Article image
Lempi Lifestylen valikoimasta löytyy niin välimerellistä lämpöä henkiviä tuotteita kuin kotimaisena käsityönä tehtyjä korujakin.
Mainos

29.09.2020
Tapahtumat ja matkailu

Koko perhe yhdessä viihtyen

Teksti: Johanna Koskiahde
Kuvat: Jenna Koivisto

Maakuntaa puhuttava ilmiö Ideapark pyrkii olemaan paljon enemmän kuin kauppakeskus. Perheen yhdessäololle löytyy keskuksesta eri-ikäiset huomioivia toiminnallisia mahdollisuuksia ja viihdykettä. Syyssateet saavat saapua, on aika olla yhdessä.

Seinäjokinen Marja-Liisa Mattila on saapunut Ideaparkiin tyttärensä Hanna-Kaisa Lehtiniemen ja lastenlapsiensa Hermannin, Iida-Marian ja Aino-Maijan kanssa. Vauhdikkaan pikkukolmikon kanssa sisustus- ja vaateliikkeiden kiertäminen sujuu, kun ensin poiketaan purkamaan energiaa liikunnalliseen elämyspuistoon Duudsonit Activity Parkkiin.

perhe Duudsonit Activity Parkissa
Viisivuotias Aino-Maija Lehtiniemi etenee taitavasti Duudsonit Activity Parkin ninjaradalla. -Tulee hiki, on niin kivaa! Aino-Maija summaa tunnelmat.

– Lastenlapsille se on iso juttu, kun mamma tempautuu mukaan leikkiin. Niinpä välillä tulee pompittua itsekin trampoliinilla, Marja-Liisa Mattila naurahtaa.

Valtaosa DAP-puiston kävijöistä on kouluikäisiä lapsia, mutta puistossa viihtyvät kaikenikäiset.

– Liikunnan iloa tarjoamme myös pallo- ja peliareenalla, jota on mahdollista vuokrata harjoittelukäyttöön, vinkkaa Päivi Tikkanen DAP-puistosta.

-DAP-puistossa aikuiset voivat pitää hauskaa yhdessä lasten kanssa, iloitsee tasapainolaudalla taiteleva Hanna-Kaisa Lehtiniemi. Iida-Maria Lehtiniemeä tukee mamma Marja-Liisa Mattila.

Herkkuhetki kruunaa päivän

Siirryttäessä lasten maailmasta aikuisten kiinnostuksen kohteisiin perhe tekee piston karkkikauppaan, pikkukolmikon viihtyvyyden takaamiseksi. Nami&Nekku on kauppakeskuksen uusimpia liikkeitä, jonka valikoimista löytyvät herkkusuiden suosikit, kuten peli- tai elokuvahahmojen teemojen mukaiset tikkarit, purukumit ja limsat.

– Meiltä löytyy karkkeja, joita ei muualta saa. Uudistamme valikoimaamme jatkuvasti lasten toiveiden mukaan, kertoo yrittäjä Tanja Eskola.

Nami&Nekku -karkkikaupassa iskee valinnan vaikeus, mutta oma suosikki löytyy jokaiselle. Aino-Maija Lehtiniemi (vasemmalla) tykkää hedelmäkarkeista. -Parasta on pehmeä vaahtosieni, vakuuttaa isosisko Iida-Maria Lehtiniemi.

Välipalalle perhe pysähtyy perinteikkään Hannan ja Kertun herkkujen äärelle. Satavuotisen historian omaava kahvila tietää eteläpohjalaisten maun ja lempireseptit.

– Kestosuosikin munkkipossun vaihtoehdoksi suosittelen kauden herkkuna omenapiirakkaa, vinkkaa kahvilaesimies Kaisa Koiranen.

Yhdessä syöminen on perheille tärkeä läheisyyden muoto, ja se näkyy kahviloiden ja ravintoloiden tarjonnan runsautena.

– Täältä löytyy joka makuun jotain. Perheen ja ystävien kanssa tulee usein lähdettyä Ideaparkiin kahville tai syömään, kertoo Marja-Liisa Mattila.

perhe kahvilassa
Aino-Maija, Hanna-Kaisa, Hermanni ja Iida-Maria Lehtiniemen sekä Marja-Liisa Mattilan toiminnallisen päivän kruunaa herkkuhetki Hanna ja Kerttu-kahvilassa. Yhdelle maistuu munkkirinkeli, toiselle omenapiiras.

Asiakaspalvelu ykkösasiana

Kauden vaihtuminen syksyyn innostaa uudistamaan kotia. Lämpimin ja maanläheisin sävyin kirjaillut peitteet ja tyynyt herättävät perheen naisissa ihastusta uuden sisustusliikkeen Lempi Lifestylen näyteikkunalla.

– Täällä on juuri sellaisia boheemia tyyliä edustavia esineitä, joilla teen asunnosta kodin, Hanna-Kaisa Lehtiniemi huokaisee.

Sisustusliikkeen tunnelma on kuin lämpöinen tuulahdus syksyn koleuteen.

perhe sisustusliikkeessä
-Ihanan boheemia, huokaisee Hanna-Kaisa Lehtiniemi Lempi Lifestyle -myymälässä. Marja-Liisa Mattila ja lapset ihastelevat mukana.

– Tarjoamme asiakkaillemme herkullisen sekoituksen Välimeren lämpöä, skandinaavista raikkautta, rönsyilevää boho-fiilistä ja arjen pieniä iloja ja hyvää oloa, summaa yrittäjä Sanna Bal.

Lasten tikkareista on jäljellä vielä sen verran, että heidät saadaan viihtymään Farkkutehtaassa pistäytymisen ajan. Hanna-Kaisa Lehtiniemi kokeilee uusia Very Nice Anni-malliston farkkuja myymäläpäällikkö Satu Jaakkolan vinkkejä kuunnellen.

Asiantuntevan myyjän avulla mieleinen malli ja sopiva koko löytyvät helposti, ja housujen lyhennys luvataan samaan hintaan.

– Edustamamme merkit suunnitellaan kotimaassa ja valmistetaan omalla tehtaalla Virossa, Satu Jaakkola kertoo.

Seinäjoen Ideaparkissa on Suomen ensimmäinen Farkkutehdas-konseptimyymälä. Marja-Liisa Mattila tykästyy samettisen pehmeään uutuusfarkkuun, jota esittelee myymäläpäällikkö Satu Jaakkola.

Kehittyvä viihdekeskus jossa viihtyy koko perhe

Yritysten monipuolisten palveluiden lisäksi Ideaparkin tapahtumat tarjoavat asiakkaille elämyksiä kulttuurin eri muodoissa.

– Olemme saaneet artisteilta paljon kiitosta puitteidemme monipuolisesta hyödyntämisestä, jonka keskusareenan ensiluokkainen esitystekniikka ja iso screeni mahdollistavat, kauppakeskuskoordinaattori Henna Meriläinen iloitsee.

Ohjelmistossa on musiikkiartistien lisäksi monipuolisesti tapahtumia eri ikäryhmille, kuten juuri ensi kerran järjestetyt, satoja tanssijoita yhteen koonneet Keskiviikkotanssit.

– Tiistaibingo sekä erilaiset työpajat ovat olleet myös suosittuja, kertoo Meriläinen.

Ideapark seuraa tiiviisti asiakasvirtoja ja suunnittelee toimintaansa sen mukaisesti.

– Monipuolisesti palvelevana viihdekeskuksena Ideapark houkuttelee maakuntakeskukseen kävijöitä ympäri Suomen. Olemme tyytyväisiä ensimmäiseen vuoteen, koronan aiheuttamasta haasteesta huolimatta, Meriläinen summaa.

perhe Ideaparkissa, kuvassa myös kaupunkijuna
Ideaparkiin pääsee keskustasta kaupunkijunan kyydissä vielä syyskuun ajan. -Junamatka on lapsille lystikäs kokemus, sanoo Marja-Liisa Mattila. Matkaseurana lapsenlapset Hermanni, Iida-Maria ja Aino-Maija Lehtiniemi.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3/5 - (2 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
ideapark lapsiperhe matkailu seinäjoen ideapark Seinäjoki

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset