Article image
Kaupallinen yhteistyö

13.02.2024
Terveys ja hyvä elämä

Uudistuneessa Talriikissa tarjoillaan jälleen herkullisia blinejä

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Matti Hautalahti

Talven perinteinen blinikausi on käynnissä Talriikissa. Uudistettu ravintola kutsuu nauttimaan tirisevän kuumista ja suussa sulavista herkuista.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan, Eepeen, uniikki ravintola Talriikki avautui alkuvuodesta uudistettuna. Värimaailma koki raikkaan muodonmuutoksen, minkä tuloksena ravintolan tilat ovat entistä viihtyisämmät ja harmonisemmat.

Blinikausi
Talriikin keittiöpäällikkö Sanna Ojala sekä ravintolapäällikkö Minna Kaski.

─ Saimme uudistuksen myötä vaaleampia värejä ravintolaan. Kaikki tuolit ja pöydänkannet vaihdettiin uusiin, ja baaritiski uusittiin. Meille tuli baaritiskin eteen myös aivan uusi sohva, jossa voi istuskella hyvien drinkkien ääressä, Talriikin ravintolapäällikkö Minna Kaski kertoo uudistuksista.

Hotelli Vaakunan yhteydessä olevan Talriikin kehuttua ja herkkuja notkuvaa noutopöytää uudistettiin myös raikkaammaksi ja käytännöllisemmäksi. Lisäksi Talriikissa parannettiin valaistusta ja henkilökunnan työskentelytiloja.

Blinikausi
Talriikki sai uudistuksen myötä muun muassa uuden sohvan baaritiskin eteen.

Menut vaihtelevat sesonkien mukaan

Talvikauden perinteiset herkut, blinit ovat taas saatavilla Talriikissa. Voissa paistettu, Talriikin omalla reseptillä valmistettu rapeapintainen ohukainen tarjoillaan mädin, punasipulin, suolakurkun, smetanan sekä paikallisen hunajan kanssa. Lisätäytteeksi voi valita metsäsienisalaattia, lämminsavustettua lohta ja chorizomakkaraa. Blinit valmistetaan tattarijauhoista, ja ne ovat sekä laktoosittomia että gluteenittomia.

─ Asiakkaat odottavat blinejä aina vesi kielellä. Blinikausi on ollut meillä perinteenä joka vuosi ravintolan perustamisesta asti, Talriikin keittiöpäällikkö Sanna Ojala kertoo.

Maistuisiko blinit valkoviinin kera?

Blinikausi alkoi 16. tammikuuta ja kestää 6. maaliskuuta asti. Blinien jälkeen sesongin valloittavat maukkaat parsat. Menu vaihtuu aina sesongin mukaan useamman kerran vuodessa.

Talriikki avasi ovensa vuonna 2017, joten matkaa on nyt takana vähän reilut kuusi vuotta. Kasken mukaan Talriikki ei ole fine dining- eikä perusravintola, vaan jotain siltä väliltä.

─ Emme ole liian fiini, mutta Eepeen fiinein ravintola. Olemme edelleen iloisia siitä, että saamme tehdä asioita alusta alkaen itse ja vaikuttaa omaan ruokalistaamme, Kaski sanoo.

Talriikin keittiössä ja salissa työskentelee ammattilaisten lisäksi oppisopimusopiskelijoita ja harjoittelijoita.

─ Pyrimme ottamaan harjoittelijoita rennolla kädellä joukkoomme aina, kun on hakijoita. Työn tekeminen on arvokas oppi, Ojala sanoo hymyillen.

Suosittelisitko tätä artikkelia muille?

Anna arviosi klikkaamalla tähteä 1 - 5
4.5/5 - (8 votes)
Artikkeliin liittyviä hakusanoja
blinikausi Blinit eepee ravintola ruoka Talriikki viini

Uusimmat kaupallisen yhteistyön jutut

Uusimmat videot

Kaikki videot

Uusimmat podcastit

Kaikki podcastit

Uusimmat blogit

Kaikki kirjoitukset