Article image
Lakea Vaasan rakennuttama Sammallehdon kerrostalo sijaitsee metsän rauhoittavassa läheisyydessä. Palvelut ja loistavat kulkuyhteydet ovat kuitenkin lähellä.
Kaupallinen yhteistyö

01.06.2023
Koti ja asuminen

Rauhallinen sijainti mahdollistaa väljemmät neliöt edullisempaan hintaan

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Sami Peltoniemi

Lakea rakennuttaa Vaasan Melaniemelle uusia asuntoja. Sammallehdon viisikerroksinen kerrostalo on valmis ottamaan uudet asukkaansa vastaan arviolta elokuussa.

Lakea Oy on rakennuttanut pääasiassa asuinkerrostaloja ja palvelukoteja useille paikkakunnille keskittyen viime vuosina kasvukeskuksiin. Vaasassakin Lakea on ollut rakennuttamassa lähes sataa kohdetta vuodesta 1981 alkaen.

Lakea on rakennuttanut muun muassa Melaniemelle Vaasan ensimmäisen puukerrostalon, jonka viereen ovat loppukesästä valmistumassa uudet Sammallehdon asunnot.

Lakea Vaasan asuntomyyjä Katariina Heinua on seurannut uusien asuntojen valmistumista ja kulkenut asiakkaiden tukena koko ostoprosessin ajan.

Lakea, Katariina Heinua
Lakea Vaasan asuntomyyjä Katariina Heinua kertoo, että Sammallehdossa aloitetaan piakkoin sisätilojen loppusiivoukset, ja sitten alkavat ulkotyöt.

Hän ei voi tarpeeksi korostaa asuntojen parvekkeilta avautuvia upeita maisemia.

— Olemme käyneet asiakkaiden kanssa tutustumassa asuntoihin, ja monet ovat aivan yllättyneet, että onpa hyvin suunniteltuja koteja hienoilla näköaloilla, Heinua kertoo innoissaan.

Mukavaa ja toimivaa arkea

Sammallehdossa voi viettää mukavaa ja sujuvaa elämää väljien ja tarkasti suunniteltujen asuntopohjien ansiosta. Hinnatkin ovat huomattavasti edullisempia kuin keskusta-alueella.

— Haluamme rakentaa maltillisen hintaisia asuntoja, jotka tavoittavat mahdollisimman monia.

Palveluja on monipuolisesti Melaniemen kehittyvällä alueella, ja keskustaan pääsee käden käänteessä, joko omalla autolla tai vierestä kulkevalla bussilla.

Asuntojen koot vaihtelevat vajaa 30-neliöisistä yksiöistä yli 90-neliöisiin perheasuntoihin. Sammallehdosta löytyy sopiva koti niin opiskelijalle, perheelliselle kuin eläkeläisellekin.

Sammallehto

— Sammallehto on oiva valinta kaikille, jotka etsivät vähän rauhallisempaa sijaintia, mutta haluavat asua mukavasti kerrostalossa, Heinua täsmentää.

Heinuan mukaan omakotitaloasumisesta on helppo siirtyä Sammallehtoon, sillä ympäristö säilyy yhtä seesteisenä kuin omakotitaloalueellakin.

Elämä sen sijaan muuttuu huolettomammaksi taloyhtiön kattavan huollon myötä. Pihatöistä tai porrassiivouksesta ei tarvitse kantaa huolta, ja hissillä pääsee kätevästi kotiin raskaiden ostoskassien kanssa.

— Sammallehtoon muuttaa muun muassa asiakkaita, jotka ovat asuneet lähistöllä omakotitalossa ja kaipaavat jo helpompaa elämää. Tämä on varmasti heidän kotinsa niin kauan, kun he pystyvät vielä asumaan itsenäisesti.

Sammallehto on luonnon syleilyssä

Luonto näkyy Sammallehdossa paitsi isoista ikkunoista avautuvissa kauniissa maisemissa myös kotien sisustusmateriaaleissa.

Sammallehto

— Tarkoin valitut neutraalit sisustusmateriaalit sulautuvat soljuvasti luonnonläheiseen ympäristöön. Neljään erilaiseen tyylisuuntaan sisältyy muun muassa luontoon mukautuvia metsänvihreitä kaapistoja, Heinua kuvailee.

Aktiivinen liikkuja viihtyy varmasti Melaniemen asuinalueella, sillä Sammallehdon takana kulkevat metsän ympäröimät lenkkipolut mahdollistavat asukkaille loistavat ulkoilumahdollisuudet.

Aktiivista elämäntapaa helpottaa myös Sammallehdon asukkaiden yhteisiin tiloihin lukeutuva harrastetila, joka on kooltaan hyvin tilava.

— Asukkaat voivat hyödyntää tilaa haluamallaan tavalla. Ajatuksena on, että siellä voisi esimerkiksi huoltaa suksia ja maastopyöriä tai vaikka askarrella, Heinua listaa.  

Sammallehdon kerrostalo, Lakea

Vuokralaisten suosiossa

Sammallehto ja sen asunnot herättävät suurta kiinnostusta myös vuokralaisten keskuudessa.

Heinua kertoo, että vieressä olevan Viherlehdon asuntoihin riitti vuokra-asiakkaita jonoksi asti.

Heinua kannustaakin sijoittajia näkemään keskusta-alueen ulkopuolella olevien kohteiden potentiaalin.

— Melaniemellä pystymme tarjoamaan väljiä neliöitä hyvää hintaan. Täällä saa niin sanotusti neliöille vastinetta, Heinua sanoo.

Sammallehto

Hän painottaa, että vuokra-asujia ei ole vain yhtä tiettyä ryhmää, vaan laaja kirjo erilaisine tarpeineen.

— Sijoitusasunnon ei tarvitse välttämättä aina sijaita keskustan ytimessä tai koulun vieressä. Työperäinen muutto saattaa olla myös yksi syy vuokra-asunnon etsinnälle, ja monella opiskelijallakin voi olla oma auto käytettävissä, Heinua muistuttaa.  

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
5/5 - (7 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset