Article image
Seinäjoen Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Hälin mukaan Parkin Baari on korkean profiilin sauna- ja neuvottelutila, jollaista ei lähimpien satojen kilometrien alueelta löydy.
Mainos

29.09.2020
Työelämä ja yrittäjyys

Noutopiste, saunatilat ja uusia liikkeitä – Ideapark kehittyy jatkuvasti

Teksti: Jaakko Jokela
Kuvat: Matti Hautalahti

Ideaparkin tiloihin on suunnitteilla oma noutopiste, johon voi tilata Ideaparkin liikkeiden tuotteita. Uusien liikkeiden lisäksi Ideaparkiin avataan korkean profiilin neuvottelu- ja saunatilat.

Verkkokaupan lisääntymisestä on puhuttu jo vuosia ja korona-aikana uutiset sen kasvusta ovat vain lisääntyneet.

– Monesti verkkokauppaa pidetään isona mörkönä, mutta siihen on vain muuntauduttava. Olemme suunnittelemassa Ideaparkiin omaa noutopistettä, josta asiakas voi noutaa meidän liikkeiden verkkokaupasta ostamiaan tuotteita, kertoo Seinäjoen Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli.

Noutopisteen yhteyteen on tulossa myös Postin sekä muiden toimijoiden palveluita sekä automaatteja.

– Todennäköisesti ihminen asioi samalla meidän liikkeissämme, kun hakee verkkokauppaostoksensa noutopisteeltä, Häli uskoo.

Ideaparkissa on tarjolla runsaasti ja monipuolisesti erilaisia kauppoja ja ravintoloita sekä myös viihdettä.

– Verkkokaupasta ihmiset tekevät pelkästään ostoksia, mutta me olemme viihdekeskus, johon ihmiset tulevat viettämään aikaa sekä tekemään samalla ostoksia, Häli painottaa.

Ideapark Petri Häli
Parkin Baarissa voi pelata muun muassa biljardia tai laulaa karaokea.

Kotimaan matkailu kovassa nosteessa

Ideaparkin syksyyn on jälleen luvassa mukavasti erilaisia tapahtumia.

– Kesä oli kotimaan matkailun osalta kova ja uskomme, että se jatkuu pitkään syksylläkin. Heinäkuussa meillä oli yli puoli miljoonaa kävijää, joista noin 70 prosenttia tuli tunnin vaikutusalueelta. Kävijöistä yli kymmenen prosenttia tuli vanhan Vaasan läänin alueelta ja lisäksi väkeä kävi muun muassa Keski-Pohjanmaalta ja Pirkanmaalta.

Karavaanialueen aukioloa on jatkettu aina syyslomien loppuun saakka.

– Ensi kesäksi teemme siitä vielä viihtyisämmän paikan, johon tulee kiinteät huoltorakennukset ja saunat, Häli kertoo.

Seinäjoen Ideaparkin oma karavaanialue sijaitsee Ideaparkin piha-alueella, kaupungin puoleisessa päädyssä. Karavaanialue on ilmainen Ideaparkin asiakkaille!

Huikeat synttärijuhlat

Ideaparkin synttärit ovat perinteisesti näyttävät ja sellaiset on luvassa marraskuussa, kun Seinäjoen Ideapark saavuttaa yhden vuoden iän.

– Kakku kasvaa joka vuosi yhdellä metrillä. Ilotulitus, tunnetut esiintyjät ja kovat tarjoukset kuuluvat aina meidän synttäriteemaamme. Tänä vuonna on luvassa jälleen sellainen ilotulitus, jota Suomessa ei vielä ole nähty, Häli paljastaa.

Synttäreiden jälkeen marraskuun lopussa vietettävä Black Friday on ottanut koko ajan isompaa asemaa myös suomalaisessa kaupassa.

– Tänä vuonna satsaamme Bläk Fraideihin erittäin kovasti ja todennäköisesti Ideapark on silloin avoinna ympäri vuorokauden.

Joulukauppaa tulee vauhdittamaan joulutori, johon ulkopuoliset myyjät voivat hakea myyntipaikkoja.

– Mikäli tilanne jatkuu hyvänä, niin loppuvuoden aikana aiomme kokeilla maksullisia konsertteja täysi-ikäisille. Konsertin aikaan Ideaparkin ravinolat ovat avoinna, Häli kertoo.

Korkean profiilin saunatilat aukeavat

Parkin Baari avataan lähiaikoina Ideaparkin tiloihin. Korkean profiilin neuvotelu- ja saunatilat ovat pääosin tarkoitettu yrityskäyttöön.

– Sauna- ja neuvottelutila on nimityksenä vähän laimea, sillä siellä on 120 neliötä kylpyhuoneosastoa ja 20 hengen sauna, jossa voi katsella televisiota tai kuunnella musiikkia. Siellä on myös 10 hengen poreallas ja loungepuolella istumapaikat 30 hengelle, iso ruokapöytä sekä tietenkin baaritiski. Tilassa voi muun muassa laulaa karaokea, pelata biljardia ja heittää dartsia. Se on korkean profiilin sauna- ja neuvottelutila, jollaista ei lähimpien satojen kilometrien alueelta löydy, Häli sanoo.

Saunalle voi tilata ruokia Ideaparkin ravintoloista ja esimerkiksi minigolf tai hohtokeilailu onnistuu kätevästi vieressä olevassa Viihdekeskus Hollywoodissa.

– Saunatiloihin on erillinen sisäänkäynti Ideaparkin takaa, joten sinne pääsee myös Ideaparkin ollessa suljettuna.

Kaupunkijuna oli menestys

Ideaparkiin on avautunut viime aikoina muun muassa ravintola Boccio, Lempi Lifestyle -sisustusmyymälä sekä Karkkikauppa Nami&Nekku.

– Tulossa on myös muutamia pop up -viikonloppumyymälöitä, kuten Aino ja Reino sekä Metsola. Loppusyksystä meille aukeaa kukkakauppa ja yksi toinen liike, joka tuo kokonaan uuden toimialan Ideaparkiin.

Ideaparkin kadut ovat myös saaneet nimet yleisön nimikilpailun kautta.

– Se oli tärkeää, että kaduille saatiin nimet. Infopisteessä tai liikkeiden omissa kanavissa on nyt helpompi ohjeistaa asiakkaita, että mistä liike löytyy.

Täksi kesäksi saapunut kaupunkijuna oli menestys ja sen liikennöinti jatkuu jälleen vapun korvilla.

– Teemme myös kaksi tai kolme erilaista reittiä ja kierrämme bussilla hoivakoteja, jotta vanhemmat ihmiset pääsevät meillä kätevästi käymään. Tarjoamme heille aamupalaa, pientä liikunnallista ohjelmaa ja shoppailua, Häli kertoo.

kaupunkijuna Ideapark Seinäjoki
Ideaparkiin pääsee keskustasta kaupunkijunan kyydissä vielä syyskuun ajan. -Junamatka on lapsille lystikäs kokemus, sanoo Marja-Liisa Mattila. Matkaseurana lapsenlapset Hermanni, Iida-Maria ja Aino-Maija Lehtiniemi. Kuva: Jenna Koivisto.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (3 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
ideapark seinäjoen ideapark Seinäjoki

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset