeus

Mainelakeus

Pienimmille oravabodyt, isommille pandapaidat tai pesukarhulegginssit. Monista vaatemalliston kankaista riittää äidillekin vaihtoehtoja. Valinnanvaraa Hanna-Maria Mainelakeuden tuotteissa takuulla riittää.

Kaarretien myymälän valikoimista löytyvät tekstiilien lisäksi niin kortit, julisteet kuin maalaukset aina vihkoihin, kalentereihin ja kauniskuosisiin tiskirätteihin asti.

Kaikki tuotteensa Mainelakeus suunnittelee ja piirtää itse. Omien elämänkokemustensa lisäksi hänen inspiraatiotaan pitävät yllä kaksi pientä lasta ja luonto.

Kaarretien myymälän lisäksi tuotteita lähtee maailmalle verkkokaupan kautta.

www.mainelakeus.com

Suomen Taidetarvikeliike

Suomen Taidetarvike

Kun luovuuden into alkaa puskea pintaan, löytyy apu Vapaudentieltä. Tarjolla olevien tarvikkeiden lista on pitkä: askartelu- ja taidetarpeita, kalligrafiatuotteita, posliinia, lasityö- ja lahjatuotteita sekä nuket ja nukkepaketit. Glitterkynät ja askartelupaketit houkuttavat lapsia.

Oma maahantuonti takaa sen, että valikoimista löytyy monia erikoisuuksia sineteistä ja sinettilakoista alkaen. Verkkokauppa toimii ja liikkeen lahjakortti ilahduttaa aina.

Aiemmin Posliiniportaana tunnettu Suomen Taidetarvike muutti vuonna 2017 Vapaudentielle. Tänä vuonna vietetään liikkeen 40-vuotisjuhlia.

www.suomentaidetarvike.fi

Pompshop Seinäjoki

Pompshop

Omat mieltymykset ja tarpeet synnyttivät Pompshopin. Torikeskuksessa olevan myymälän tuotevalikoima on lisääntynyt reilun 10 vuoden aikana, samoin ovat liiketilat suurentuneet.

Pompshopissa koko perhe tulee puetettua samalla kertaa. Yrittäjien suosima ilmaus ”rennon siisti” kuvastaa liikkeen tuotevalikoimaa. Periaate on, että ostosreissun on hyvä olla mukava ja helppo, vaikka shoppailusta ei niin välittäisikään.

Ympäri Suomen olevia asiakkaita palvellaan verkkokaupassa.

www.pompshop.fi

Fishtank Seinäjoki

Fishtank-akvaariomaailma

Kuin koira suomalaisille. Sitä Alan Morris sanoo akvaarion olevan englantilaisille. Hän osallistui jo pikkupoikana tätinsä perheen akvaarioliikkeen toimintaan synnyinmaassaan Englannissa.

Suomeen kotiuduttuaan Morris koki luontevaksi perustaa oman akvaarioliikkeen.

Viisi vuotta sitten toimintansa aloittaneesta liikkeestä löytyy nyt kaikki akvaarioihin ja terraarioihin tarvittavat tarvikkeet. Tuotevalikoima laajenee koko ajan, sillä yritys toimii myös maahantuojana ja tukkukauppiaana. Tehtaantielle saapuu mm. uusia ja tuoreita akvaario- ja terraariokasveja joka viikko.

Kivijalkamyymälä on jo ehtinyt laajentaa toimintaansa sekä fishtank.fi että terraario.fi -verkkokauppoihin.

Erikoisuutena liikkeessä on esillä useiden akvaarioiden ja terraarioiden lisäksi nuolimyrkkysammakko. Mikään muu liike Suomessa ei niitä myy. Seinäjoki on tässäkin asiassa uniikki tapaus.

www.fishtank.fi

www.terraario.fi

Alman jäätelökioski Seinäjoki
Kuva: Hotelli Alma

Alman jäätelökioski

Takuulla vatsa täyttyy! Alman jäätelökioskista tarjoillaan kaupungin reiluimmat jäätelöpallot. Ja jos idea kesäisestä lahjasta vielä puuttuu, käy kysymässä jäätelökioskin lahjakorttia Alman vastaanotosta.

Ruukintien jäätelökioski voidaan avata tilauksesta myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella, jos jäätelönnälkä sattuu suuremman ryhmän yllättämään. Etukäteen tehdyt isommat tilaukset voi noutaa jäätelökioskilta sovittuna ajankohtana.

www.hotelalma.fi

Fantasialinna Seinäjoki

Fantasialinna

Lautapelit ja Pokemon-kortit ovat tällä hetkellä ne isoimmat hitit. Seinäjoki tarjoaa erikoisliikkeen tähänkin tarpeeseen.

Mikko Ojanperän Fantasialinnan valikoimista ei fantasiaa puutu. Omien sanojensa mukaan liikkeessä on järjetön määrä kategorioita ja marginaalitavaraakin ties kuinka paljon.

Runsaista valikoimista Ojanperä nostaa esille legot, roolipelit, keräilyfiguurit ja Mtg-kortit, joista liikkeessä on myynnissä pari hieman kalliimpaakin kappaletta. Erikoisten Mtg-korttien hinta saattaa nousta kymppitonneihin.

Uusimpina Peltosenkadulle on saapunut lautapelejä, sen kaupungin suurimman valikoiman jatkeeksi. Koko tuotevalikoiman pääpaino on suunnattu aikuisille, mutta myös perheen pienimmille vaihtoehtoja riittää.

Liikkeen Ojanperä perusti vuonna 2003 luonnollisena jatkeena omalle harrastukselleen. Hän kertoo tekevänsä nykyään kauppaa niin livenä kuin verkossa.

www.fantasialinna.com

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (4 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset