Article image
Satumaa-kävelyn tavoitteena on liikuttaa tangoväkeä iloisena kulkueena Seinäjoen keskustan tuntumassa.
29.06.2023
Tapahtumat ja matkailu

Reippaita askelia tangon tahdissa

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Matti Hautalahti

Suosittu kävelytapahtuma liikuttaa tangokansaa Seinäjoella lauantaina 8.7. Satumaa-kävely on sosiaalinen tapahtuma, jossa kävellään kulkueena ja nautitaan seurasta ja musiikista reitin varrella.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden lähestyessä kävelytapahtuma ja sen osallistujamäärä nostavat odotukset korkealle.

– Odotamme paikan päälle 300 kävelijää. Erityisesti toivomme tapaavamme Seinäjoelle saapuneita tangovieraita, jotka majoittuvat alueen hotelleissa ja vaunualueilla, kertoo tapahtuman toisen järjestäjän, Seinäjoen Katupojat ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio.  

Tänä kesänä tangokansaa liikuttavan tapahtuman uusi slogan kuuluu ”Tangon tahdissa – terveyttä joka askeleella.” Se tiivistää Ylä-Aution mukaan oleellisen tapahtumasta.

– Satumaa-kävely on oheistapahtuma, joka tukee mainiolla tavalla Tangomarkkinoita. Se herättää innostusta liikuntaan ja on tapahtumana sosiaalinen, rento ja tarpeeksi kevyt, jotta myös pitkälle iltaan tanssinut juhlaväki voi ilmoittautua tapahtumaan mukaan.

Järjestelyistä vastaa kuntoliikuntaseura Seinäjoen Katupojat ry ja Suomalaisen tangon Satumaa ry.

”Olisi hienoa, jos saisimme jatkossa kulkueeseen näyttävyyttä, vaikka kylteillä ja asusteilla, hieman sambakulkueen mukaisesti”, Ilmari Ylä-Autio suunnittelee.

Kävelytapahtuma vie kuntoilijat keskustasta joen rantaan

Viime kesänä Satumaa-kävely päästiin järjestämään koronan aiheuttaman parin vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma keräsi tuolloin 150 osallistujaa.

Satumaa-kävelyn kartta
Satumaa-kävelyn reitti kulkee Seinäjoella tangotapahtuman sydämessä.

Tänä vuonna kävelyn reitti on hieman viime vuotta lyhyempi, noin 3,5 kilometrin mittainen. Lähtö tapahtuu kello 11 Seinäjoen kaupungintalon edustalta. Reitti kulkee Keskustorin kautta, jossa kuullaan musiikkia tangokuningatar Aino Niemen esittämänä sekä puhe Katupojat ry:n Jorma Hyytiän pitämänä. Torilta reitti jatkuu jokirannan vehreisiin maisemiin. Kävelyä tahdittaa paikallisen harmonikkakerhon musisointi. Reitti päättyy Seinäjoen uimahalli-urheilutalolle, josta iloista liikuntaa voi jatkaa Kauppatorin Satumaa-tansseissa. Esiintyjinä tansseissa kuullaan muun muassa Jaska Mäkystä ja vastavalittuja tangoseniori-voittajia 65+ -sarjoista.

Tapahtumaan voi ilmoittautua ennakkoon osoitteessa ilmari.ylaautio@gmail.com tai lauantaina 8.7. paikan päällä kaupungintalon edustalla kello 9.30–10.45. Ennakkoon ilmoittautuneilla osallistumismaksu on 15 euroa, paikan päällä 20 euroa. Maksu sisältää tapahtuman mustan t-paidan, jota koristaa tangokuningatar Aino Niemen nimikirjoitus. Paikallisten yritysten logoja nähdään runsas määrä paidan selkäpuolella. Osan sponsorointituloista Seinäjoen Katupojat ry. lahjoittaa lasten ja nuorten liikunta- ja kulttuuritoimintaan. Ennakkoilmoittautumisissa maksun voi suorittaa tilille FI47 4108 0010 2647 55/Kuntoliikuntaseura Katupojat ry.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
3.7/5 - (6 votes)

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset