Article image
Miltä näyttivät Naantalin asuntomessujen saunat, kylpyhuoneet, keittiöt ja terassit? Katso upea kuvakokoelmamme!
10.08.2022
Koti ja asuminen

Saunat eivät suomalaistaloista katoa

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Matti Hautalahti

Naantalin Asuntomessujen omakotitaloissa sai nähdä uusimmat saunomisen, kylpemisen ja terassielämän trendit. Saunoihin ja kylpyhuoneisiin panostetaan eikä terasseista tehdä mitään pieniä pistäytymispaikkoja, vaan tiloja, joissa voi rentoutua monin tavoin.

Silmä lepää kylpytiloissa

Jättikokoisia laattapintoja, arvokkaita puumateriaaleja, kekseliäitä ratkaisuja ja luksusta arjen keskelle tarjoavat asuntomessutalojen sauna- ja kylpytilat asujilleen ja heidän vierailleen. Saunomisen kulttuuri ei ainakaan omakotiasumisessa ole katoamassa mihinkään, vaan pikemminkin voimistumassa. Saunat ja kylpyhuonetilat saavat yhä enemmän nelilöitä, arvokkaita materiaaleja ja ne yhdistetään laadukkaasti terassielämään. Jacuzzit eli porealtaat ja ihanan kutsuvat sohvat ja nojatuolit valtaavat asuntomessutalojen terassit.

Saunominen ja kylpeminen on arjen luksusta. Se rentouttaa nopeasti ja alkuinvestoinnin jälkeen se on käyttökertaa kohden edullista nautintoa. Katso kuvakarusellien kuvat!

Asuntomessujen keittiöt ovat käytännöllisiä ja tyylikkäitä

Asuntomessujen keittiöt ovat pääosin yhdistettynä oleskelutiloihin. Iso ruokapöytä on keskeinen osa oleskelutiloja, joten arkiruokailukin sujuu kodin oleilemisen keskiössä. Paljon taloissa oli keittiöitä, joissa ei näy vetimiä. Pinnat ovat sileitä ja mahdollisimman yhtenäisiä. Sähkölaitteita piilotetaan eri tavoin, jota keittiö ei niiden sekamelskan takia näyttäisi aina epäsiistiltä. Saarekkeita on paljon ja ruokaan ja ruuanlaittoon halutaan selvästi satsata aikaa ja vaivaa.

Keittiö on lähes kaikissa ratkaisuissa yhdistettynä oleskelutilaan ilman näköestettä. Katso kuvakarusellien kuvat!
Tämä on mainos. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Mainos päättyy

Terasseilla nautitaan omasta tilasta

Suomalaiset viihtyvät ulkona. Vaikka sää on ison osan vuotta kovin kolkko ulkoilmaelämään, terassielämään halutaan panostaa vuosi vuodelta enemmän. Myös materiaalien kehittyminen säänkestävimmiksi on edesauttanut terassien käytön huomattavaa lisäämistä. Sohva- ja nojatuolityynyt voi jättää sateeseen ja katetut terassit lasiseinineen mahdollistavat lähes sisätilojen oloisen kalustamisen. Messujen terassit ja ulkoilmaelämä saivat iloiselle mielelle. Kyllä sumenikin ilmastosta voi nauttia pitkään, kun sitä helpotetaan laadukkaalla suunnittelulla ja säänkestävillä materiaaleilla.

Messutalojen terassit olivat taiten yhdistetty ympäröivään luontoon. Katso kuvakarusellien kuvat!

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.5/5 - (2 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset